Cum se calculează concediul medical in cazul in care in aceeași luna exista 2 certificate medicale unul in continuare avand cod indemnizatie 06 iar celălalt tot in continuare dar având cod indemnizație 01? Se pastreaza baza de calcul aflata la certificatul initial ( cod 06) sau se schimba atunci cand exista alt cod de indemnizatie?
In Saga imi calculeaza o alta baza de calcul ptr cm cod 01 si cei de la sanatate mi-au spus ca nu e corect asa, deoarece baza de calcul trebuie sa fie aceeași chiar dacă se schimba codul de indemnizatie. Cum ar trebui sa procedez?
schimbare baza de calcul c.m.
- fagarasa176
Re: schimbare baza de calcul c.m.
Ordonanţă de urgenţă nr. 158 din 17/11/2005
Versiune actualizata pana la data de: 26/04/2010
Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Se pastreaza acceasi baza de calcul
Versiune actualizata pana la data de: 26/04/2010
Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Se pastreaza acceasi baza de calcul

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Si atunci , de ce in programul Saga imi calculează alta baza de calcul cand introduc alt cod de îndemnizație chiar si atunci cand concediul medical e in continuare?
- danilevicis
Verifica, la introducerea celui de-al doilea certificat, sa nu fi sarit o zi, si astfel sa nu ai continuitate, deci iti schimba baza.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Saga calculeaza corect:
La primul CM (cod 06) procentul de plata este 100%, indemnizatia zilnica fiind diferita de urmatorul, care desi este in continuare are desigur codul 01, deci procentul de 75%.
Zilele din baza de calcul, media zilnica a bazei de calcul nu se modifica in cursul unei luni, deoarece nu are logica( se refera la perioada anterioara lunii in care se acorda medicalul/medicalele).
La primul CM (cod 06) procentul de plata este 100%, indemnizatia zilnica fiind diferita de urmatorul, care desi este in continuare are desigur codul 01, deci procentul de 75%.
Zilele din baza de calcul, media zilnica a bazei de calcul nu se modifica in cursul unei luni, deoarece nu are logica( se refera la perioada anterioara lunii in care se acorda medicalul/medicalele).