descarcarea de gestiune ?!

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
oanceaa357

descarcarea de gestiune ?!

#1 Mesaj de oanceaa357 »

Cand am dat inchidere la luna noiembrie , mai exact la conturile de venituri si cheltuieli, Saga mi-a dat o avertizare ca nu s-a facut descarcarea de gestiune ??!!

Desi am inchis operatiile cu stocurile de mai sus.

Mentionez ca nu am gestiuni global valorice si din acest motiv inchiderea pe global valoric a ramas fara efect.

O fi bine? No fi bine? cum pot sa verific

Cum sa mai descarc gestiunea in alt fel?
invat, invat si iar invat - urmez indemnul

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Mesajul apare pentru ca ati bifat cel putin o optiune de evaluare (mai mult ca sigur evaluare pe gestiuni distincte) in ecranul "Configurare societati".
Acele optiuni sunt special pentru gestiuni global-valorice.In cazul in care nicio gestiune nu este global valorica, debifati orice optiune de evaluare din "Configurare societati" pentru ca nu-si are rostul. Daca aveti cel putin o gestiune global-valorica, de marfa, trebuie bifata cel putin una din cele 3 optiuni disponibile acolo.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

panaitv

Descaracare gestiuni

#3 Mesaj de panaitv »

Buna ziua...si La Multi Ani...
Lucrez cu Saga , varianta C de mai multa vreme...Gestiuni global valorice abia acum am "in lucru"...Am configurat, zic eu, cum trebuie, la configurare societati: Evaluare mf la pret de vanzare cu TVA, foloseste formula cu rulaje cumulate si CMP..Mentionez ca SC este platitoare de TVA si activitatea este de bar, cafenea...Problema mea e ca la inchiderea lunii , nu-mi preia descarcarea gestiunii, nu-mi calculeaza costul marfurilor vandute, adaosul comercial aferent acestora si tva neexigibil aferent...Cred ca gresesc ceva, dar nu "m-am prins" inca...desi, apreciez eu, ca acest program mi-e cunoscut...Precizez de asemeni, vanzarile le inregistrez prin 4111, cu incasare prin 5311, pentru a mi se crea si Jurnalul vanzarilor pentru TVA...
Daca ati intampinat o asemenea problema, va rog sa-mi dati un semnal, desi nu s-a terminat vacanta.....
Multumesc, mult

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Ai folosit ca "tip" atat la intrari cat si la iesiri "nedefinit"?
La intrari ai introdus pretul de vanzare?
Eu am incercat si merge descarcarea.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

CMP, FIFO, LIFO, Manual nu au nicio legatura cu gestiunile global-valorice.
Daca e una singura - bifati prima optiune de evaluare
Daca sunt mai multe - bifati ultima optiune
Daca partea de stocuri e activa, nu creati articole cu tip marfuri pentru intrarile in gestiunea global-valorica.Culegeti datele pe tipul "Nedefinit"

Cazuri posibile in situatia data:
1. Aveti mai multe gestiuni, din care doar una de marfa global valorica - bifati prima optiune de evaluare global valorica si nu o creati in Fisiere - Gestiuni. Culegerea datelor se va face folosind tipul Nedefinit pentru orice intrare/iesire de marfa in/din gestiunea de marfa global-valorica, folosindu-se conturile 371 la intrare si 707 la vinzare.

2.Aveti mai multe gestiuni din care 2 sunt de marfa si sunt evaluate global valoric.
In configurare se alege ultima varianta de evaluare (pe gestiuni distincte)
Se definesc gestiunile global-valorice in Fisiere - Gestiuni definindu-se la fiecare in parte analiticul conturilor 371/378/4428/607/707 precum si cota de TVA neexigibil aferenta gestiunii respective.Definirea analiticelor va duce la crearea automata a lor in planul de conturi daca deja nu exista.
Culegerea datelor se face pe tip nedefinit atit la intrari cit si la iesiri, folosindu-se la intrari analiticul contului 371 aferente gestiunii, iar la iesiri analiticul lui 707 afarent gestiunii.

