impozitare tichete masa
-
impozitare tichete masa
Stie cineva cum se inregistreaza in saga "salarii" tichetele de masa pt. luna iulie care are 22 zile lucratoare x 8.72 lei/tichet masa.
Mentioanez ca trebuie sa fac STATUL DE PLATA pana in 04.08.2010 pt luna iulie. Cum inreg. impozitul aferent tichetelor de masa?
Multumesc
Mentioanez ca trebuie sa fac STATUL DE PLATA pana in 04.08.2010 pt luna iulie. Cum inreg. impozitul aferent tichetelor de masa?
Multumesc
- fagarasa176
Re: impozitare tichete masa
S'a mai discutat...
Inca nu au iesit normele asa ca mai ai de asteptat
toata lumea trebuie sa faca statele.....din pacate nu avem toate datele problemei
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=12310
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=12323
Inca nu au iesit normele asa ca mai ai de asteptat
toata lumea trebuie sa faca statele.....din pacate nu avem toate datele problemei
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=12310
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=12323
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Nu știe nimeni. Încă nu există norme clare, publicate în monitorul oficial.
Nu transferați asupra programului problemele generate de indolența și lipsa de transparență a guvernului.
Nu transferați asupra programului problemele generate de indolența și lipsa de transparență a guvernului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ok, Tomac ai dreptate ca nu putem acuza pe nimeni pentru incompetenta guvernantilor. Dar totusi, trebuie gasita o solutie prin care sa putem sa ne facem si treaba. Parerea mea este ca referitor la tichetele de masa avem doar problema legata de deducerea personala. Am incercat sa o iau pe firul logic si pentru ca in Codul Fiscal avem la art 56 referitor la deducerea personala, sintagma "venit lunar brut" si in functie de acesta se acorda deducerea si pentru ca in normele codului la pct. 106 avem definirea venitului lunar brut si anume " Venitul brut lunar din salarii reprezintă totalitatea veniturilor realizate într-o lună conform art. 55 alin. (1) - (3) din Codul fiscal de o persoană fizică, pe fiecare loc de realizare, indiferent de denumirea acestora sau de forma sub care sunt acordate." ,
cred ca valoarea tichetelor intra in calculul venitului brut lunar in functie de care se acorda deducerea. Formula care imi rezulta mie din cele de mai sus ar fi urmatoarea: venituri brute realizate (inclusiv TM) - contributii sociale (calculate fara valoarea TM) - deducerea personala (calculata inclusiv TM) = venitul net la care se calculeaza impozitul de 16%
Rest de plata = venit brut realizat (fara TM)- contributii sociale -impozit venit
E foarte posibil sa-mi fi scapat ceva si de aceea va rog si pe voi sa va spuneti parerea si in cazul in care ajungem la o concluzie comuna nu s-ar putea face totusi ceva sa putem lucra salariile pe iulie si sa retinem si afurisitul asta de impozit ?
Please Saga....
cred ca valoarea tichetelor intra in calculul venitului brut lunar in functie de care se acorda deducerea. Formula care imi rezulta mie din cele de mai sus ar fi urmatoarea: venituri brute realizate (inclusiv TM) - contributii sociale (calculate fara valoarea TM) - deducerea personala (calculata inclusiv TM) = venitul net la care se calculeaza impozitul de 16%
Rest de plata = venit brut realizat (fara TM)- contributii sociale -impozit venit
E foarte posibil sa-mi fi scapat ceva si de aceea va rog si pe voi sa va spuneti parerea si in cazul in care ajungem la o concluzie comuna nu s-ar putea face totusi ceva sa putem lucra salariile pe iulie si sa retinem si afurisitul asta de impozit ?
Please Saga....
- fagarasa176
SAGA nu va face nici o modificare bazata pe ideile d-vs sau a altor colegi doar pt ca va preseaza pe d-vs timpul..ca pe toata lume de altfel.
Aceste modificari vor fi facute in baza unor temeiuri legale...
Eu zic ca nu are rost sa va impacientati si sa va stoarceti creierii incercand sa gasiti metode si solutii...
Toti suntem in situatia d-vs.....dar nu avem ce face...
O zi buna in continuare (daca se poate spune asta)
Eu zic ca nu are rost sa va impacientati si sa va stoarceti creierii incercand sa gasiti metode si solutii...

