contract de cesiune a dreptului de acordare a brevetului ...

patrascun533

contract de cesiune a dreptului de acordare a brevetului ...

#1 Mesaj de patrascun533 »

Buna ziua tuturor!!!
Ma poate ajuta cineva cu detalii in urmatoarea pb.:
-firma la care lucrez a cesionat in baza unui ctr dreptul la acordarea brevetului de inventie de la Dl.X ptr care citez"cesionarul ,firma Hel srl va plati cedentului Dl X 14285.72 euro echivalent in lei la data platii,drept pret ptr obt.dreptului la acordarea brevetului fiecarei inventii(sunt 7)ce fac obiectul prez.ctr,respectiv 100.000 euro...ptr toate inventiile.Cesionarul va plati cedentului cu titlu de bonificatie in termen(cel mult 2 ani)dar nu mai tz de 3 luni de la data valorificarii suma de 985714.29 euro,echiv lei la data platii ptr fiecare din inventie,respectiv suma de 6.900.000 euro echiv in lei daca si numai daca cel putin una din inventii este brevetata...."
-in baza acestui contract au inceput sa "curga" facturi,primesc aproape zilnic de la furnizori facturi care contin elaborare proiect instalatie ...de obtinere a inventiei,cuve,motor,electrovalve si tot felul de scule necesare ...compunerii acestei instalatii ce urmeaza a fi pusa in functiune si ulterior brevetata.
INTREBAREA mea :e bine ca am inregistr toate facturile indif de unde vin % la 404analit;44261 si 231utilaj (asa l-am definit eu) tinind cont ca toate compun aceasta masinarie????inclusiv fact cu proiectul???Si amortizarile trebuie sa le fac separat sau le pot cumula???
Sau alte pareri va rog ca mi-am cam prins urechile:)
Multumesc anticipat!!!

eugen01

#2 Mesaj de eugen01 »

Eu as trata instalatia respectiva ca pe un produs finit, pe care il fabric pentru al vinde unui client/beneficiar.In 404 intra acei furnizori de imobilizari,ale caror imobilizari ma ajuta sa obtin beneficii in activitatea curenta.213 reflecta valoarea mijloacelor fixe existente, participante la obtinerea de beneficii actuale pt intreprindere.
Motoarele,valvele le-as considera materii prime, piulite suruburi AlteConsumabile etc....Utilajul in sine il "vad" ca si productie in curs de executie.

o simpla parere

Scrie răspuns