Tva neexigibil inexistent !! Ajutor urgent va rog!
Tva neexigibil inexistent !! Ajutor urgent va rog!
Am o firma care era neplatitoare de TVA, iar din martie a devenit platitoare. La facturile receptionate de cand trebuie evidentiat TVA-ul, cand ma uit pe receptie sau pe notele contabile, nu apare deloc TVA neexigibil (4428)! Nu stiu ce poate fi! Mai am firme similare cu asta, dar nu am patit asa ceva, si nici pe forum nu am gasit ceva asemanator! Poate fi din setari? Am gresit eu ceva? Va rog sa ma ajutati cat mai urgent!!
TVA neexigibila va aparea in momentul in care se inchide luna.
Faceti o incercare si veti constata (facand descarcarea global-valorica) ca SAGA la inchidere de luna, al doilea buton de sus in jos in ordinea inchiderilor de sfarsit de luna, ia in calcul TVA neexigibila si inca foarte bine.
Dati-va un exemplu ca nu-i greu!
Faceti o incercare si veti constata (facand descarcarea global-valorica) ca SAGA la inchidere de luna, al doilea buton de sus in jos in ordinea inchiderilor de sfarsit de luna, ia in calcul TVA neexigibila si inca foarte bine.
Dati-va un exemplu ca nu-i greu!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Daca va spun ca niciuna din solutiile date nu functioneaza, oare ma credeti? Am pus tva-ul corespunzator la configurare societati, am verificat si la inchiderea lunii. Dar oricum ar trebui sa imi apara tva-ul aferent pretului de vanzare si pe nota de receptie, si in nota contabila! Asa cum spuneam anterior, mai am firme cu celeasi configurari, si nu am avut probleme! Daca as sti cum se face, as pune si o poza de ecran
Alte variante nu mai exista?

poate nu inteleg eu dar....4428 apare cand avem o intrare/iesire tip Aviz(prin 418) urmand ca la receptia/emiterii facturii sa avem nota contabila 4428=4427.
O alta explicatie (dau in bobi acuma!!) ar fi ca din obisnuinta(din moment ce nu a fost platitoare de tva) se trece TVA zero, tva-ul fiind inclus in pretz.
doar 2 pareri...
O alta explicatie (dau in bobi acuma!!) ar fi ca din obisnuinta(din moment ce nu a fost platitoare de tva) se trece TVA zero, tva-ul fiind inclus in pretz.
doar 2 pareri...
O explicatie ar fi cel dat de EugeN01, adica nu s-a trecut cota TVA.
Eu as verifica totusi cateva setari:
- la configurare societati la TVA sa aveti trecut: 19,9,5;
- la configurare societati: sa fie bifat la "evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte" si "foloseste formula cu rulaje cumulate" (in cazul in care aveti evidenta global-valoric);
- la gestiuni: in cazul evidentei global-valoric sa bifati la "la pret de vanzare" si sa treceti la "TVA %" 19, in cazul evidentei cantitativ-valoric sa fie bifat la "la pret de vanzare".
Sincer eu cred ca nu s-au facut modificarile necesare la gestiuni.
Eu as verifica totusi cateva setari:
- la configurare societati la TVA sa aveti trecut: 19,9,5;
- la configurare societati: sa fie bifat la "evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte" si "foloseste formula cu rulaje cumulate" (in cazul in care aveti evidenta global-valoric);
- la gestiuni: in cazul evidentei global-valoric sa bifati la "la pret de vanzare" si sa treceti la "TVA %" 19, in cazul evidentei cantitativ-valoric sa fie bifat la "la pret de vanzare".
Sincer eu cred ca nu s-au facut modificarile necesare la gestiuni.
Nu pricep!! Daca cumpar ceva cu 10 lei (din care 1,18 reprezinta TVA), si vand cu 20 lei ( din care 2,36 TVA), acel 2,36 nu e TVA neexigibil pana la vanzarea marfii? Nu trebuie sa imi apara si pe receptie, si pe nota contabila acel 2,36 lei (in 4428)?? Precizez ca am gestiunea evidentiata global-valoric, la pret de vanzare!