Obiectele de inventar

calineatam467

Obiectele de inventar

#1 Mesaj de calineatam467 »

Buna ziua,

Am si eu o problema... am inceput sa folosesc de curand SAGA C, tin contabilitatea la o firma de distributie net, care are destul de multe obiecte de inventar, si m-ar interesa o evidenta cat mai clara a lor, mai ales ca se fac si casari destul de des, in saga c nu am descoperit cum se poate face... exista si alta varianta decat transferul in saga S... Daca ma puteti ajuta... ar ramane recunoscatoare... Va multumesc! :oops:

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

folosesti conturi din clasa 8

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Şi de conturi analitice, şi/sau grupe din meniul Fişiere.
Adică, poţi crea analitic pentru fiecare obiect de inventar, atfel ai avea evidenţă (fişă de cont) pentru fiecare. Grupele îţi permit şi o clasificare a lor în formă arborescentă, spre exemplu:
Grupa 1 Obiecte de inventar
1.1 Date în folosinţă
1.1.1 Imprimante
1.1.2 Scanere
....
1.2 În depozit
1.2.1 Imprimante
.....
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

calineatam467

#4 Mesaj de calineatam467 »

Nu folosesc conturile din clasa 8, iar in legatura cu grupele... nu ma prea ajuta, daca vreau sa fac un inventar... sa vad cand au intrat fiecare, de unde, cand au fost casate :oops: ... am sa mai studiez... daca mai are cineva vreo sugestie...

septimiuv

#5 Mesaj de septimiuv »

foloseste omule clasa 8 ca nu te musca 8)

ursachim

#6 Mesaj de ursachim »

cum folositi clasa 8? ca nu permite fara cont corespondent. sau s-a mai modificat ceva?

septimiuv

#7 Mesaj de septimiuv »

calineatam467

#8 Mesaj de calineatam467 »

Sa-mi explice si mie cineva cum anume se floseste clasa 8, factura o introduc normal pe 303=401, si dupa... :oops: ...
Sa vad daca am inteles bine...
Am odata inreg facturii
303=401 (4426=401) - la intrari
Darea in folosinta
603=303 (prin nota contabila)
dupa care tot prin nota contabila
8039 = 999 - eventual creez analitice pentru 8039 pentru fiecare obiect de inventar in parte...
E bine cum gandesc sau bat campii...

Doriana

#9 Mesaj de Doriana »

dar daca faci analitice la 303????..... de ce sa te complici daca merge si simplu....
:idea:
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

calineatam467

#10 Mesaj de calineatam467 »

La asta nu m-am gandit, dar cred ca ar merge si asa...tre sa vad ce sliste imi genereaza...daca ma ajuta... :D

tomac

#11 Mesaj de tomac »

:shock: :lol: :lol:
Fişă de cont. Îţi scrisesem şi eu anterior că te poţi folosi de analitice.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

teodorescud875

#12 Mesaj de teodorescud875 »

am preluat o societate care are 7 gestiuni si fiecare are obiecte de inventar cam cate 20 de pozitii. cum as putea sa le preiau in saga si sa nu mai tin fise. ca sa fiu mai explicita vreau sa le tin evidenta cantitativ valoric, dar nu stiu cum sa incep. nu e de ras dar chiar nu reusesc., am studiat si helpul dar cred ca sunt mai grea de cap. va rog cine ma poate ajuta.

balazse

#13 Mesaj de balazse »

Prima data creati gestiunile la "fisiere" -> "gestiuni".
Creatii fiecare obiect inventar la "fisiere" -> "articole", ca tip obiect de inventar.
Mergeti la "operatii" -> "alte operatii cu stocuri" -> "Dare in folosinta ob. inv.", aici adaugati cu o data anterioara " luna inceperii contabilitatii", selectati gestiunea si salvati. In partea de jos introduceti fiecare obiect de inventar cu valorile lor, dupa care validati (nu se va genera NC, dar o sa le aveti in evidenta). Repetati acest lucru pentru fiecare gestiune.
Cand verificati in situatia obiectelor de inventar selectati pentru cele "in folosinta", iar data sa cuprinda si data darii in consum (pentru ob inv prealuate).

butnaruc323

OBIECTE DE INVENTAR

#14 Mesaj de butnaruc323 »

ob de inventar se dau in folosinta tot cu bon de consum?(este o intrebare de incepator; scuze)

balazse

#15 Mesaj de balazse »

Dare in consum se face prin proces verbal de dare in folosinta obiectelor de inventar.
Exista 2 posibilitati de a crea acest proces verbal:
- direct din intrari dupa validare factura va apare un buton "dare in folosinta O.I...", apasati si validati (in cazul daca doar o parte doriti sa dati in consum modificati cantitatea);
- mergeti la "operatii"->"alte operatiuni cu stocuri"->"dare in folosinta obiecte de inventar", adaugati un proces verbal, urmand ca fiecare obiect de inventar sa-l introduceti in partea de jos separat.
Prima varinta este mai buna in cazul in care doriti sa dati din prima in folosinta tot ce este pe factura. Varianta a doua este pentru cazul in care doar partial ati dat in consum direct din intrari si doriti restul sa-l dati in consum mai tarziu, dar e posibil ca si ulterior sa va pozitionati pe factura si sa faceti pasi de la prima varinta dand in consum doar diferenta.

Scrie răspuns