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Sa ma bucur sau nu ca imi atribuiti Codul Fiscal si normele ?fagarasa176 scrie:SAGA nu va face nici o modificare bazata pe ideile d-vs sau a altor colegi doar pt ca va preseaza pe d-vs timpul..ca pe toata lume de altfel.

Eu am intrebat doar daca mi-a scapat ceva dupa parerea colegilor de suferinta. Altfel, sunt doar citate din lege.
Proiectul de norme a fost ieri aprobat de guvern si referitor la tichete...nimic. Ce facem sau mai bine zis ce va face Saga? Macar un raspuns de doua randuri ca sa stim ce avem de facut. Ca daca trebuie sa asteptam alte temeiuri legale decat cele pe care deja le avem si ele nu vor veni, ce facem ?
cand vor aparea normele in MO se va face modificarea in program 
stati prin preajma ca nici azi nu au aparut

Multumesc, astept "cu drag si fara spor".septimiuv scrie:cand vor aparea normele in MO se va face modificarea in program
Te rog eu, nu mai folosi butonul "Citează". Există și butonul "Răspunde". Citează se folosește doar în anumite împrejurări.
Ai dreptate referitor la tichete, cele de masă influențează deducerea de bază. Dar, numai unele tichete. Există un tip ce nu influențează deducerea. De asemenea eu susțin că nu au ce căuta în stat, pentru că simpla menționare că acestea sunt venituri asimilate salariilor nu le face automat și elemente obligatorii ce să apară în statul de plată.
Dar mai sunt unele aspecte legate de salarii. Pentru cei ce au venituri considerate ca independente (veniturile profesionale).
Și nu sunt numai tichetele ci și alte spețe - de exemplu salariile compensatorii.
Normal ar fi fost ca MF să clarifice de la A la Z toate aspectele, dar nu o fac.Le convine o astfel de stare de incertitudine.Și așa cum am mai spus, cred că stau să vadă ce li se impută apoi vin cu clarificări, dacă le consideră necesare.
Ai dreptate referitor la tichete, cele de masă influențează deducerea de bază. Dar, numai unele tichete. Există un tip ce nu influențează deducerea. De asemenea eu susțin că nu au ce căuta în stat, pentru că simpla menționare că acestea sunt venituri asimilate salariilor nu le face automat și elemente obligatorii ce să apară în statul de plată.
Dar mai sunt unele aspecte legate de salarii. Pentru cei ce au venituri considerate ca independente (veniturile profesionale).
Și nu sunt numai tichetele ci și alte spețe - de exemplu salariile compensatorii.
Normal ar fi fost ca MF să clarifice de la A la Z toate aspectele, dar nu o fac.Le convine o astfel de stare de incertitudine.Și așa cum am mai spus, cred că stau să vadă ce li se impută apoi vin cu clarificări, dacă le consideră necesare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua!
Se pare ca au fost publicate normele de aplicare in MO marti seara
Se pare ca au fost publicate normele de aplicare in MO marti seara
si au aparut si normele... si tot nelamuriti suntem. de-abia astept sa vad cand apare versiune noua saga, deja pentru salariile la 3 firme a trebuit sa ma descurc in alte programe.
-
In toate modificarile la codul fiscal eu nu am gasit ca programatorii nu vor mai avea scutire de impozit pe salariu.Este adevarat sau nu am citit eu cum trebuie modificarile?
-
La rubrica detalii se trece numarul tichetelor sau valoarea lor?
-
Am descoperit!Se trece valoarea tichetelor acordate
Problema este ca se poate introduce momentan doar fara zecimale si atunci trebuie reglat prin articole contabile diferenta.