problema sold stocuri

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
oanab

problema sold stocuri

#1 Mesaj de oanab »

Salut,

Am si eu o nelamurire. In situatia de stocuri in unele luni nu corespunde de exemplu, stocul final din luna februarie cu stocul initial din luna martie. Nu inteleg de ce nu preia stocul final.
Si mai am o problema la bonurile de consum. De exemplu:
Cantitate 1
Pret Unitar 21.175
Valoare 21.18 ???
Nu inteleg de ce rotunjeste la 2 zecimale. Cred ca de aceea imi si denatureaza stocul
E vorba de diferente foarte mici (6 bani dupa primele 6 luni) dar totusi... ma deranjeaza :)

Multumesc anticipat pentru ajutor

Bogdan

balazse

#2 Mesaj de balazse »

La valoare intotdeauna o sa-ti puna cu 2 zecimale deoarece nu ai cum sa contabilizez ci 3-4 zecimale, ci doar cu 2.

tuiad

#3 Mesaj de tuiad »

Si eu am aceeasi problema, spre exemplu, am avut niste intrari in luna noiembrie in val. de 44,8695 ron. S-a facut rotunjire la 44,87 ron, aceasta valoare fiind si soldul final ptr. luna noiembrie. Ok, pana aici. Apoi daca dau vizualizare in luna decembrie soldul initial este 44,86. Nu inteleg de ce nu a ramas tot pe 44,87 ron mai ales ca nu au fost miscari pentru acest articol.
Din aceasta cauza imi apar diferente si la lista de inventar, scriptic am valoarea de 44,87 iar faptic am valoarea de 44,86, iar diferentele de valoare nu se inregistreaza.
Ce ar trebui sa fac sa ramana aceeasi valoare si la soldul scriptic si la cel faptic?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Dupa parerea mea ar trebui sa faci o inregistrare la articole contabile pentru a regulariza diferenta.

tuiad

#5 Mesaj de tuiad »

S-a mai intalnit cineva cu o astfel de situatie? Eu cred ca e vorba de o eroare. Mi se pare ciudat sa inregistrez acea diferenta, mai ales ca in partea de contabilitate evidenta articolului este corecta si are valoarea de 44,87. Daca as da in consum acest articol s-ar face tot la aceasta valoare.

Problema apare doar la evidenta stocurilor si automat la lista de inventariere. Dar in lista de inventariere chiar daca scriptic este trecuta o valoare si faptic alta valoare, la diferente este trecut automat zero. Nu apare trecuta diferenta de 0,01. Iar in Registrul inventar apare pe valoarea de 44,87.

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

Operatii>AlteOpratiicuStocuri>ReglareDescarcare.Ai click-aim pe Reglareautomata(in parte de susu a ferestrei).E o operatiune care e recomandata sa se faca inainte de Inchidere luna , pentru a permite programului sa regularizeze PU (4 zecimale) cu Valoare (2 zecimale).

(o simpla parere) :oops:

Scrie răspuns