Daca ati cules date folosind tipul "Marfuri" si ati creat articole cu acest tip, inseamna ca ati operat intrari in regim cantitativ-valoric, de aceea nu are cum sa stie programul ce are de facut si nici nu are cum, tehnic vorbind, sa faca descarcare de gestiune global-valoric.
Metoda de evaluare, pentru o gestiune, la un moment dat, nu poate fi decit una din cele doua: fie global-valoric, fie cantitativ-valoric.Este imposibila o combinatie a celor metode in acelasi timp. Adica e imposibil sa aveti intrari cantitativ-valoric si sa faca descarcare global-valoric sau invers.

fodors385

#6 Mesaj de fodors385 »

Daca am o gestiune cantitativ valorica fiind vorba de en groos si doua puncte de lucru unde marfa pleaca de la depozitul central pe baza de aviz ,celelalte doua gestiuni(de la punctele de lucru ) vor fi tot cantitativ valorice?Adica la configurare nu bifez nici o metoda de evaluare , descarcarea la sf lunii facandu-se cantitativ valoric?
Mentionez ca am analitice pt depozit 371.1,607.1,707.1iar la punctele de lucru unde folosesc casa de marcat 371.2,607.2,378.1 707.2 4428.
Programul va face bine decarcarea de gestiuni?

eugen01

#7 Mesaj de eugen01 »

fodors>

http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ru&start=0

in link-ul de mai sus d-l Paturcai explica lucrul cu depozit (cantitativ valoric) si punctele de vanzare (global-valoric). atentie la configurare gestiuni...

fodors385

#8 Mesaj de fodors385 »

Cred ca am gresit undeva si nu stiu unde. La tipuri de articole/servicii am creat eu MAGAZIN 2(unul din punctele de lucru) unde mi-am creat analitice 371.2,378.2,607.2,707.2,4428.apoi la GESTIUNI am ales gestiunea global valorica unde am la fel aceleasi analitice .Depozitul central clar ca este gestiune cantitativ valorica(371.,607.1,707.1).
Am creat clientul si furnizorul fictiv 482 transferul din depozit in magazin il fac bine.Datele de la punctul de lucru(unde folosesc tot saga) vreau sa le export la depozit pt a inchide luna .Cand dau descarcare gestiune ce aleg descarcarea pt cantitativ valorica sau cea global valorica sau amandoua?

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Nu se defineste nimic la tipuri de articole. Se creaza gestiuni in Fisiere - Gestiuni.
Transferul din cantitativ-valoric se opereaza prin Operatii - Transferuri.

fodors385

#10 Mesaj de fodors385 »

Sa zicem ca am gresit ca am creat in tipuri articole dar programul mi-a facut bine pana acum,(adica a considerat ca si marfuri) odata ce am analitice create corect.In ce priveste tranferul am inteles ca se face cu acel 482 atunci cand pleaca marfa pe aviz din depozit in magazin.Problema mea este ce bifez la descarcare la sf lunii, pt ca imi apar amandoua casutele(descarcarea cantitativa si cea valorica)sau pe amandoua?

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Transferul din depozit in magazin global valoric se poate face nu neaparat prin 482 ci prin Operatii - Transferuri.
Va apar amindoua optiunile de descarcare pentru ca e normal sa apara. Prima e pentru gestiuni cantitativ-valorice si a doua pentru cele global-valorice. In gestiunile global-valorice intrarile/iesirile se opereaza pe nedefinit nicidecum folosindu-se tip de articol.

fodors385

#12 Mesaj de fodors385 »

La punctele de lucru nirul il fac produs cu produs denumirea fiind exact ca cea din depozit si la iesiri iese la fel , pe bonul fiscal fiecare produs cu denumirea lui.Atunci am gestiuni cantitativ valorice si la punctele de lucru, dar totusi lucrez cu conturile 378 si 4428?Spuneti-mi cum este corect sa reglez situatia?

Scrie răspuns