deducere cheltuieli
-
deducere cheltuieli
am cumparat o masina in leasing care o folosesc pentru transportul legumelor la piata ,deci nu e nici masina administratorului si nu e destinata exclusiv transportului de persoane ...deci eu deduc bonurile de combustibil si deduc si tva la leasing ...........!!!! cine ma contrazice?
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ri+fiscale
ehhmmm...depinde de incadrarea autovehicolului respectiv...
ehhmmm...depinde de incadrarea autovehicolului respectiv...
TVA se deduce la leasing. La achiziție poate fi nedeductibil.
Legat de combustibili: dacă mașina e destinată, din construcție, transportului de persoane, trebuie să faceți dovada că o utilizați exclusiv pentru una din excepțiile pentru care se permite deducerea TVA la combustibili.Altfel TVA este nedeductibil fiscal pentru combustibili.
Legat de combustibili: dacă mașina e destinată, din construcție, transportului de persoane, trebuie să faceți dovada că o utilizați exclusiv pentru una din excepțiile pentru care se permite deducerea TVA la combustibili.Altfel TVA este nedeductibil fiscal pentru combustibili.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Pentru inregistrarea in evidenta contabila a cheltuielelor mai mari de 100 de lei nu este suficient bonul fiscal, fiind obligatorie si factura. Factura este necesara si pentru exercitarea dreptului de deducere a T.V.A. aferenta bunurilor si serviciilor achizitionate, indiferent de faptul ca valoarea acestora este sub sau peste 100 lei. Bonul fiscal este utilizat doar pentru exercitarea dreptului de deducere a carburantilor auto, indiferent de faptul ca valoarea acestora este sub sau peste 100 lei.
In lipsa facturii, bonul fiscal cu o valoare de peste 100 de lei nu reprezinta document justificativ asa cum este definit prin art. 6, alin. (2) din Legea contabilitatii nr. 82 din 24 decembrie 1991, republicata, documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, le-au inregistrat in contabilitate, le-au vizat si aprobat.
In lipsa facturii, bonul fiscal cu o valoare de peste 100 de lei nu reprezinta document justificativ asa cum este definit prin art. 6, alin. (2) din Legea contabilitatii nr. 82 din 24 decembrie 1991, republicata, documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, le-au inregistrat in contabilitate, le-au vizat si aprobat.