Concediu medical!

vargaa

Concediu medical!

#1 Mesaj de vargaa »

Buna ziua,
Am o intrebare: daca un angajat are concediu medical, poate refuza angajatorul sa i-l plateasca? Mama mea are o problema cu coloana si i s-a recomandat fizioterapie, prin urmare i se acorda si concediu medical pe durata tratamentului. Dar cei de la firma la care lucreaza nu vor sa o plateasca pe durata foii de boala!
Au acest drept sau abereaza?
Va rog ajutati-ma cu aceasta problema!
Multumesc anticipat!
Aura

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Daca refuza sa primeasca concediul medical, trebuie sa indice si cadrul legal pentru care se comporta asa:
Refuz sa accept la plata acest concediu medical pentru ca.....
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

vargaa

#3 Mesaj de vargaa »

Si care ar putea fi motivul? Banuiesc ca nu pot scrie ca nu vor sa plateasca omul daca sta acasa in concediu medical numai pt ca nu au chef...trebuie sa fie un motiv cat de cat serios...nu?
Si nu e vrajala cu acest concediu, chiar are nevoie, plus ca de 4 ani de cand lucreaza acolo nu a mai avut niciodata concediu medical...nu e genu care se inbolnaveste mereu...acu e o problema serioasa!

vargaa

#4 Mesaj de vargaa »

Si inca ceva...ar trebui sa-i dea in scris motivul pt acre nu i se accept concediul medical, nu? Nu pot doar sa-i spuna ca nu i-l platesc si atat...adica sa o lase sa stea in concediu dar fara sa-i dea un act prin care specifica ca nu o sa i-l plateasca... Ca ma gandesc ca poate in acte "vor plati" ca sa nu se complice si ii spun ei ca nu ii dau banii..

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Trebuie sa motiveze macar neoficial neprimirea acelui document.
Sa ma ierte Dumnezeu dar ce face omul asta in aceasta perioada? Ce se intampla cu vechimea lui?
Nu-i chiar asa o gluma.

boloajar

alt abuz ref ca concediu medical

#6 Mesaj de boloajar »

La firma unde lucreaza sotul meu-(cea cu soferii obligati sa lucreze numai noaptea-fara a li se da spor de noapte ceva...) daca are vreunul concediu medical nu i se mai acorda trei luni dupa aceea tichete de masa.A fost un coleg al lor in cauza si patronul i-a dat replica"asa vreau eu nu trb sa scrie nicaieri".Fara cuvinte!
Cu criza asta parca si o parte din patroni au luat-o razna!Exploatarea omului de catre (ne)oameni!

romani473

#7 Mesaj de romani473 »

faceti o sesizare scrisa la itm si finante
IoanaR

vargaa

#8 Mesaj de vargaa »

Adevaru-i ca pana la urma tot angajatul iese in pierdere, pt ca pana la urma urmei cauta un motiv si te da afara, fie ii accepti conditiile fie pleci... Nu e corect dar din pacate asta e...tara in acre traim!
Nu stiu inca cum voi rezoilva aceasta problema!
Oricum ar fi o sa va spun si voua! Mi-ar place sa le fac plangere la ITM dar nu stiu sigur daca o sa ies in pierdere sau nu...

romani473

#9 Mesaj de romani473 »

- esti angajat pe perioada nedeterminata, intri in medical il duci la firma, ei pe baza lui trebuie sa te plateasca
- nu te platesc le faci sesizare, fa ti o copie dupa concediul medical
IoanaR

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Firma poate refuza, legal, plata unui Cm dacă salariatul nu-l predă firmei în termenul legal: 5 zile de la finele lunii în care a fost în CM, sau finele lunii pentru unele situaţii (termenul este reglementat la pct.67 din normele de aplicare a OUG 158/2005)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

romani473

#11 Mesaj de romani473 »

da ai dreptate tomac
IoanaR

vargaa

#12 Mesaj de vargaa »

Bun , deci asta e singura situati in care firma poate refuza plata CM...dar aceasta situatie nu este situatia mamei mele, ea o sa intre in CM abia de luna viitoare, atunci incepe fizioterapia, deci nu aveau motive sa spuna ca nu ii plateste CM! Si totusi...

herganiec

#13 Mesaj de herganiec »

inseamna ca firma aia nu stie sa calculeze concediului medical si de ai le e teama. :)

sa cumpere Saga si o sa le faca automat fara nici o problema..
:wink:
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

buciuc

#14 Mesaj de buciuc »

Am o dilema . Se ia in calcul la concediu medical primele de vacanta?

Intreb ptr. ca-mi iese o situatie bizara ; imi iese din calculul facut de saga (persoana avand si urgenta medicala) salariu net mai mare decat salariul luat normal. Multumesc !

paturcai

#15 Mesaj de paturcai »

Este normal sa fie asa. Pensia se calculeaza la minim pe economie si sanatate deloc. Nu e normal sa ii creasca netul?

Scrie răspuns