concediu medical

mariane

concediu medical

#1 Mesaj de mariane »

Buna, am si eu o problema, am un angajat care este in a doua luna de concediu medical(deci se suporta integral din CCI), cand am aplicat sporul de vachime la salariul de baza nu ma lasa sa fac declaratia de somaj pentru ca numarul de ore era 0 iar baza de calcul pozitiva (pt ca ii lua automat sporul de vechime), apoi am aplicat sporul de vachime la salariul aferent timpului lucrat, caz in care nu ii mai lua sporul si ma lasa sa fac decl.de somaj. Intrebarea mea este daca este corect ce am facut? Multumesc

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Cum poate un salariat care este in concediu medical sa primeasca spor de vechime?
Sporul de vechime se aplica asupra unui SALARIU REALIZAT; el saracul e pe patul de spital cu covrigul la cap si realizeaza venituri?!. Nu pot sa aplic spot de vechime la un concediu medical.
Zau!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

danilevicis

#3 Mesaj de danilevicis »

paturcai scrie: el saracul e pe patul de spital cu covrigul la cap si realizeaza venituri?!.
:lol: :lol: nu mai avem nevoie de bancuri! :D
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

pintiliem

#4 Mesaj de pintiliem »

paturcai scrie:Marturisesc ca am ramas gura-casca.....prin paduri cutreierand.:wink:
Prin expresii si prin stilul inconfundabil, PaturcaI demonstreaza ca are abilitati de comunicare demne de admiratie.

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

omul nu e stresat.. nu are paduri in Bucuresti.. :lol:
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
He, he, he, he
:lol: :lol: :lol:
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

buciuc

#7 Mesaj de buciuc »

Am un salariat care a intrat in concediu medical dar a lucrat numai 3 luni. Cum procedez?

fagarasa176

#8 Mesaj de fagarasa176 »

Venitul brut pe cele 3 luni adunat si apoi impartit la zilele lucratoare aferente celor 3 luni
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

buciuc

#9 Mesaj de buciuc »

Multumesc pentru promptitudine !
Am pus intrebarea asta ptr. ca am avut caz..cand casa de sanatate nu mi-a primit declaratia si CB-ul ca nu are 6 luni lucrate. Poate acum am mai mult succes . :)

fagarasa176

#10 Mesaj de fagarasa176 »

Extras din Ord. de Urgenta nr. 158 din 17.11.2005
"(4) În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31, baza de calcul a indemnizaţiilor o constituie media veniturilor lunare la care s-a calculat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, din lunile respective sau, după caz, venitul lunar din prima lună de activitate pentru care s-a stabilit să se plătească contribuţia, cu respectarea prevederilor alin. (2). "

:wink:

buciuc

#11 Mesaj de buciuc »

Merci din nou. Am notat si ma duc cu argumente acum .:)

fagarasa176

#12 Mesaj de fagarasa176 »

Uite ordonanta acilea :arrow: http://www.cnas.ro/?id=13

Scrie răspuns