Gestiuni distincte
Re: Gestiuni distincte
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... e+gestiuni
1.Avem activate ecranele de stocuri.
2.In ConfigurareSocietati punem bifa pe gestiuni distincte.Alegem de asemenea si metoda de descarcare a gestiunii (FIFO, CMP etc..)
3.Definim analitice, si tip articol, conform explicatii din link-ul de mai sus.
4.Definim Gestiuni:Magazin=GlobalValoric(cu analiticele aferente) si Depozit=CantitativValoric.
5.Pentru ca dorim sa lucram cu un singur articol (Marfa) atat pe intrari cat si pe iesiri, definim in Articole un articol intitulat marfuri, tip articol cel creat la Pasul 2.
Astfel, programul va face inchiderile de luna automat.Ramane de rezolvat problema cantitatilor(pentru gestiunea Depozit).
1.Avem activate ecranele de stocuri.
2.In ConfigurareSocietati punem bifa pe gestiuni distincte.Alegem de asemenea si metoda de descarcare a gestiunii (FIFO, CMP etc..)
3.Definim analitice, si tip articol, conform explicatii din link-ul de mai sus.
4.Definim Gestiuni:Magazin=GlobalValoric(cu analiticele aferente) si Depozit=CantitativValoric.
5.Pentru ca dorim sa lucram cu un singur articol (Marfa) atat pe intrari cat si pe iesiri, definim in Articole un articol intitulat marfuri, tip articol cel creat la Pasul 2.
Astfel, programul va face inchiderile de luna automat.Ramane de rezolvat problema cantitatilor(pentru gestiunea Depozit).
Multumesc mult asa am sa fac.
O alta problema ar fi cum inregistrez transferul de la gestiunea depozit la gestiunea magazin,
tinand cont ca nu pot face transferul din Saga,
Eu m-am gandit astfel
-gestiunea depozit il creez furnizor
-la intrari selectez tipul de intrare aviz
-articolul contabil 371,,=408 +378,4428
Bun marfurile sunt in gestiunea magazin,
Ce ma fac cu contul 408 si marfa care trebuie descarcata din gestiunea depozit,
O alta problema ar fi cum inregistrez transferul de la gestiunea depozit la gestiunea magazin,
tinand cont ca nu pot face transferul din Saga,
Eu m-am gandit astfel
-gestiunea depozit il creez furnizor
-la intrari selectez tipul de intrare aviz
-articolul contabil 371,,=408 +378,4428
Bun marfurile sunt in gestiunea magazin,
Ce ma fac cu contul 408 si marfa care trebuie descarcata din gestiunea depozit,
1.Transfer.
-Daca lucrati Cantitativ Valoric (deci definire de articole!) transferul (Depozit>Magazin)se face foarte elegant din Operatii>Transferuri.
-Daca lucrati global valoric trebuie sa definiti un furnizor 482 si un client 482 (ManualSaga>Contents>IntrebariFrecvente>Gestiuni).
2.Daca folositi 408 pentru Transfer, am eu o banuiala ca o sa calculeze oarece TVA.
-Daca lucrati Cantitativ Valoric (deci definire de articole!) transferul (Depozit>Magazin)se face foarte elegant din Operatii>Transferuri.
-Daca lucrati global valoric trebuie sa definiti un furnizor 482 si un client 482 (ManualSaga>Contents>IntrebariFrecvente>Gestiuni).
2.Daca folositi 408 pentru Transfer, am eu o banuiala ca o sa calculeze oarece TVA.

Da intradevar o sa folosesc contul 482,
Daca la intrare in gestiunea magazin folosesc cota de TVA 0 se genereaza urmatorul articol
371...=482...
371..=378..
Nu trebuie sa apara si contul 4428?
La iesirea din gestiunea depozit trec cota de TVA tot 0,
Sunt zapacita,
Daca la intrare in gestiunea magazin folosesc cota de TVA 0 se genereaza urmatorul articol
371...=482...
371..=378..
Nu trebuie sa apara si contul 4428?
La iesirea din gestiunea depozit trec cota de TVA tot 0,
Sunt zapacita,
Pentru transferurile dintre gestiunile global valorice, in ecranul de Clienti >Adaug.Saga o sa completeze coloana Cont Analitic ceva de genul 4111.xxxxx ei bine stergem acel 4111 (NU si punctul si nici analiticul!!) si completam 482 punem si o denumire(in coloana denumire) TRANSFERURI (de ex) si Salvam.Acelasi lucru il facem si in ecranul Furnizori, stergem 401 etc...Salvam.Transferul Depozit>Magazin se face in 2 pasi:
1.Iesiri >SelectamAviz>Client 482 (Transferuri).In detalii completam marfurile, cota TVA zero cant val...etc.Selectam Gestiunea (371.01 de ex)Salvam
2.Intrari>SelectamaAviz>Furnizori 482 (Transferuri).In detalii completam marfuri cota TVA zero,cant etc...extindem lista pentru a completa pretul de vanzare (sau completam direct in Adaos% si Saga va calcula pretul de vanzare cu amanuntul).Selectam Gestiunea (371.02 de ex).Salvam.
