document cumulativ

Chestiuni specifice programului SAGA PS
ionescui693

document cumulativ

#1 Mesaj de ionescui693 »

In Omfp 1040/2004 scrie ca nu constituie venit brut si nu se inregistreaza in RJIP sumele incasate, cum sunt aporturile in numerar(creditarile) facute la inceperea unei activitati ori in cursul desfasurarii acesteia.
Pentru aceste categorii de operatiuni fie se deschid fise pentru operatiuni diverse distincte, fie se intocmesc situatii cu ajutorul documentelor cumulative care sa reflecte situatia acestor sume.
Intrebarea mea este daca la sfarsitul anului, pentru stabilirea venitului net, trebuie sa tin cont si de aceste "creditari", care, fiind trecute in doc. cumulativ la un loc cu celelalte ch. nedeductibile, trebuiesc adunate cf.principiului: venit net = venituri - ch.deductibile + ch.nedeductibile?

balazse

Re: document cumulativ

#2 Mesaj de balazse »

Unde scrie ca "venit net = venituri - ch.deductibile + ch.nedeductibile"?

ionescui693

#3 Mesaj de ionescui693 »

art.52 OMFP 1040/2004: Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, se scad cheltuielile cu amortizarea fiscală a bunurilor şi drepturilor, evidenţiate în Fişa pentru operaţiuni diverse, şi totalul sumelor plătite, evidenţiate în col. 7, respectiv 8, din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, şi se adună sumele plătite pentru cumpărarea bunurilor amortizabile şi totalul cheltuielilor nedeductibile, care se preia din centralizatorul cheltuielilor nedeductibile, acest centralizator întocmindu-se cu ajutorul unui document cumulativ.

zaricia383

#4 Mesaj de zaricia383 »

daca aceste creditari iti apar in registrul de incasari si plati (ptr ca ai optiune in SAGA sa nu-ti apara in registru), ele ar trebui cumulate separat de cheltuielile nedeductibile, fiind incasari nu plati-un fel de venituri neimpozabile din contabilitatea in partida dubla; in acest caz formula ta devine: venituri totale-venituri neimpozabile- chelt deductibile+chelt nedeductibile

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Nu inteleg de ce se fac niste fonfuzii cu contabilitatea in partida dubla.
Din pacate iar pun intrebarea "Unde scrie ca "venit net = venituri - ch.deductibile + ch.nedeductibile"?"
Din ceea ce ai postat (IonescuI693) reiese astfel:
venit net = incasari - plati - unele cheltuieli deductibile (aici ma refer la amortizare) + cheltuieli nedeductibile

apetrem

#6 Mesaj de apetrem »

Confuzia a creat-o chiar cei care au facut legea:
peste tot vorbesc de "venituri brute", cand de fapt se refera la "incasari brute",
zic "cheltuielile aferente veniturilor" cand de fapt trebuia "plati aferente incasarilor".... samd,

Asa incat, tot art. 48 este o bulibaseala, parca a fost scris de un strain ce nu stie prea bine limba romana ...
Marian Apetre

ionescui693

#7 Mesaj de ionescui693 »

Creditarile nu imi apar in RJIP. Nu le voi trece nici in documentul cumulativ, iar la sfarsit de an nu voi lua in calcul aceste creditari. Voi folosi formula: Total incasari RJIP - ch. cu amortizarea - Total plati RJIP + sumele platite pt. cumpararea bunurilor amortizabile + Total ch. nedeductibile din documentul cumulativ.Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Scrie răspuns