contrcat de munca cu norma
contrcat de munca cu norma
va rog daca puteti sa-mi dati un sfat cum sa intocmesc un contract individual de munca in care angajatul este platit pe ora lucrata si sub ce forma poate fi introdus la salariati
salarii
Ma scuzati, si eu am o intrebare; salariatii unei societati sunt platiti dupa realizari (societate cooperativa) deci venitul brut difera de sal de incadrare si in SAGA nu pot face aceasta modificare, ce ma sfatuiti?
L498, sunt clauze speciale in contractul individual de munca sau se pot prevedea in anexa la contractul de munca.
Interesant este insa un aspect: sunt locuri de munca la care nu se poate pune "norma" pe timpul lucrat: portarul, vanzatorul, economistul. Daca v-ati gandit la un astfel de caz, uitati de el: vanzatorul nu poate trage de clienti sa-i bage in magazin, sa spunem ca ii baga in vreun fel, dar nu-i poate obliga sa cumpere, poate ii va convinge dar in niciun caz nu va putea sa-i convinga sa plateasca. Economistul nu va putea sa faca mai multe balate sau ordine de plata pe ora, iar bietul portar ce sa faca sa pazesca cu mai mult zel?
Pe de cealalta parte sunt strungarii, sudorii, etc, care trebuie sa fie platiti la norma ca asa este si firesc. Ei trebuie sa asculte manelele in masina personala, in Metrou la maxim pe telefoanele mobile de ultima generatie (tactile cum le spun francezii) si nu la serviciu unde eu ii platesc sa faca piese nu sa danseze din buric sau sa se uite la State de Romania.

Interesant este insa un aspect: sunt locuri de munca la care nu se poate pune "norma" pe timpul lucrat: portarul, vanzatorul, economistul. Daca v-ati gandit la un astfel de caz, uitati de el: vanzatorul nu poate trage de clienti sa-i bage in magazin, sa spunem ca ii baga in vreun fel, dar nu-i poate obliga sa cumpere, poate ii va convinge dar in niciun caz nu va putea sa-i convinga sa plateasca. Economistul nu va putea sa faca mai multe balate sau ordine de plata pe ora, iar bietul portar ce sa faca sa pazesca cu mai mult zel?
Pe de cealalta parte sunt strungarii, sudorii, etc, care trebuie sa fie platiti la norma ca asa este si firesc. Ei trebuie sa asculte manelele in masina personala, in Metrou la maxim pe telefoanele mobile de ultima generatie (tactile cum le spun francezii) si nu la serviciu unde eu ii platesc sa faca piese nu sa danseze din buric sau sa se uite la State de Romania.

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
M620, atunci cand ati incheiat contractul individual de munca ati trecut un salariu de incadrare care se cheama BRUT. Ati batut palma pe acel salariu (ati negociat).
Ca si la raspunsul de mai sus, ati stabilit si o norma (care se traduce ca obligatie) in baza careia ei primesc salariul lunar.
Daca in SAGA, dupa ce faceti statul de plata, in ecranul de jos, coltul dreapta sus aveti un buton numit DETALII. Acolo treceti toate plusurile si toate minusurile pe care doriti sa le aplicati salariatului/salariatilor respectivi. Acele "mariri" se vor regasi in salariul realizat (deci salariul realizat contine si "plusurile" peste salariul de incadrare).
Salariul de incadrare "moare" exact asa cum l-am trecut in contractul individual de munca. Daca doriti sa modificati acel salariu, faceti act aditional si-l depuneti in 5 zile la ITM.
Ca si la raspunsul de mai sus, ati stabilit si o norma (care se traduce ca obligatie) in baza careia ei primesc salariul lunar.
Daca in SAGA, dupa ce faceti statul de plata, in ecranul de jos, coltul dreapta sus aveti un buton numit DETALII. Acolo treceti toate plusurile si toate minusurile pe care doriti sa le aplicati salariatului/salariatilor respectivi. Acele "mariri" se vor regasi in salariul realizat (deci salariul realizat contine si "plusurile" peste salariul de incadrare).
Salariul de incadrare "moare" exact asa cum l-am trecut in contractul individual de munca. Daca doriti sa modificati acel salariu, faceti act aditional si-l depuneti in 5 zile la ITM.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
- teodorg133
Nu stiu daca am postat bine la acest topic, dar am o rugaminte catre cei care lucreaza pt.asoc.de proprietari...anume, daca admin si ingrijitorul sunt angajati cu CIM, cu timp partial (4 si 2 ore) la minim , de ce se retine si impoz.pe salarii?...ajut pe cineva care nu stie cum sa faca, nici eu n-am mai facut la asoc.de propiet (poate e ceva special in leg cu impoz pe sal?)....
mentionez ca dna. care a facut pana la dec. retinea si platea impoz.salarii la aceste salarii, resp. 427 si 215 cu timp partial ....poate ma luminati !!

