jocuri de noroc

orsii245

#16 Mesaj de orsii245 »

tot o taxa e, licenta in acest context apare ca o proprietate intelectuala.(licente, brevete, drepturi de autor, marci de comerti, firma..). In cazul tau este vorba, daca inteleg bine, de o simpla taxa de autorizare a unei activitati.

septimiuv

#17 Mesaj de septimiuv »

LICÉNŢĂ, licenţe, s.f. 3. Contract prin care posesorul unui brevet de invenţie cedează cuiva dreptul de exploatare a invenţiei sale.
cam asta ar intra in 205
in contextul actual este o taxa platita anticipat... cand se depaseste val taxei se plateste lunar

militarul267

#18 Mesaj de militarul267 »

Sa recapitulam si sa-mi spuneti daca si unde gresesc gresesc.
Inregistrare licenta
205=5121/5311
odata obtinuta licenta pot incepe activitatea
-banii incasati de la jucatori ii bat pe casa de marcat in functie de valoarea impulsului
5311=708
pentru premiile acordate tai dispozitie de plata pentru fiecare castig
462=5311
6588=462
daca un jucator a castigat >600 lei ii retin impozit 10%
462=446
446=5121
lunar platesc o taxa pentru fiecare aparat anticipat
94xnr aparate
447=5121 cu sod debitor iar in luna urmatoare 635=447
lunar inregistrez 10% taxa de solidaritate sociala=diferenta intre venituri si premii
635=447
447=5121
inregistrez alte ch
salarii
chirii etc
daca la trimestru am pierdere impozitul il voi calcula 5% din venituri (708 )
641=441
441=5121
iar daca impoztul pe profit >decat708x5% inregistrez si virez pe ac.
641=441
iar daca am profit iar impozitul<decat (708x5%)ma inregistrez cu acesta

buldanc

jocuri de noroc

#19 Mesaj de buldanc »

as vedea plata anticipata de 94Ron /ap in ct 471=5121(5311)
referitor la aceste controversate disp plata pt sumele ridicate de clienti sunt multe firme care nu fac asa. Iau de baza in reg de casa "reg zilnic al incasarilor " Hot 251/1999-privind conditiile de autorizare , organizare , exploatare jocuri de noroc spune : _referitor la acest registru de incasari -citez" nu circula in afara , fiind document de inreg contabila primara , pe baza careia se intocmeste registrul de casa ".
daca folosesc registrul zilnic de incasari unde este f clara situatia zilnica ma mai complic cu dispozitii , de care fug toti jucatorii? pe tema acestor dispozitii s-au pierdut clienti foarte buni .

buldanc

jocuri de noroc

#20 Mesaj de buldanc »

hai ca m-am lamurit cu ct 205 , aveti dreptate, asa este . Este vorba de altfel de licenta . Vad corecte inrerg facute de colegul nostru, cu mentiunea in loc de 447 as trece 471.

militarul267

#21 Mesaj de militarul267 »

alte pareri in privinta modului de calcul al impozitului pe profit de ac nu sunt sigura.

buldanc

jocuri de noroc

#22 Mesaj de buldanc »

pt colega" Militarul 267"- ai cumva contract in participatiune? Daca da se modifica putin integistrarile . Daca vrei da-mi adresa de mail si iti trimit formularul cu inreg contabile aferente.

buldanc

jocuri de noroc

#23 Mesaj de buldanc »

referitor la impozitul de 5% aferent veniturilor din jocruri- vezi raspuns Militarul 267- am citit in codul fiscal urmatoarele : " contrib care desfasoara activ de natura barurilor de noapte, a cluburilor de noapte, discoteci sau pariuri sportive si la care impozitul pe profit aferent activ este mai mic de 5% din veniturile realizate din aceste activitati, datoreaza un imp pe profit rezultat in urma aplicarii cotei de5% asupra veniturilor rezultate din aceste activ "
Jocurile ne noroc nu mai sunt trecute pentru acest imp de 5% . In anul 2002-2003 , cand am mai avut licenta pt jocuri , tineam cont de acest 5% , dar acum vad ca nu se mai prevede in cod fiscal in mod expres. Am inteles bine ?

