suspendare firma cu clienti neincasati si salariati

gherghelescur

suspendare firma cu clienti neincasati si salariati

#1 Mesaj de gherghelescur »

actionariatul uneia din firmele unde activez, vrea sa o suspendam,
ideea e urmatorea :
1.firma are de incasat o gramada de la un client (alta firma de-a nostra), deci ar avea cu ce sa supravietuiasca...
2.firma are salariati care sunt momentan si cred ca o sa mai fie in concediu medical (vor sa se pensioneze si stau in concediul medical)

vreau sa stiu, va rog, pot eu sa demarez operatiunea de suspendare, ? cum dau eu salariati afara? si mai ales in concediu medical...

sunt intr-un fel si eu vizata , caci peste vreo 2 luni o sa intru si eu in concediul prenatal, si imi pierd tot venitul pt concediu de crestere si ingrijire pt 2 ani...offf....spune-ti-mi va rog ca nu se poate suspenda momentan-si ziceti-mi si mie legea asta a suspendarii ca sa o iau la puricat...

eugen01

#3 Mesaj de eugen01 »

""Suspendarea la organul fiscal este insa cu cantec. Si asta pentru ca, prin prisma fiscului, nu exista notiunea de suspendare a activitatii ci numai aceea de regim de declarare derogatoriu. Altfel spus, desi un intreprinzator decide sa nu mai desfasoare activitate incepand cu ziua de maine, relatia lui cu fiscul nu se suspenda decat daca sunt indeplinitedaca sunt indeplinite cumulativ o serie de conditii, prevazute de OMF 864/2005. Astfel, contribuabilul care solicita regimul derogatoriu trebuie:
• Sa fie inactiv cel putin 12 luni dar nu mai mult de 3 ani;
• Sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat;
• Sa nu desfasoare nici un fel de activitate;
• Sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale;
• Sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului;
• Sa nu fie in curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor;
• Sa nu fie in curs de derulare un control fiscal. ""

(cele de mai sus sunt dintr-un articol cu data de 16.04.2009...site-ul nu are importanta)

gherghelescur

#4 Mesaj de gherghelescur »

bun, din punct de vedere contabil , stiu ce trebuie sa fac, problema mea e ce fac cu salariatii? cum ii dau afara pe cei care sunt in concediu medical?

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Ei nu raman a la longue in concediu medical. Se vor intoarce din acel concediu medical.
Pana apucati sa depuneti actele privind suspendarea/radierea dureaza ceva timp. Nu se depun actele azi si maine este suspendata firma.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

cred ca trebuie citite art. 65 la 74 din Codul Muncii.Fara doar si poate trebuie o notificare in scris (tot conform CM).
Poate un telefon la ITM-ul de care apartineti, si in care sa le expuneti problema ar fi mult mai edificativ.
(cand rezolvati ..sa ne spuneti si noua)

gherghelescur

#7 Mesaj de gherghelescur »

o sa ma interesez si la itm si va tin al curent......

Scrie răspuns