mentionez ca dna. care a facut pana la dec. retinea si platea impoz.salarii la aceste salarii, resp. 427 si 215 cu timp partial ....poate ma luminati !!

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
- teodorg133
Multumesc, Olteanz...
m-am destupat, pt ca abia acum mi s-a spus ca nu au functia de baza la asoc.de prop....trebuia sa-mi dau seama si sing, ca nu lucr de azi de ieri...da', deh....oboseala si stresul isi mai spun cuvantul (nu ca o scuza
)...multumesc oricum !! 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
[/color]
modificarile din contractul de munca erau pentru sofer ,muncitor necalificat si casiera toti la o firma de salubritate ,care presteaza in luna mai putine ore si patronul a zis sa-i trecem cu plata la ora lucrata si nu stiu cum sa fac.Eu am propus sa fac acte aditionale in care ca sant platiti la ora prestata dar nu stiu daca este corect
contract individual de munca
Va rog frumos sa ma ajtati sa gasesc pe forum formular pt.contract individual de munca si daca il pot si lista.Am tot cautat dar nu am gasit.Va multumesc.
http://www.itmsatumare.ro/
apesi pe "formulare" -> "Model contract individual de munca" -> apare contractul in format pdf care se poate salva sau lista (doar ca trebuie sa corectezi ultimul text "Avizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare").
apesi pe "formulare" -> "Model contract individual de munca" -> apare contractul in format pdf care se poate salva sau lista (doar ca trebuie sa corectezi ultimul text "Avizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare").
contract munca
Va multumesc pt.ajutor,dar nu le pot deschide. La primul apare "The page....connect be display.la al doilea Satu Mare se deschide, am dat pe formulare ,am selectat contracte de munca,cand am dat klic apare o pagina goala cu un patrat mic in stanga sus in care sunt cateva forme geometrice colorate. Oare ce nu fac bine?
Este posibil sa nu poti vizualiza a nu ai un program care sa deschida fisierul pdf.
Poti descarca gratuit adobe reader de aici:
http://get.adobe.com/reader/?promoid=BUIGO
sau poti incerca sa introduci in "google" textul "contract individual de munca formular".
Poti descarca gratuit adobe reader de aici:
http://get.adobe.com/reader/?promoid=BUIGO
sau poti incerca sa introduci in "google" textul "contract individual de munca formular".
contract munca
Multumesc.... am reusit de pe internet la "contract individual de munca formulare",l-am si listat.Daca se face angajarea cu data de 17.05.2010 (luni),trebuie sa merg cu el la itm tot luni? si cu discheta revisal?
Daca angajati in 17.05.2010, trebuie sa depuneti revisal-ul cel tarziu in 16.05.2010 (se poate depune si online daca aveti user si parola), si aveti termen de inregistrare 20 de zile incepand cu 17.05.2010, adica pana in 06.06.2010. Dupa care normal corectati revisal-ul si depuneti din nou, deoarece trebuie completat cu nr itm.