OBLIGATII PENTRU LUNA IANUARIE 2010

paturcai

OBLIGATII PENTRU LUNA IANUARIE 2010

#1 Mesaj de paturcai »

Până la 8 ianuarie 2010:

- Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, formular 092, se depune de către persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economici în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziţii intracomunitare în luna decembrie şi sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală devenind plătitori de TVA lunar.

Până la 10 ianuarie 2010:

- Declaraţia de înregistrare fiscală/de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, formular 010, se depune de către persoanele juridice;

- Declaraţia de înregistrare fiscală/ Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, formular 070, se depune de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;

- Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române, formular 020, se depune de persoanele fizice neautorizate.

Până la 25 ianuarie 2010:

- Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, cu termen lunar, trimestrial sau semestrial pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii decembrie, trimestrului al IV-lea sau semestrului II 2009, după caz, formular 100;

- Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, cu termen lunar, trimestrial sau semestrial pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii decembrie, trimestrului al IV-lea sau semestrului II 2009, după caz, formular 102;

- Declaraţia privind accizele, cu termen lunar, pentru obligaţiile aferente lunii decembrie 2009, formular 103;

- Decontul de taxă pe valoarea adăugată, cu termen lunar şi trimestrial, pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii decembrie, trimestrului al IV-lea 2009, formular 300;

- Decontul special de taxa pe valoarea adăugată, pentru contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA, conform art. 153 indice 1 din Codul Fiscal, şi care au efectuat achiziţii intracomunitare în luna precedentă precum şi pentru contribuabilii neînregistraţi şi care nu au obligaţia înregistrării,care au efectuat achiziţii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile, formular 301;

- Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri, pentru obligaţiile de declarare ale trimestrului IV 2009, formular 390 VIES;

- Declaraţia privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor, pentru asocierile fără personalitate juridică constituite între contribuabili (persoane juridice străine cu persoane fizice nerezidente pentru activităţi din România; persoane fizice rezidente asociate cu persoane juridice române pentru activităţi din România şi străinătate) cu termen trimestrial, formular 104;

- Declaraţie informativă privind livrările, prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional, în semestrul II 2009, formular 394;

- Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, pentru semestrul II 2009, formular 208, pentru notarii publici;

- Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România - pentru obligaţiile bugetului de stat aferente lunii decembrie 2009, formular 224;

- Declaraţie de menţiuni privind cifra de afaceri realizată în anul 2009 sub plafonul de 100.000 euro - pentru plătitorii de TVA, conform art. 156 indice 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi o menţiune referitoare la faptul că nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent;

- Declaraţie privind comunicarea proratei provizorii care va fi utilizată în anul 2010 de către plătitorii de TVA, conform art. 147 alin. (9) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;

- Situaţia principalilor indicatori realizaţi din exploatarea jocurilor de noroc, pentru obligaţiile trimestrului IV 2009, se depune la ANAF de organizatorii de jocuri de noroc.

Până la 31 ianuarie 2010:

- Declaraţia de înregistrare fiscală/de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, formular 010, se depune pentru schimbarea sistemului de impunere (impozit pe profit/impozit pe venitul microîntreprinderilor) folosit în anul 2010;

- Declaraţie privind venitul estimat, formular 220, se depune de către persoanele fizice autorizate care optează pentru schimbarea modului de impozitare în sistem real/normă de venit, folosit în anul 2010
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

teodorg133

#2 Mesaj de teodorg133 »

:lol: :lol: Danke !...prompt ca de obicei....si...LA MULTI ANI ! sa traiesti cu numele pt Sf.Ion :wink: :wink: :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Multumesc foarte mult.
Doresc tuturor colegilor de pe forum numai impliniri si fie ca Anul Nou sa va aduca bucurii.

stanm482

#4 Mesaj de stanm482 »

Nu inteleg ... 010 se depunde pe 10 (ex modificare salarii ) sau 31 ian (nu salarii, doar trecerea de la impz venit la impz profit) ?

