concediu medical
concediu medical
Buna, am si eu o problema, am un angajat care este in a doua luna de concediu medical(deci se suporta integral din CCI), cand am aplicat sporul de vachime la salariul de baza nu ma lasa sa fac declaratia de somaj pentru ca numarul de ore era 0 iar baza de calcul pozitiva (pt ca ii lua automat sporul de vechime), apoi am aplicat sporul de vachime la salariul aferent timpului lucrat, caz in care nu ii mai lua sporul si ma lasa sa fac decl.de somaj. Intrebarea mea este daca este corect ce am facut? Multumesc
Cum poate un salariat care este in concediu medical sa primeasca spor de vechime?
Sporul de vechime se aplica asupra unui SALARIU REALIZAT; el saracul e pe patul de spital cu covrigul la cap si realizeaza venituri?!. Nu pot sa aplic spot de vechime la un concediu medical.
Zau!
Sporul de vechime se aplica asupra unui SALARIU REALIZAT; el saracul e pe patul de spital cu covrigul la cap si realizeaza venituri?!. Nu pot sa aplic spot de vechime la un concediu medical.
Zau!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
- danilevicis
- fagarasa176
- fagarasa176
Extras din Ord. de Urgenta nr. 158 din 17.11.2005
"(4) În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31, baza de calcul a indemnizaţiilor o constituie media veniturilor lunare la care s-a calculat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, din lunile respective sau, după caz, venitul lunar din prima lună de activitate pentru care s-a stabilit să se plătească contribuţia, cu respectarea prevederilor alin. (2). "

"(4) În cazul în care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, pentru situaţiile prevăzute la art. 9 şi 31, baza de calcul a indemnizaţiilor o constituie media veniturilor lunare la care s-a calculat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, din lunile respective sau, după caz, venitul lunar din prima lună de activitate pentru care s-a stabilit să se plătească contribuţia, cu respectarea prevederilor alin. (2). "

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- fagarasa176
Uite ordonanta acilea
http://www.cnas.ro/?id=13

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!