PAUZA !

Scrie răspuns
paturcai

#181 Mesaj de paturcai »

ATentie!
Inca avem voie. Poate vine CECCAR-ul cu vreo propunere in acest sens: sa se puna taxa si pe monografiile pe care le prezentam si pe sfaturile pe care ni le dam unii altor.
Ia uite ce propunere buna. Ce-ar fi sa o propun la CECCAR. Poate isi mai rotunjesc si ei veniturile.
Da, da, e o idee buna!
Il sun pe dl. TOMA.
Sa-i transmit ceva din partea forumistilor SAGA?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

danilevicis

#182 Mesaj de danilevicis »

:D :D
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

eugen01

#183 Mesaj de eugen01 »

d>
ehhmmm...nu am cunostinta de asa ceva (asta nu inseamna ca nu e ...ca nu ar fi adevarat)....totusi numele lui GL nu se afla pe lista (quelle oreour !) a celor ce il combat cu "manie proletara" pe PG.Il consider pe GL un om echilibrat si unul din putinii oameni de cultura pe care ii mai are Romania.Nu cred ca s-ar preta la lovituri sub centura numai pentru asi sustine ideile, eseurile sale sunt o dovada.Diferendele, neintelegerile dintre ei le asimilez polemicii (mai mult un rezultat al mass media) Petre Tutea vs Emil Cioran.

(ehhmmm...sunt de parere ca un colectiv care nu are probleme (un colectiv de yesmani!)....are probleme!!Numai polemica, dialogul poate duce la un progres real..orice opinie e binevenita...brainstormingul e metoda mea favorita)... :)

eugen01

#184 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm...am sters...e..(nu ca m-as fi razgandit in privinta onorabilului)..in fine..
Ultima oară modificat Vin Mar 05, 2010 2:39 pm de către eugen01, modificat 1 dată în total.

danilevicis

#185 Mesaj de danilevicis »

eugen01 scrie:...totusi numele lui GL nu se afla pe lista (quelle oreour !) a celor ce il combat cu "manie proletara" pe PG.
Normal ca nu este pe lista, ca doar L. este echilibrat, nu? Dar ii poate aservi.
Lovituri sub centura? Hmm, sunt unii care il acuza de plagiat.
Polemici de genul Tutea vs. Cioran, duc la progres real? Ce intelegi prin progres real? Nu cumva e vorba de, asa cum zicea Kogalniceanu "Adevarul sa imi fie singurul ideal"?
In fine, mai discutam si alta data, acum mai iau la tranta cu contabilitatea.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

eugen01

#186 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm...dat fiind vorba de PG, ce a dat la iveala o serie de adevaruri ce deranjeaza pe unii, nu vad de ce ar trece sub tacere un atac din flanc al lui GL...nu am cunostinta de vreo parere (acuza e mult spus) negativa a lui PG despre GL.
Altfel cred in teoria celor 4 adevaruri:
1.Adevarul pe care il stiu eu.
2.Adevarul pe care il stie celalalt.
3.Adevarul pe care il stiu , percep ceilalti.
4.Adevarul, adevarat care va iesi la iveala, mult timp dupa terminarea unui incident...moment in care nu va mai interesa pe nimeni.
(VP/MarinPreda/CMIDP)...

danilevicis

#187 Mesaj de danilevicis »

Hi, hi, dragul meu, Adevarul este Unul singur, si in mod sigur nu este un concept abstract, nu 4,5 cate enumeri tu, alea sunt subiectivisme, relativisme. O sa ma documentez cu PG>LG si revin cu detalii.
Numai bine!

eugen01

#188 Mesaj de eugen01 »

eiii...errr..ehhmmm....adevarul pur si simplu (intr-un cuvant)..nu e niciodata pur...si nici simplu !! :oops:

danilevicis

#189 Mesaj de danilevicis »

Asta pentru ca oamenii il complica, dar A. este simplu! :wink: :D

pintiliem

#190 Mesaj de pintiliem »

danilevicis scrie:Aaa, lasa-ma frate, cu Liiceanu, ca a trimis la topit Cartea lui Paul Goma -Saptamina Rosie la scurt timp dupa tiparire [...]
De dragul adevarului: Eseul Saptamana Rosie (28 iunie-3 iulie 1940) sau Basarabia si Evreii a cunoscut patru editii, publicate in anii 2003-2007 la editurile Museum - Chisinau, Criterion Publishing, Vremea si Anamarol. Cartea pentru care Liiceanu a fost acuzat este Le tremblemment des hommes, aparuta initial in Franta, tradusa si publicata la editura Humanitas in 1992, cu titlul Culorile curcubeului. Presa a publicat in acel an informatiile conform carora Liiceanu ar fi dat la topit, la Fabrica de hartie de la Busteni, intregul tiraj al cartii. Pentru nu a existat o explicatie oficiala a deciziei, s-a speculat in principal datorita afirmatiilor lui Paul Goma. Editarea cartilor este o afacere, iar traducerea si tiparirea unei lucrari costa. Este posibil ca Liiceanu sa fi luat o astfel de decizie pentru ca nu ajuns la un consens cu Goma in privinta drepturilor de autor.
Adevarul nu este niciodata ... simplu.

danilevicis

#191 Mesaj de danilevicis »

pintiliem. Asa este, Culorile Curcubeului, imi cer scuze pt dezinformare, si multumesc pt. precizari. Urma sa ma documentez si am scris in pripa. Dar nu am scuze pt asta. Permite-mi macar sa raman la ideea ca adevarul nu este un concept abstract, nu este ceva, ci cineva, si da, poate fi complicat.
Va multumesc pentru atentionare, si ca putem discuta liber si onest.

tomac

#192 Mesaj de tomac »

paturcai scrie:ATentie!
Il sun pe dl. TOMA.
Astept! :) :)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#193 Mesaj de paturcai »

Cristian din tot sufletul te-as suna pe tine si as sporovai pana mi s-ar descarca telefonul. Crede-ma!
Ce nefericita asociere de nume-de-familie!

ciobanum147

#194 Mesaj de ciobanum147 »

EI mai bine iesiti la o berusca va mai recreati cinstiti si pentru noi hmm ...iami ,,,iami :P

paturcai

#195 Mesaj de paturcai »

Eu din Bucuresti si el din Beius?
Problema ar fi timpul si nu distanta....
:wink:

Scrie răspuns