In urma acestei operatiuni contul 482 trebuie sa fie zero.
(ManualSaga>Contents>IntrebariFrecvente>Gestiuni)
1.Iesiri >SelectamAviz>Client 482 (Transferuri).In detalii completam marfurile, cota TVA zero cant val...etc.Selectam Gestiunea (371.01 de ex)Salvam
2.Intrari>SelectamaAviz>Furnizori 482 (Transferuri).In detalii completam marfuri cota TVA zero,cant etc...extindem lista pentru a completa pretul de vanzare (sau completam direct in Adaos% si Saga va calcula pretul de vanzare cu amanuntul).Selectam Gestiunea (371.02 de ex).Salvam.
In urma acestei operatiuni contul 482 trebuie sa fie zero.
(ManualSaga>Contents>IntrebariFrecvente>Gestiuni)
Poate ca nu ma refer chiar la acest topic,dar aici am scris toata situtia cu gestiunile asa ca as avea ceva probleme legate de casa 5311 la ambele gestiuni,
Noi am deschis magazinul,dar inainte de a face vanzari s-a aprovizionat magazinul cu marfa cu plata pe loc,
Eu am facut in felul urmator
am facut o dispozitie de plata de pe gestiunea depozit catre gestiunea magazin pentru cumparare marfa
5311.2(magazin)=5311.1(depozit),
Va rog sa-mi explicati si mie cum se procedeaza cu transferul acesta de bani de pe o gestiune pe alta,si daca se fac depuneri la banca de pe ambele gestiuni trebuie doua foi de varsamant?
Noi am deschis magazinul,dar inainte de a face vanzari s-a aprovizionat magazinul cu marfa cu plata pe loc,
Eu am facut in felul urmator
am facut o dispozitie de plata de pe gestiunea depozit catre gestiunea magazin pentru cumparare marfa
5311.2(magazin)=5311.1(depozit),
Va rog sa-mi explicati si mie cum se procedeaza cu transferul acesta de bani de pe o gestiune pe alta,si daca se fac depuneri la banca de pe ambele gestiuni trebuie doua foi de varsamant?
1.Despre obligativitate Registrul de Casa la punctele de lucru...folositi butonul Cautare.
2.D.p.d.v. tehnic..as sugera pentru transferuri contul 581.
(simple pareri/sugestii)
2.D.p.d.v. tehnic..as sugera pentru transferuri contul 581.
(simple pareri/sugestii)
Se poate plati o factura din alta casa,in cazul meu de la depozit daca marfa s-a receptionat la magazin?
Daca folosesc contul 581 ,se face o dispozitie de plata catre gestiunea magazin,iar la magazin se bate suma pe casa?
Daca folosesc contul 581 ,se face o dispozitie de plata catre gestiunea magazin,iar la magazin se bate suma pe casa?
Din moment ce avem 5311.01 - Magazin si 5311.02-Depozit, de ce sa o mai complicam prin 581?Nu vad nici un impediment...
Atunci sa fac 5311,1=5311,2 si invers?
Dar ce acte trebuie facute?Doar dispozitii de incasare si respectiv plata?Trebuie batut ceva in casa de marcat ?(este un buton PRIMIT si IESIT,)sau este suficient ca transferurile astea sa apara in registrul de casa,
Dar ce acte trebuie facute?Doar dispozitii de incasare si respectiv plata?Trebuie batut ceva in casa de marcat ?(este un buton PRIMIT si IESIT,)sau este suficient ca transferurile astea sa apara in registrul de casa,
Prin 581 "plimbam" banii dintr-un cont in altul.De exemplu, cand alimentam cu numerar casa (5311) cu numerar retras din banca (5121) sau invers, alimentam contul din banca cu numerarul rezultat din diverse incasari.
In cazul dvs, ma referam la faptul ca plata se poate face direct din orice cont(5311.01 sau 5311.02).Folosim 581 doar daca transferam numerar de la o casierie la cealalta.
In cazul dvs, ma referam la faptul ca plata se poate face direct din orice cont(5311.01 sau 5311.02).Folosim 581 doar daca transferam numerar de la o casierie la cealalta.
Cum se trece de la gestiuni global-valorice distincte la o singura gestiune (in urma desfiintarii unui magazin din doua)??
Cu ce te deranjeza daca iti ramane 2 gestiuni?
Dupa ce faci transfer pe unul dintre gestiuni ramai cu zero.
Dupa ce faci transfer pe unul dintre gestiuni ramai cu zero.
Si cum se rezolva problema cantitatilor? Se calculeaza stocul lunar / trimestrial?
Ar fi bine daca ai detalia intrebare, ca eu nu prea am inteles nimic, adica la ce se refera.