septimiuv

#5 Mesaj de septimiuv »

pe 31

danilevicis

#6 Mesaj de danilevicis »

pana pe 31 ianuarie
declaratia persoanele juridice privind impozitul pe cladiri, autoturisme, teren si firme luminoase + vizele anuale (la primarie, serviciul impozite si taxe, formularele se gasesc acolo)
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

stanm482

#7 Mesaj de stanm482 »

multumesc

ivanz

#8 Mesaj de ivanz »

Multumim Paturcai!!!

paturcai

#9 Mesaj de paturcai »

Cu multa placere.

munteanud411

Depasire 100 000 Euro in decembrie

#10 Mesaj de munteanud411 »

Am o urgenta si la prima cautare n-am gasit ce imi trebuie

- La 31 dec 2009 depasesc 100.000 Euro cifra de afaceri _ dupa cursul la 31.12.2008 = 3,9852
-Din cite stiu, pina pe 10 ianuarie trebuie sa depun D 010 pt plata TVA lunar
_ De la Adm Fin- Vectorul Fiscal- mi se spune ca in aceasta situatie se foloseste cursul la 31.12.2009, deci nu mai depasesc 100.000. = 4.22..

Cum e pina la urma corect pt ca de la Fisc nu mi se indica nici un text de act normativ ?
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

septimiuv

#11 Mesaj de septimiuv »

corect e conform codului fiscal :wink:

voinean

#12 Mesaj de voinean »

Conform codului fiscal cursul este cel de la 31 dec. a anului pentru care se evalueaza cifra de afaceri ; deci este vorba de cursul euro de la 31 dec 2009=4.2282 lei/euro

gaalo

Re: Depasire 100 000 Euro in decembrie

#13 Mesaj de gaalo »

munteanud411 scrie: Cum e pina la urma corect pt ca de la Fisc nu mi se indica nici un text de act normativ ?
Norme metodologice
Art.156(1)

80. (1) În sensul art. 156(1) alin. (1) din Codul fiscal, în orice situaţie, echivalentul în lei al plafonului de 100.000 de euro se determină pe baza cursului de schimb comunicat de Banca Naţională a României valabil pentru 31 decembrie al anului precedent, inclusiv pentru persoanele impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal în cursul anului.
[color=brown]Poate ca banii vorbesc, dar cu auzul nu stau prea bine, pentru ca niciodata nu vin cind ii chem.[/color]

stoicat

#14 Mesaj de stoicat »

Da,Gaalo,asa scrie in Norme,dar trebuie tinut cont si de urmatoarele:
ART. 156^1
Perioada fiscală
(1) Perioada fiscală este luna calendaristică.

(2) Prin derogare de la alin. (1), perioada fiscală este trimestrul calendaristic pentru persoana impozabilă care în cursul anului calendaristic precedent a realizat o cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere care nu a depăşit plafonul de 100.000 euro al cărui echivalent în lei se calculează conform normelor.
......................................................................................................
(6) Persoana impozabilă care, potrivit alin. (2) şi (5), are obligaţia depunerii deconturilor trimestriale trebuie să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 ianuarie inclusiv, o declaraţie de menţiuni în care să înscrie cifra de afaceri din anul precedent, obţinută sau, după caz, recalculată şi o menţiune referitoare la faptul că nu a efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent.

Avand in vedere scopul acestei declaratii, de stabilire a periodei fiscale pe anul 2010
Avem:
-An precedent-2009
-Declaratia 094 are termen de depunere -25.01.2010
-Curs de schimb la sf. anului prcedent (31.12.2009)=4.2282 lei/Eur

Dupa interpetarea mea ,echivalentul în lei al plafonului de 100.000 de euro se determină pe baza cursului de schimb comunicat de Banca Naţională a României valabil pentru 31 decembrie 2009 =4.2282 lei/ Eur

Modelul declaratiei il gasiti aici:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/tr ... ta/094.pdf

septimiuv

#15 Mesaj de septimiuv »

atentie ca noua declaratie 094 inca nu a aparut, sa nu faceti drumul degeaba pana la administratii :lol:

Scrie răspuns