tva prestari servicii, declaratii
eiii...imi scapa subtilitatea/rostul/rationamentul stergerii notei contabile referitoare la TVA.Poate imi explicati si mie.
Altfel, eu asa vad situatia :
1.Factura are evidentiat TVA ?
2.Sunt platitor de TVA ?
3.Este 4426 contul unde se evidentiaza TVA deductibila?
si daca raspunsul este afirmativ, Saga face notele corect...
Altfel, eu asa vad situatia :
1.Factura are evidentiat TVA ?
2.Sunt platitor de TVA ?
3.Este 4426 contul unde se evidentiaza TVA deductibila?
si daca raspunsul este afirmativ, Saga face notele corect...
Servicii intracomunitare UE
Referitor la servicii intracomunitare primite - servicii cazare hotel de la prestator din UE( Austria) catre persoana impozabila in RO . Inteleg ca se incadreaza la exceptii ART 133 alin 4, lit a, le inregistrez cu E pe intrari valuta, nu apar in 390, insa programul genereaza 4426=4427. E corect ? Daca sunt impozabile la beneficiar si am factura emisa cu TVA, nu ar trebui sa inregistrez cheltuiala si atat ?
Cred ca am gresit cand am spus impozabila la beneficiar .In exceptie Art 133 alin 4 pct a spune "locul unde sunt situate bunurile mobile", in cauzul meu unde este hotelul, deci in Austria . Furnizorul a emis factura cu TVA , pentru care as avea drept de deducere (dela statul austriac). In acest caz, pentru soc din RO, nu ar fi neimpozabil ? Deci ar trebui sa nu fac 4426=4427?
@bunaziuad
In acest caz, se inregistreaza ca o achizitie scutita TVA facturat de AU intrind in pretul de achizitie al serviciului. Introduceti factura cu tip "Factura" nu cu exceptii.
@cristeae
Daca sunt doar servicii depuneti D390 lunar daca aveti obligatia raportarii acelor servicii in D390.D300 depuneti trimestrial. AIC nu se refera la servicii.
In acest caz, se inregistreaza ca o achizitie scutita TVA facturat de AU intrind in pretul de achizitie al serviciului. Introduceti factura cu tip "Factura" nu cu exceptii.
@cristeae
Daca sunt doar servicii depuneti D390 lunar daca aveti obligatia raportarii acelor servicii in D390.D300 depuneti trimestrial. AIC nu se refera la servicii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc mult tomac pentru raspuns, dar in acest caz , societatea din Romania factureaza servicii (pag WEB) si eu inteleg ca trebuie sa facturez fara tva, sa depun D 390 lunar, D 300 (daca sunt platitor trimestrial) devin platitor lunar ? sau decontul de tva se depune trimestrial in continuare. Mii de multumiri
@cristeae
D300 se depune trimestrial in continuare. D390 se depune lunar.
Doar daca ati efectua AIC de bunuri din UE s-ar modifica perioda fiscala pentru D300 urmind sa-l depuneti lunar si nu trimestrial.
@bunaziuad
Pentru putin.Am sa va rog sa nu mai postati mesaje scrise integral cu majuscule.
D300 se depune trimestrial in continuare. D390 se depune lunar.
Doar daca ati efectua AIC de bunuri din UE s-ar modifica perioda fiscala pentru D300 urmind sa-l depuneti lunar si nu trimestrial.
@bunaziuad
Pentru putin.Am sa va rog sa nu mai postati mesaje scrise integral cu majuscule.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.