depunere bilant la firma suspendata
-
depunere bilant la firma suspendata
Am o firma infiinatat in nov 2008, care nu a prestat activiatate deloc,a fost micro la inceput adica pana in mai 2009 cand s-a suspendat 3 ani.
Eu ii mai fac bilant sau e suficient o declaratie pe proprie raspundere din partea administratorului ca nu a avut activitate si e suspendata.Daca e suficient pana cand se depune, cumva pana la 28.02 sau tot termenul normal de bilant?
Eu ii mai fac bilant sau e suficient o declaratie pe proprie raspundere din partea administratorului ca nu a avut activitate si e suspendata.Daca e suficient pana cand se depune, cumva pana la 28.02 sau tot termenul normal de bilant?
Acea declaratie pe propira raspundere (vestita INACTIVITATE) se depune doar de catre firmele CARE NICIODATA NICIODATA NICIODATA nu au intocmit bilant contabil si nu au desfasurat niciun fel de activitate. Asta inseamna ca daca eu am functionat o luna, am facut inregistrari de orice fel si am depus chiar si o singura data bilant, sau mai bine spus daca am intocmit cel putin o singura data o balanta, atunci se prezuma ca am avut activitate si am fost obligat sa depun bilant.
In perioada de suspendare firma este obligata sa depuna Bilant la termenele stabilite ca pentru o societate care are activitate.
In perioada de suspendare firma este obligata sa depuna Bilant la termenele stabilite ca pentru o societate care are activitate.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
deci , chiar daca firma e suspendata , am voie sa mai inregistrez diverse acte de genul , chitantelor pt taxele de suspendare, sau eventualel comisoane bancare?
ma gandeam ca le inregistrez pe toate retroactiv cand se termina suspendare, dar na asta e , deci de facut bilant cu tot tacamul de rigoare...offfffffffff.....ce prostie
ma gandeam ca le inregistrez pe toate retroactiv cand se termina suspendare, dar na asta e , deci de facut bilant cu tot tacamul de rigoare...offfffffffff.....ce prostie
Va repet ce v-am mai spus pe ici pe colo:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 90&start=0
Nu va jucati cu neinregistrarea in contabilitate ...
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 90&start=0
Nu va jucati cu neinregistrarea in contabilitate ...
Marian Apetre
-
-
firma suspendata

Am o firma care pana acum a depus declaratii de inactivitate,din mai are activitatea suspendata,dar ulterior am primit facturi emise de Registrul Comertului si Posta Romana.Aceasta se poate considear activitate si in concluzie ar tb depus bilantul sau depun in continuare declaratie de inactivitate aferenta anului 2009?
Ma puteti lamuri,va rog,unde gasesc ce reprezinta exact inactivitatea?
580>
Plecand de la Cod Fiscal Cap III.Definitii art.7(1)
" activitate-orice activitate desfasurata de catre o persoana in scopul obtinerii de venit "
deducem ca inactivitatea e opusul ...activitatii.Si atunci mergem la OG92/2003 (cod de procedura fiscala art 178 alin 5 unde se definesc inactivii.In ajutorul nostru mai sare si ordinul ANAF 1221 din 12 iunie 2009
unde, cei drept e vorba de regim derogatoriu (mai exact procedura pentru obtinerea regimului derogatoriu), in fine sunt stabilite, definite niste conditii cumulative pentru contribuabilii ce declara inactivitatea temporara.
Plecand de la Cod Fiscal Cap III.Definitii art.7(1)
" activitate-orice activitate desfasurata de catre o persoana in scopul obtinerii de venit "
deducem ca inactivitatea e opusul ...activitatii.Si atunci mergem la OG92/2003 (cod de procedura fiscala art 178 alin 5 unde se definesc inactivii.In ajutorul nostru mai sare si ordinul ANAF 1221 din 12 iunie 2009
unde, cei drept e vorba de regim derogatoriu (mai exact procedura pentru obtinerea regimului derogatoriu), in fine sunt stabilite, definite niste conditii cumulative pentru contribuabilii ce declara inactivitatea temporara.
Am si eu o firma cu:suspendare activitate din 03.oct.2002.Anul trecut am depus bilant doar la M F.la reg.comert. nu am depus.Pentru 2009,am intrebat doamna care il semneaza si mi-a spus ca nu trebuie depus la reg.comert.daca e suspendata.Ce sa fac?Patronii sunt plecati DEFINITIV in Spania .mi-au lasat-o pe cap.Sa ascult de cine semneaza bilantul?? Sau in ce-l mai rau caz ,trimita-le amenda in Spania! Multumesc anticipat ptr.sfaturi.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... highlight=
poate link-ul de mai sus va da niste raspunsuri
poate link-ul de mai sus va da niste raspunsuri