militarul267

#24 Mesaj de militarul267 »

militarul267

#25 Mesaj de militarul267 »

Pentru buldanc :astept cu mult interes inregistrarile promise multumesc anticipat

buldanc

jocuri de noroc

#26 Mesaj de buldanc »

ti-am trimis mail si sapt trecuta si astazi .mai vorbim .

deacg555

#27 Mesaj de deacg555 »

s-a tot recapitulat pe forum referitor la o schita a ce trebuie facut si declarat pentru jocurile de noroc. am tot studiat, mi-am batut capul si nu am ajuns la capat cu tot ce trebuie facut.

scriu aici schita care mi-am facut-o eu si eventual poate reuseste careva sa ma ajute cu niste raspunsuri.

1. taxa licenta anuala 546 lei/aparat se plateste anual la Bugetul Statului

2. taxa lunara anticipata in valoare de 94lei/aparat. se plateste la Bugetul Statului. Se declara in declaratia 100 in luna pentru care s-a platit anticipat.

3. taxa de timbru social . aici nu am inteles clar in OUG 118/1999 art.3 litera a se precizeaza (10% asupra preţului fiecărei participări la celelalte jocuri, exclusiv jocurile cu câştiguri generate de elemente aleatorii, organizate folosind maşini, utilaje, montaje şi instalaţii manuale, mecanice, electrice, electromagnetice, electronice, videoautomate, videoelectronice şi altele ce se încadrează în această categorie, care se adaugă preţului de participare; )

dar in alte variante ale ordonantei respective nu se specifica exclusiv jocuri de noroc.

initial am inteles ca se calculeaza 10% din veniturile din activitatea de jocuri de noroc, deci nu se scad premiile acordate.

in alta varianta se calculeaza 10% din soldul aparatului.

varianta corecta care ar fi?
aceasta se declara in decl. 100 si se plateste citez> pana in data de 5 a lunii urmatoare lunii incheiate.

deci pentru august, declar in 25 septembrie si platesc in 5 octombrie sau septembrie?ca eu nu prea inteleg romaneste.

4. Taxa asupra jocurilor de noroc regularizata periodic? cum se calculeaza, ce reprezinta? sper sa pot sa fac lumina in domeniu asta incurcat.

5. taxa de monumente istorice. se platestesi se declara lunar in suma de 10 lei/aparat pana la data de 25 a lunii urmatoare.

declaratia se depune direct prin posta sau fax la sediul Oficiului National al Monumentelor istorice impreuna cu o copie a ordinului de plata.

6. taxa de cinema 4% din profitul anual, plata pana la 31 mai a anului urmator.

intrebare > daca societatea are cate 2 aparate in locuri diferite, pe baza situatiei incasarilor zilnice registrul de casa se intocmeste la sediul societatii care a inchiriat aparatele sau la locul unde sunt amplasate aparatele? banii se introduc direct in aparat si nu se emit bonuri , se modifica doar contorul aparatului.

precizez ca situatia incasarilor zilnice se tine la locul unde e amplasat aparatul si e caiet intr-un singur exemplar. cum as putea sa il inreg la sediul firmei posesoare a aparatelor zilnic, ca se precizeaza ca e document justificativ pentru intocmirea registrului zilnic de casa?

multumesc mult pentru ascultare.

rujaa46

#28 Mesaj de rujaa46 »

societatea are obligatia sa aiba casa de marcat la fiecare spatiu cu jocuri de noroc si registru de casa

rujaa46

#29 Mesaj de rujaa46 »

-trimestrial si semestrial se mai depun si situatii cu indicatorii economico financiari la Comisia de avizare a jocurilor de noroc
-anual se depune situatia indicatorilor economico financiari la administratia finantelor publice(termen 15 aprilie anul urmator pt anul incheiat)

deacg555

#30 Mesaj de deacg555 »

ai cumva o lege pentru obligatia de avea casa de marcat fiscala in cazul in care se introduc direct bancnotele in aparat?

in ce hotarare este scris formatul pentru indicatori?

multumesc.

Scrie răspuns