C.O. la un angajat de 3 luni

ghermans

C.O. la un angajat de 3 luni

#1 Mesaj de ghermans »

Buna seara , am o problema si va rog sa ma ajutati.Avem un angajat din luna martie 2010 si in 22 iunie a facut un accident in Ungaria unde a si fost operat .Am primit concediu medical de la Spital ambulatoriu din Arad din data de 22.06.201-30.06.2010 cod 03 accident de munca si din 01.07.2010-31.07.2010 cod 03.
programul Saga imi calculeaza automat zilele lucrate 64 , total sume calculate 2.160 ,baza de calcul (indemnizatia zilnica) de 33,7500 lei.
Va intreb oare e bine ? nu am mai avut pana acum co la un angajat nou si nu stiu cum sa trec in formularul de co... :oops:

stoicat

Re: C.O. la un angajat de 3 luni

#2 Mesaj de stoicat »

1.Cred ca e vorba de concediul medical ,nu de concediul de odihna.Da?
2.Daca n-a mai lucrat ,inainte de angajarea la dvs.,baza de calcul a concediului medical este corecta ,asa cum o calculeaza programul saga.
Daca a mai lucrat inainte de angajare la dvs.trebuie de la vechiul loc de munca sa aduca adeverinta cu veniturile brute realizate si nr.de zile lucrate ,pt.ultimele 3 luni (daca sunt complet lucrate) inainte de angajare la dvs.,pt a-i calcula (manual) baza de calcul ,zile baza de calcul ,media zilnica a bazei de calcul, pe care le introduceti in tabela concedii medicale ,procent de plata e 100%,si-n rest calculeaza programul.
Vedeti in sectiunea Legislatia a forumului Ordinul nr.470/430 din 11.05.2010 privind concediile medicale.Ar fi bine sa-l cititi.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Completări: concediile medicale pentru accidente de muncă se suportă din FAMBP și se trec în declarația de CAS (anexa 1.2).
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stoicat

#4 Mesaj de stoicat »

Multumesc ,asa este si eu am indicat gresit reglementarea legala.
Revin cu scuze :oops: ,poate sa revada Legea nr.346/2002,republicata la 12.11.2009 in MO partea I nr.772,se gaseste la Legislatie
Numai bine.

ghermans

#5 Mesaj de ghermans »

stoicat scrie:1.Cred ca e vorba de concediul medical ,nu de concediul de odihna.Da?
2.Daca n-a mai lucrat ,inainte de angajarea la dvs.,baza de calcul a concediului medical este corecta ,asa cum o calculeaza programul saga.
Daca a mai lucrat inainte de angajare la dvs.trebuie de la vechiul loc de munca sa aduca adeverinta cu veniturile brute realizate si nr.de zile lucrate ,pt.ultimele 3 luni (daca sunt complet lucrate) inainte de angajare la dvs.,pt a-i calcula (manual) baza de calcul ,zile baza de calcul ,media zilnica a bazei de calcul, pe care le introduceti in tabela concedii medicale ,procent de plata e 100%,si-n rest calculeaza programul.
Vedeti in sectiunea Legislatia a forumului Ordinul nr.470/430 din 11.05.2010 privind concediile medicale.Ar fi bine sa-l cititi.
Va multumesc ,angajatul nu a mai lucrat din 2008 ,deci iau in considerare ce imi da programul saga si anume cele 3 luni lucrate la firma noastra.
Am citi si ordinul 470/430 ,va multumesc inca o data!!!

Scrie răspuns