codul de bare din FV
codul de bare din FV
codul de bare din FV nu a fost "citit" de aparat la Trezorerie. E din cauza imprimantei? S-a mai confruntat cineva de pe forum cu aceasta situatie?. Ce as putea face?
codul de bare
Eu am avut problema cu codul de bare din declaratiile 100.Nu s-au putut citi la administratie.Codul de bare din 300 s-a putut citi.Drept pentru care am stat azi la o alta coada de 3 ore.
Codurile de bare din programul SAGA sau cel de la finante?olteanz scrie:Am urmatoarea problema: codurile bare nu-mi apar pe toate OP-urile si FV la listare, desi la vizualizare exista. Ma puteti ajuta cu o sugestie? Multumesc
Pentru programul de la finanţe am avut şi eu această problemă şi ca să listeze cu cod de bare trebuie să rulezi programul direct, nu de pe scurtătura de pe ecran. Adică mergi pe my computer, pe directorul unde este programul instalat şi îl lansezi direct de acolo, şi va merge sigur.
Pentru problema cu codurile de bare din SAGA
Este posibil să nu ai un fişier dll în sistem. Verifică în C:\WINDOWS\SYSTEM32\ pentru Windows XP sau în C:\WINDOWS\SYSTEM\ pentru Windows 98 dacă ai fişierele mfc71.dll respectiv mfc71u.dll.
Dacă nu le ai le poţi descărca de aici:
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?mfc71
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-f ... tml?mfc71u
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
herganiec scrie:Codurile de bare din programul SAGA sau cel de la finante?olteanz scrie:Am urmatoarea problema: codurile bare nu-mi apar pe toate OP-urile si FV la listare, desi la vizualizare exista. Ma puteti ajuta cu o sugestie? Multumesc
Pentru programul de la finanţe am avut şi eu această problemă şi ca să listeze cu cod de bare trebuie să rulezi programul direct, nu de pe scurtătura de pe ecran. Adică mergi pe my computer, pe directorul unde este programul instalat şi îl lansezi direct de acolo, şi va merge sigur.
Pentru problema cu codurile de bare din SAGA
Este posibil să nu ai un fişier dll în sistem. Verifică în C:\WINDOWS\SYSTEM32\ pentru Windows XP sau în C:\WINDOWS\SYSTEM\ pentru Windows 98 dacă ai fişierele mfc71.dll respectiv mfc71u.dll.
Dacă nu le ai le poţi descărca de aici:
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?mfc71
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-f ... tml?mfc71u
Am descarcat fisierele mfc71.dll si mfc71u.dll, dar nu s-a rezolvat problema cu codurile de bare (CB). Concret, CB apar numai pe OP sau FV pentru sanatate si somaj, pe celelalte-CAS, Impozit- nu.Deocamdata nu este grava problema ptr. ca bancile nu resping OP fara CB, dar as dori sa rezolv acum aceasta problema. Multumesc
1+1=3
Pt. olteanz:
Eu am listat chiar acum cu varianta 260 cea de azi şi listează şi codurile de bare la ceea ce aţi menţionat mai devreme.
Eventual încercaţi să instalaţi ultima versiune de program să reîncercaţi listarea.
Dacă nici aşa nu listează codurile de bare la CAS din program; ce aţi mai putea face este să încercaţi listarea şi la altă imprimantă.
Eu am listat chiar acum cu varianta 260 cea de azi şi listează şi codurile de bare la ceea ce aţi menţionat mai devreme.
Eventual încercaţi să instalaţi ultima versiune de program să reîncercaţi listarea.
Dacă nici aşa nu listează codurile de bare la CAS din program; ce aţi mai putea face este să încercaţi listarea şi la altă imprimantă.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Mergea listarea şi la versiunile anterioare. De exemplu eu am făcut OP cu cod de bare cu versiunea 258.
Dacă pe ecran apar, poţi încerca astfel:
1. Ieşi din programele Saga şi ştergi din C:\Temp toate fişierele care au extensie WMF
2. Verifici ca în locaţia în care ai instalat Saga să ai fişierele GetCB.dl şi talpdf32.dll deşi mă îndoiesc sincer ca acele fişiere să nu existe (pentru că altfel ar genera eroare chiar la listarea pe ecran).
La întocmirea de OP, apasă butonul de listare OP cu cod de bare şi alegi Vizualizare. Dacă pe ecran apar OP-urile cu cod de bare, apeşi pe butonul cu iconiţa de imprimantă. Dacă nu listează cu cod de bare este posibil să fie vina driverul de imprimantă.
Verifică şi încercând o listare din programele de la MF. Descarcă OP-FV 2006 de pe site-ul MF-ului şi fă un OP acolo şi încearcă listarea lui de acolo. Dacă nici de acolo nu listează codul de bare, s-ar putea aşa cum am mai scris, să fie vina driverului de imprimantă şi nu Saga.
Ai mai putea încerca o şmecherie: caută pe net pdfCreator. Îl instalezi şi îţi va crea un driver de imprimantă virtual. Cînd intri pe listare alegi la imprimantă pdfCreator şi îţi va permite să listei OP-ul în fişier PDF pe care apoi îl poţi salva şi lista cu Acrobat Reader sau poţi tipări din pdfCreator la imprimantă.
Dacă pe ecran apar, poţi încerca astfel:
1. Ieşi din programele Saga şi ştergi din C:\Temp toate fişierele care au extensie WMF
2. Verifici ca în locaţia în care ai instalat Saga să ai fişierele GetCB.dl şi talpdf32.dll deşi mă îndoiesc sincer ca acele fişiere să nu existe (pentru că altfel ar genera eroare chiar la listarea pe ecran).
La întocmirea de OP, apasă butonul de listare OP cu cod de bare şi alegi Vizualizare. Dacă pe ecran apar OP-urile cu cod de bare, apeşi pe butonul cu iconiţa de imprimantă. Dacă nu listează cu cod de bare este posibil să fie vina driverul de imprimantă.
Verifică şi încercând o listare din programele de la MF. Descarcă OP-FV 2006 de pe site-ul MF-ului şi fă un OP acolo şi încearcă listarea lui de acolo. Dacă nici de acolo nu listează codul de bare, s-ar putea aşa cum am mai scris, să fie vina driverului de imprimantă şi nu Saga.
Ai mai putea încerca o şmecherie: caută pe net pdfCreator. Îl instalezi şi îţi va crea un driver de imprimantă virtual. Cînd intri pe listare alegi la imprimantă pdfCreator şi îţi va permite să listei OP-ul în fişier PDF pe care apoi îl poţi salva şi lista cu Acrobat Reader sau poţi tipări din pdfCreator la imprimantă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Saga C 3.0 cit? 3.0.xxx unde xxx este numărul versiunii. Dacă citeai cu atenţie vedeai că în acest subiect se discuta de versiunea 258 sau de 260 a programului saga C. De o bună bucata de vreme din Saga se pot lista OP-uri cu coduri de bare.
Nici mie nu mi-a citit codul de bare nici la 100,nici la FV.Cei de la Finante mi-au spus ca de vina ar fi imprimata pe care listezi,cititoarele lor nu citesc codul tiparit de pe o imprimanta cu jet de cerneala,ci doar de pe cele laser.Foarte "amabile" mi-au recomandat sa-mi cumpar alta imprimanta.Frumos,nu?
Se citeşte şi codul de bare listat cu o imprimantă cu cerneală. Problemele apar la citirea codului de bare în cazul unor listări cu o rezoluţie mai mică de 300 dpi sau dacă cerneala/tonerul sunt pe terminate şi codul listat apare mai şters.