despre sarcina

giurconiul

despre sarcina

#1 Mesaj de giurconiul »

Va rog am nevoie de un sfat.Am o angajata insarcinata in luna a -6 -a, care considera ca datorita sarcinii nu trebuie sa faca nici cele mai simple lucruri la servici.Cand i se atrage atentia ,vine cu sotul care invoca legea desi se vede pe sistemul de supraveghere ca angajata doar se plimba prin magazin.Daca nu-i convine ceva isi ia concediul medical de la medicul de familie ,iar firma e obligata sa suporte primele 5 zile lucratoare si chiar si restul pana la intocmirea unui dosar de recuperare a banilor de la sanatate(tocmai am facut o investitie mare in firma si nu suntem pe profit ,deci si asa este greu cu salariile)Nu mi se pare corect cum procedeaza pt ca nu stiu cand sa-i caut inlocuitor,lipseste si apoi vine cu concediu si pe cateva zile din urma.Ce prevede legea ?Stiu care sunt obligatiile firmei fata de insarcinate ,dar ce te faci cand ele isi bat joc de tine ?!Poate a mai fost cineva in situatia mea.Multumesc mult pt ajutor.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

E o situaţie mai delicată ceea ce ai expus aici.
Ordonanţa 96/2003, prevede ca salariatele să notifice în scris angajatorii despre starea lor, stare ce trebuie atestată medical.
Cele două condiţii sunt cumulative - să notifice în scris angajatorul şi să deţină un certificat medical care să le ateste starea.
În cazul în care nu există o notificare scrisă din partea angajatei, angajatorul este exonerat de aplicarea legii, cu excepţia următoarelor articole: 5, 6, 18, 23 si 25.
Ordonaţa 96/2003 a fost publicată în M.Of.750/2003 şi a fost completată/modificată de Legea 25/2004 - MOf.214/2004 şi OUG 158/2005 - MOf 1074/2005.
Normele de aplicare a ordonanţei au fost aprobate prin HG 537/2004 - MOf 378/2004.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

giurconiul

#3 Mesaj de giurconiul »

Multumesc mult.Am sa recitesc,poate-mi vine vreo idee.

Scrie răspuns