noutati versiunea 358

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
paladec969

Re: noutati versiunea 358

#16 Mesaj de paladec969 »

Multumesc pentru ajutor
Da sumele sunt corecte, DOAR repartizarea lor pe grupe este gresita, la fel am si in Iulie sume amestecate dar total corect.
Poate se va putea corecta si aceasta problema la urmatoatea versiune ( de fapt este o MARE RUGAMINTE pentru administrator ). Eu lucrez cu grupe pentru ca tocmai pregatesc bugetul pt 2011 si mi-ar fi ciuda sa nu pot "scoate" date corecte :( .
Am creat peste 300 de grupe pentru ca acest buget sa iasa bine , sa pot scoate din program date detaliate, si imi e greu sa verific repartizarea sumelor pe fiecare

Multumesc voua tuturor celor care postati pe forum
Am invatat foarte multe :)

balazse

#17 Mesaj de balazse »

Ar trebui sa trimiti un mail cu problema celor de la Saga impreuna cu baza de date pentru a face verificari.

tomac

#18 Mesaj de tomac »

Problemele legate de tichete sunt rezolvate.
La casa/banca/deconturi în valută, programul "ghicește" ce valută a fost folosită cel mai des pe analiticul respectiv și va prelua automat codul de valută cules pe acel analitic. La un analitic nou codul implicit este "EUR", dar odată culese date pe acel analitic cu altă valută, programul o va folosi pe aceea la culegerea datelor. Nu se va prelua corect codul valutei, după ce se înregistrează automat diferențele de curs (în lei) la încasare/plată furnizor, fiind singurul caz în care trebuie schimbat codul valutei în cel corect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

fagarasa176

#19 Mesaj de fagarasa176 »

Pentru a nu mai deschide alt topic am sa scriu aici

Imagine

Valoarea total consumuri nu este egala cu valoarea totala.... :shock:
Pretul prestabilit este preluat in functie de consumuri...nu il introduc eu manual...
Conform consumuri pretul prestabilit ar trebuii sa fie --> 44.316/4.872kg= 9,0961
dar el imi calculeaza 9,5252 de unde si diferente, per total adica la zi, in gestiune foarte mari
Mai are cineva care foloseste retetare acceasi problema sau se intampla ceva ciudat la mine? :roll:
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

eugen01

#20 Mesaj de eugen01 »

f>
am remarcat in consumuri o linie cu cantitate zero...cred ca asta este :?:

danilevicis

#21 Mesaj de danilevicis »

Hmmm, mie imi da egal... Totusi ai acolo ambalaj etichete3 cu cantitate 0, valoare 0. O fi aia? Ceva la descarcare retete ai fifo?
Da ce frumos ai colorat cu roz bombon!
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

fagarasa176

#22 Mesaj de fagarasa176 »

Da am linii cu valori zero la cantitate...dar sincer...asta sa fie motivul? :roll:
Atat timp cat are valoare zero...deci nici o valoare cu ce ar putea sa influenteze valoarea finala :?: :shock:
Nu folosesc FIFO...folosesc descarcarea manuala..
PS: danilevicis sunt un mare fan al acadelelor :lol:

eugen01

#23 Mesaj de eugen01 »

pai...e posibil ca in momentul cand se face reteta (in ecranul comenzi) sa fie respectivul articol pe stoc, dar...la predare in Ecran productie, daca trece ceva timp, acelasi articol sa se epuizeze pe alte consumuri...
:?:

danilevicis

#24 Mesaj de danilevicis »

Atunci, ceva la descarcarea manuala, nu-mi miroase a bine. Tre sa faci sapaturi singur, poate ai avut un retur la o intrare pe ambalaje, la un pret ceva...
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

fagarasa176

#25 Mesaj de fagarasa176 »

Nu folosesc COMENZI
O sa fac acuma o proba sa vad daca intradevar acele linii nule au vre'un impact asupra valorii totale si revin cu detalii

eugen01

#26 Mesaj de eugen01 »

hmmm...e un topic pe aici pe undeva, in care se aminteste ca pentru metodele CMP sau descarcare manuala, daca vrem sa facem o rectificare anterioara..tebuie sa devalidam intrarile facm modificarea dupa care revalidam...adica trebuie sa lucram strict cronologic si sistematic (conform ucazuri stapanire)

fagarasa176

#27 Mesaj de fagarasa176 »

Am facut o proba...
Am introdus o noua productie de produs finit in care am lasat linii nule.....suma a fost ok...si la total consumuri si la valoare a preluat acceasi suma.
Am devalidat productii mai vechi....in care aveam linii nule...iar valorile erau diferite...am sters liniile nule...am validat...am descarcat manual gestiunea...si degeaba...total consum a rams la fel...adica diferit de valoare. :roll:
Nici macar dupa devalidare...si revalidare nu m'a intrebat daca preia pretul prestabilit dupa totasl consumuri...pur si simplu ramane acealasi :shock:
Nu mai am nici o idee :?

eugen01

#28 Mesaj de eugen01 »

ehhmmm...dar in Intrari??? :?:

fagarasa176

#29 Mesaj de fagarasa176 »

Ce'i cu ele? Nu inteleg? Te rog fi mai explicit :roll:

eugen01

#30 Mesaj de eugen01 »

Caut topicul respectiv.In principiu, procesul e urmatorul:Receptie mp>Consumuri/Reteta>EcranProductie>Vanzare.Am declansat o productie, am validat consumurile.Materiile Prime fiind deja receptionate validate.Dupa un timp de gasim o eroare la receptia materiilor prime, deja date in consum.Pentru a rectifica eroarea trebuie sa devalidam consumurile, sa devalidam receptiile, sa facem modificare si sa revalidam.Ordine cronologica adica..necesara in cazul CMP sau descarcare manuala.
.

Scrie răspuns