declaratia 101
declaratia 101
buna-am o foarte mare nelamurire cu privire la declaratia 101-in cursul anului 2009 prin declaratia 100 am declarat numai impozit datorat /nu am avut impozit minim -datoratul fiind mai mare/inclusiv pe trim IV am declarat impozitul din trim III care a fost tot impozit datorat-problema este ca la tiparirea declaratiei 101 -nu ma lasa sa setez data de 25.04.2010 scadenta platii ci apare automat 25.01.2010-ce sa fac??????ma poate ajuta cineve-va rog
Buna seara!
Am cateva nelamuriri in privinta completarii declaratiei 101.
Daca in primul trimestru am avut pierdere iar in semestrul al II lea am avut un impozit pe profit de 4686 lei, declarat (impozitul minim era de 1033 lei), in trimestrul III am avut impozit minim de 1625 lei, la fel ca si in trimestrul IV, pe total an rezultand pierdere, in declaratia generata de program am impozit de recuperat. Nu mai stiu care este adevarul pentru ca am inteles ca este obligatoriu ca la final sa nu mai fie nimic de recuperat.
Daca in primul trimestru am avut pierdere iar in semestrul al II lea am avut un impozit pe profit de 4686 lei, declarat (impozitul minim era de 1033 lei), in trimestrul III am avut impozit minim de 1625 lei, la fel ca si in trimestrul IV, pe total an rezultand pierdere, in declaratia generata de program am impozit de recuperat. Nu mai stiu care este adevarul pentru ca am inteles ca este obligatoriu ca la final sa nu mai fie nimic de recuperat.
Dupa, DUPA completarea declaratiei 101 va rezulta asa cum spuneti un impozit de recuperat.
In aceasta situatie, tipariti mai intai declaratia 101 asa cum iese din calcule dupa care veti face nota contabila: minus 691 = minus 4411, si veti inchide manual contul 121 in decembrie 2009.
Declaratia 101 trebuie sa "bata" cu ceea ce aveti in contul 4411.
Nu exista sintagma "sa nu mai fie nimic de recuperat" la sfarsit de an. Tocmai acesta este rostul declaratiei 101 ca sa vada daca s-a calculat la nivel de an corect impozitul pe profit.
In aceasta situatie, tipariti mai intai declaratia 101 asa cum iese din calcule dupa care veti face nota contabila: minus 691 = minus 4411, si veti inchide manual contul 121 in decembrie 2009.
Declaratia 101 trebuie sa "bata" cu ceea ce aveti in contul 4411.
Nu exista sintagma "sa nu mai fie nimic de recuperat" la sfarsit de an. Tocmai acesta este rostul declaratiei 101 ca sa vada daca s-a calculat la nivel de an corect impozitul pe profit.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
multumesc pentru promptitudine!
Asa am considerat si eu ca trebuie facut. Astazi am completat declaratia 101 si am facut si reglarea conturilor 691 si 441 la 31.12.2009. Era o urgenta.
Multumesc mult pentru promptitudine!
Toate cele bune!
Multumesc mult pentru promptitudine!
Toate cele bune!