Am avut control pentru verificarea tva-ului.
Am fost surprinsa de atitudinea inspectorilor care m-au controlat.Au considerat ca este o problema personala a lor, din start s-au comportat ca si cand eu as vrea sa "fur" bani de la stat.
Discutia in contradictoriu am avut-o pe tema tva-ului la facturile cu materiale pentru renovare sediu firma. Sediul firmei este in casa, proprietate fizica a asociatilor firmei despre care este vorba. Exista contract de inchiriere cu precizarile complete despre spatiul pus la dispozitia firmei, cu drepturile si obligatiile firmei. Firma plateste tva la stat in fiecare luna, este pe profit ( am invatat ca nu trebuie sa aduc argumentul ca este cinstita- cica toti spun asta)
Mi-ai argumentat ca ele asa interpreteaza legea.
Va intreb: legea se interpreteaza, nu este aceeasi pentru toata lumea, de ce au dreptul persoanele care traiesc din bugetul statului, carora noi le platim salariile, sa "interpreteze" legea - in dezavantajul celor care platesc o multime de bani la stat -, nu sa o aplice? Stiu ca nu sunt singura care patesc asemenea lucru. In afara de proces (care mi se pare o forma extrema) avem vreo posibilitate de a incerca sa reparam aceste practici? Sau fiecare se descurca cum poate si atunci eu zic ca ne meritam soarta.
Ma intereseaza deasemenea ce inseamna sume care nu bat la ochi? Daca patronul doreste sa achizitioneze este precizat undeva in lege ca trebuie sa o aleaga pe cea mai ieftina, eu gandesc cum zice neamtul "suntem prea saraci ca sa cumparam ceva de calitate proasta(ieftin)"?
recuperare tva
-
Re: recuperare tva
Va inteleg indignarea, dar ati putea preciza care a fost pozitia organelor de control asupra TVa-ului de la mat cu care s-a renovat sediul.