inregistrare factura de la furnizori de imobilizari

spitzelr119

inregistrare factura de la furnizori de imobilizari

#1 Mesaj de spitzelr119 »

Buna ziua.Unde se mai pot inregistra facturile de la furnizorii de imobilizari,in alta parte decat in articole contabile,pt. ca am o problema mica,daca o inregistrez in articole contabile(cu sumele exacte de pe factura) ,in jurnalul de cumparari factura imi apare cu o mica eroare la suma totala.Multumesc.

stoicat

Re: inregistrare factura de la furnizori de imobilizari

#2 Mesaj de stoicat »

Operatii - > Intrari.

mandeala464

#3 Mesaj de mandeala464 »

Operatii / intrari, dar verificati daca aveti asociat furnizorului respectiv contul 404.xxxx.

spitzelr119

#4 Mesaj de spitzelr119 »

Multumesc foarte mult mandeala464.Am modificat in furnizori si e ok. Multumesc

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Cum ai modificat in furnizori?
In mod normal ar fi trebuit sa creezi un nou furnizor, dar cu contul analitic 404.xxxxx in loc de 401.xxxxx, cum a zis si MandealA464.

sandulache

#6 Mesaj de sandulache »

1. Este corecta crearea furnizorilor de imobilizari prin meniul Fisiere/Furnizori din Saga C ? Eu am introdus 2 furnizori de imobilizari in modul acesta si ulterior am avut probleme cu un furnizor (401.00002), care desi introdus prin meniul Furnizori ca analitic, nu-mi aparea in planul de conturi, iar cand am incercat din Articole contabile sa reglez o diferenta de 0.02 lei, la codul sau programul imi indica un alt furnizor. In cele din urma am reintrat in meniul Furnizori, am dat "Modifica" pe furnizorul in cauza (401.00002), programul mi-a spus ca denumirea furnizorului este alta, m-a intrebat daca vreau sa o modific, am raspuns "da" si problema s-a rezolvat. Furnizorul 401.00002 mi-a aparut ca analitic si in planul de conturi si am putut sa fac si reglarea necesara a diferentei.
2. Este posibil sa mai apara probleme de genul acesta ? Am procedat corect pentru corectarea erorii ?
3. Va rog sa ma iertati daca am postat intr-o sectiune necorespunzatoare.
Va multumesc.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Furnizorii trebuiesc intotdeauna introduse la "fisiere" -> "furnizori". De ce? Deoarece daca se introduc prima data in "plan conturi" sau direct la "prealuare date contabile" acestea vor aparea doar in plan de cont nu si automat in "furnizori", iar crearea ulterioara la furnizori pot provoca erori. La erori ma refer:
- in plan conturi se introduce furnizorul formatat ca 0001, ia la furnizori se formateaza prin 00001;
- in plan conturi se introduce furnizorul X la 00010, iar la furnizori la 00110.
Cand se creeaza furnizor de imobilizari eu fact astfel:
- creez un furnizor ("normal"), ex: 401.12345 SC X SRL;
- dupa care creez separat furnizorul de imobilizari, ex: 404.12345 SC X SRL (404), pun acest "(404)" la sfarsit sa pot separa cele doua analitice.

Eroarea care a aparut putea sa apara sau prin introducerea la "furnizori" un cont analitic, dupa care s-a revenit si s-a modificat.
Trebuie sa sa stii ca atunci cand introduci la "furnizori" ex: SC X SRL cont analitic 401.12345, dupa care mergi si modifici denumirea in SC Y SRL, te intreba daca vrei sa salvezi si in plan de cont si atunci trebuie sa alegi "da". Sau daca modifici analiticul in 401.54321 atunci analiticul 401.12345 iti ramane in planul de conturi.

sandulache

#8 Mesaj de sandulache »

Multumesc frumos pentru raspunsul detaliat. Cred ca m-am lamurit de unde venea problema.

feodorovl

#9 Mesaj de feodorovl »

Am o intrebare conexa cu subiectul, nu mai deschid alt subiect.

Daca am pe o factura atat 401 cat si 404, cum inregistrez ?

septimiuv

#10 Mesaj de septimiuv »

introduci factura de 2 ori pe furnizori diferiti

feodorovl

#11 Mesaj de feodorovl »

Am inteles, multumesc.

Scrie răspuns