Calcul

vasilicae

Calcul

#1 Mesaj de vasilicae »

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. O angajata intra in concediu prenatal cu 1 iulie 2010, urmand sa nasca prin septembrie.
Ce salariu primeste in perioada prenatala, Iulie-septembrie in conditiile in care ea are salariul brut de 2124 ron si 1500 net?
85% din net sau din brut?Dupa cele 42 de zile de dupa nastere cine o plateste, firma angajatoare si cu cat?
Va multumesc

stoicat

Re: Calcul

#2 Mesaj de stoicat »

Este vorba de concediu medical-sarcina si lauzie - cod indemnizatie 08,trebuie sa prezinte certificat medical,care se calculeaza ca orice concediu medical:
-baza de calculul = salariului brut REALIZAT din ultimele 6 luni si numarul de zile lucrate;-cand vei calcula si pe lunile urmatoare va fi aceeasi baza de calcul (august-septembrie)
-procent plata -85%
- se suporta integral si din prima zi din FNUASS (societatea nu suporta nici o zi in cazul indemnizatiei de maternitate si nici a ingrijirii copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani);
- nu se retine nici 5.5% sanatate, nici somaj si nici impozit ,numai CAS

Dupa expirarea concediului de sarcina si lauzie,daca indeplineste conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pt. cresterea copilului ,prevazute de OUG nr.148/2005 ,in baza cererii i se suspenda CIM cf.art.51 lit a) din Codul Muncii.Se depune decizia la ITM de care apartineti.
Firma elibereaza ADEVERINTA tip-anexa nr.2-cu veniturile realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului,necesara la dosarul pt. primarie
Depune documentatia necesara la primaria de care apartine ,(primeste formularele ce trebuiesc intocmite de la primarie )pt.acordarea indemnizatiei pt.cresterea copilului pana la 2/3 ani.

ciudinm

#3 Mesaj de ciudinm »

Buna ziua, referitor la CAS retinut pt concediul cod 08 vreau sa va intreb cum se calculeaza(procent)?
Eu am un caz cu indemnizatia zilnica 47.14, concediu incepand cu 01 iunie in statul de plata imi calculeaza venit brut 882 lei (corect) dar la CAS imi calculeaza 63 lei (aici n-am inteles cum).
Ma invata si pe mine cineva?E primul meu caz de acest fel.
Multumesc!

butnarur

#4 Mesaj de butnarur »

pt sarcina si lauzie (cod 08) Cas asigurat, se calculeaza la nivelul salariului minim, adica 600*10.5%=63
Ultima oară modificat Vin Iul 16, 2010 12:42 pm de către butnarur, modificat 1 dată în total.
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

ciudinm

#5 Mesaj de ciudinm »

Salarul de incadrare este:
-dec `09 - ian `10 = 770 lei
- februarie a lucrat doar jumatate de luna salar de incadrare 1100 lei(s-a scimbat locul de munca)
- martie - mai = 1100 lei

butnarur

#6 Mesaj de butnarur »

scuze :oops:... am corectat mesajul anterior :)
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

ciudinm

#7 Mesaj de ciudinm »

Multumesc! :o

bogdans

#8 Mesaj de bogdans »

Buna ziua! Am si eu o problema delicata!
Fiind anagajata de scurt timp, am gasit cateva nereguli, firma fiind cam pe ultima suta daca se va ma continua in acest stil, dar daca imi voi spune aceasta parere cred ca mi se vor sparge toate in cap!
Am 4 salariati cu 4 ore pe CIM, orele de lucru normale fiind de 88/ luna iulie. Ce fac cand ei vin la mine cu un stat de 200 ore! Mi-a venit rau cand am vazut! Ei fiind obisnuiti cu acest lucru cum pot eu sa vin si sa le spun ca duc firma de rapa?
Poate mai exista o solutie, strategie, ceva!
Va rog, ajutati-ma! Multumesc!

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Strategie să ce? Să nu plătească ore suplimentare? Sau ce fel de strategie?
Soluție la ce?
Dacă statul de plată este făcut și dumneavoastră trebuie să-l contabilizați, eu zic să-l contabilizați așa cum este.
Dar să le explicați ce nu este în regulă cu el.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bogdans

#10 Mesaj de bogdans »

Multumesc pentru raspuns! Le-am spus ca nu e in regula cu salarizare si sa se gaseasca alte solutii, pentru ca ei avand foarte multe datorii la BAS si BS se vor duce in jos asa! Salariatii mi-au sarit in cap ca-si vor banii munciti(avand, bineinteles dreptate). Voi face statul normal pe 88 ore lunar+32 ore suplimentare...........mai mult nu mai pot face pentru a mai scadea din datoriile la stat! Fiind scoala de soferi aceste ore lucrate insemna si un venit semnificativ.........si de fapt veniturile sunt ingrozitor de mici! Suntem intr-o situatie dificila, ca toata lumea de altfel! :(

herganiec

#11 Mesaj de herganiec »

pt orele suplimentare efectuate si care nu pot fi trecute pe statul de plata, le poti calcula separat si suma sa o introduci ca primă în fiecare luna.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

promovest96

#12 Mesaj de promovest96 »

Am o angajata care in iulie a lucrat 13 zile doar, 5 zile CO si 4 medical, codul 08 (sarcina si lauzie).
Am tot vazut pe forum ca scrie ca nu se retine decat CAS-ul insa la mine apare alaturi de contributia de cas si cass si somajul.
Am trecut ca se suporta integral din CCI (SAGA face direct alegerea oricum).
Intrebarea mea este, cum sunt calculate contributiile acelea, e ok sa-mi apara si cass si somaj?

Multumesc frumos. :D

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Da.Aceste apar calculate pentru veniturile aferente perioadei în care nu a fost în medical.
CAS se calculează și dacă există medical, la un salariu minim pe economie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

promovest96

#14 Mesaj de promovest96 »

Da, m-am dezmeticit pana la urma cum a fost cu ele.Va multumesc!

promovest96

#15 Mesaj de promovest96 »

Mai am o nelamurire.
O angajata intra in prenatal in 27 iulie ac. si pe statul de plata din iulie i-am retinu cv a 19 tichete de masa care le primise in plus (a avut concedii medicale fara numar:)) ) si acum la listare balanta la 31.07 dupa ce inchid luna imi apar pe contul427 suma de 78,48 lei, cv a 19 tichete retinute pe stat. Ce fac cu suma din acest cont? Cum o inchid?

O zi frumoasa !:)

Scrie răspuns