Angajare pensionar
Angajare pensionar
Am angajat un pensionar (la limita de varsta) cu norma intreaga. La rubrica "Fisiere-salariati", unde bag datele salariatilor, este o bifa "pensionari". Daca bifez, cind salvez inregistrarea ma intreaba daca platesc somaj pentru pensionar. Cum sa procedez in cazul asta? Sa debifez somajul la aceasta persoana, sau sa nu bifez ca e pensionar si sa-i platesc toate taxele?. Dar restul retinerilor?
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat il rog s-o faca. Multumesc.
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat il rog s-o faca. Multumesc.
Lege 571/22-12-2003 Codul fiscalcoceanm scrie:am o problema...pentru un pensionar se acorda deducere personala, daca da, se poate si un act normativ? multumesc
Deduceri personale
Art. 45.
(1) Persoanele fizice prevazute la art. 40 alin. (1) lit. a) si alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul anual global a unor sume sub forma de deducere personala de baza si deduceri personale suplimentare, acordate pentru fiecare luna a perioadei impozabile.
.....
(3) Deducerea personala suplimentara pentru sotia/sotul, copiii sau alti membri de familie, aflati in intretinere este de 0,5 inmultit cu deducerea personala de baza.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Re: Angajare pensionar
Am si eu o angajata care iese la pensie pentru limita de varsta si vrea sa isi continue munca. Trebuie sa ii fac lichidare apoi angajare din nou sau este de ajund declaratia persoanei ca doreste sa lucreze in continuare si pe baza ei sa bifez pensionar. Durata muncii poate fi de 8 ore /zi cu acelasi salariu de incadrare?
Re: Angajare pensionar
poate sa lucreze in continuare, ca si un angajat normal(am si eu o contabila care lucreaza de 2 ani asa). are si pensie si lucreaza in continuare cu acelasi salar cu norma de 8 ore /zi.
Cazul dvs, sa-si depuna si actele de pensie ca sa primeasca si pensia pe langa salariul de angajat.
Cazul dvs, sa-si depuna si actele de pensie ca sa primeasca si pensia pe langa salariul de angajat.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)