Factura avans
Factura avans
Buna!
Va rog sa-mi spuneti si mie cum sa inregistrez factura de avans pt geamuri termopan in val. de 20000RON.
Va rog sa-mi spuneti si mie cum sa inregistrez factura de avans pt geamuri termopan in val. de 20000RON.
Dacă geamurile, reprezintă marfă sau alte bunuri de natura stocurilor, pentru tine, adaugi o intrare şi la cont introduci 4091 - Avansuri pt.cump.de natura stocurilor.
Dacă acestea sunt investiţii, atunci contul pe care trebuie să-l introduci la detalii intrări, este 232 - Avansuri pentru imobilizări
Dacă acestea sunt investiţii, atunci contul pe care trebuie să-l introduci la detalii intrări, este 232 - Avansuri pentru imobilizări
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
O mica problema am si eu cu facturarea avansurilor. Cum pot sa tin o evidenta a lor pe fiecare client? In acest moment am configurat SAGA S asa: Tipuri de articole -> Avans client cont stoc 419 , vandabil si nestocat. Se opereaza factura de avans normal , problema vine la stornarea avansului daca persoana care opereaza nu are lista separata de avansuri cum poate sti exact cat avans are clientul respectiv daca in situatia clientilor el este inchis odata cu achitarea facturii de vans?Daca aveti si alte variante va rog ! Sunt disperat in fiecare luna situatii in excel si cautare de nebun in 200 de clienti pt a vedea unde a gresit etc
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
O soluţie de moment ar fi acum, ca din meniul Situaţii-Listări - > Situaţie vânzări să obţii o listă a avansurilor facturate. Poţi filtra pe listă doar facturile emise către clienţi şi care au Tip articol-Avansuri clienţi.
Din păcate o astfel de soluţie îţi oferă doar o listă a avansurilor facturate, fără a nominaliza pe listă clientul ci numai documentul de ieşire.
O altă soluţie ar fi ca prin intermediul opţiunii de Selecţii SQL să încerci extragerea unei liste nominale a clienţilor la care li s-a facturat avans.
O discuţie pe tema selecţiilor SQL găseşti aici: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=511
Din păcate o astfel de soluţie îţi oferă doar o listă a avansurilor facturate, fără a nominaliza pe listă clientul ci numai documentul de ieşire.
O altă soluţie ar fi ca prin intermediul opţiunii de Selecţii SQL să încerci extragerea unei liste nominale a clienţilor la care li s-a facturat avans.
O discuţie pe tema selecţiilor SQL găseşti aici: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=511
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
FACTURA AVANS
Am mare nevoie de ajutor in SAGA S
1).Unui furnizor de materiale ii platesc o proforma prin banca.Unde inregistrez si cum ?(nu ma refer la NC)
2) Avans materiale - cum inregistrez? in C sau in S?
3) Decontare avans materiale (cum inregistrez?
tinand cont ca am si facturi de materiale si plati partiale la facturi .
Ma intereseaza exact configurarea intrucat raman cu sold in 409 (normal tb sa am sold O )iar in 401 este sold eronat. Se face vreun artificiu?Multumesc de raspuns intrucat de 3 zile incerc sa-i dau de cap.
1).Unui furnizor de materiale ii platesc o proforma prin banca.Unde inregistrez si cum ?(nu ma refer la NC)
2) Avans materiale - cum inregistrez? in C sau in S?
3) Decontare avans materiale (cum inregistrez?
tinand cont ca am si facturi de materiale si plati partiale la facturi .
Ma intereseaza exact configurarea intrucat raman cu sold in 409 (normal tb sa am sold O )iar in 401 este sold eronat. Se face vreun artificiu?Multumesc de raspuns intrucat de 3 zile incerc sa-i dau de cap.
Eu procedez in felul urmator(valabil pt saga S):
- la casa/banca/deconturi am configurat cont analitic 409 (la fel ca si casa) in momentul in care ajunge proforma si o platesc prin casa,banca aleg din lista 409 si fac operatiunea la data respectiva 409=5121 (5311) iar la explicatii trec numele furnizorului
-cand ajunge factura se face receptia iar pe casa/banca/deconturi pe 409 "achit" avansul 401=409 (apare butonul facturi aleg furnizor) si sting datoria.
Asa imi apare corect si pe situatii furnizori am si control la 409 in Saga S.
- la casa/banca/deconturi am configurat cont analitic 409 (la fel ca si casa) in momentul in care ajunge proforma si o platesc prin casa,banca aleg din lista 409 si fac operatiunea la data respectiva 409=5121 (5311) iar la explicatii trec numele furnizorului
-cand ajunge factura se face receptia iar pe casa/banca/deconturi pe 409 "achit" avansul 401=409 (apare butonul facturi aleg furnizor) si sting datoria.
Asa imi apare corect si pe situatii furnizori am si control la 409 in Saga S.
AVANS FACTURI
Multumesc de raspuns dar ma interesa daca la intrari cand bag avans furnizor il am intr-o gestiune .Erau mai multe nelamuriri pt mine. Este greu sa aflu decontarea avansului la ce factura face referire
Se are in vedere si evidenta avansurilor facturate sau primite in viitorul apropiat? Cam arde treaba , tot nu am reusit o evidenta clara
Daca se poate defalca situatia (clienti,furnizori) pe conturi 401 si 409(1,2) ,411 si 419 sau cum o fi numai sa se poata urmari avansurile incasate si nestornate. Am clienti cu avansuri de peste 6 luni incasate va dati seama ce super este in fiecare luna sa scot situatii peste situatii din urma si sa verific care cum sa stins sau daca nu a uitat cineva sa storneze avansul in momentul facturarii