Sa ne cunoastem sarbatoritii

Scrie răspuns
nesea

Re: Sa ne cunoastem sarbatoritii

#346 Mesaj de nesea »

LA MULTI ANI ;ROMANIA!!! LA MULTI ANI ROMANI!!!SUS FRUNTEA 8) :( :roll:

lutaii

#347 Mesaj de lutaii »

8. noiembrie. 1966, nu mi-e rusine de varsta mea, este a mea si n-o dau la nimenea :lol:

danilevicis

#348 Mesaj de danilevicis »

De Sfantul Nicolae: LA MULTI ANI NICOLETELOR SI NICULAILOR!
Episodul care l-a consacrat pe Mos Nicolae, cel care vine noaptea in ascuns si lasa daruri:
Imagine
Era un bărbat în cetatea aceea, dintre cei slăviţi şi bogaţi, care mai pe urmă a rămas sărac şi neslăvit, căci viaţa veacului acestuia este nestatornică. Bărbatul acela avea trei fete foarte frumoase şi acum, fiind lipsit de toate cele de trebuinţă, nu avea nici hrană, nici îmbrăcăminte şi cugeta să-şi dea fetele sale spre desfrînare, iar casa sa să o facă casă necurată, pentru sărăcia lui cea mare, ca doar astfel să aibă ceva de folos şi să cîştige pentru el şi fetele sale îmbrăcăminte şi hrană. Vai, în ce fel de gînduri necuvioase alungă pe om sărăcia cea mare! Deci bătrînul acela fiind în astfel de cugete rele şi gîndul său cel rău vrînd acum a-l aduce cu ticăloşie în fapt, Dumnezeu Care nu voieşte a vedea în pierzare firea omenească, ci cu iubire de oameni, se pleacă spre nevoile noastre, a pus bunătate în inima plăcutului Său, Sfîntul Nicolae şi l-a trimis spre ajutor către bărbatul care era să piară cu sufletul, prin însuflare tainică, mîngîind pe cel ce era în sărăcie şi scăpîndu-l din căderea păcatului.

Deci, auzind Sfîntul Nicolae de lipsa cea mare a bărbatului aceluia şi prin dumnezeiască descoperire înştiinţîndu-se de cugetarea lui cea rea, i-a părut foarte rău pentru dînsul şi a cugetat ca astfel cu mîna sa cea făcătoare de bine, să-l răpească împreună cu fetele sale ca din foc de la sărăcie şi de la păcat. Însă n-a vrut să fie de faţă cu bărbatul acela, ca să-i spună despre facerea sa de bine, ci, în taină a cugetat să-i dea aceluia milostenia sa cu îndurare. Şi aceasta vrea s-o facă pentru două pricini: întîi ca să scape de slava omenească, pentru că ţinea seama de ce zicea Evanghelia: Luaţi aminte, să nu faceţi milostenia voastră înaintea oamenilor; şi, al doilea, ca şi pe bărbatul acela, care odinioară era bogat iar acum ajunsese în mare sărăcie, să nu-l ruşineze, căci ştia că sînt grele unele ca acestea, celor ce din bogăţie şi din slavă cad în sărăcie, fiindcă se ruşinează sufletele acelora, aducîndu-le aminte de bogăţia cea mai dinainte. Pentru aceasta, a gîndit a face aşa, după cuvîntul lui Hristos: Să nu ştie stînga ta, ce face drepta ta. Căci atît de mult fugea de slava omenească, încît chiar de acela căruia îi făcea bine se sîrguia a se tăinui pe sine.

Aşadar, luînd o legătură mare de galbeni, a mers în miezul nopţii la casa acelui bărbat şi, aruncînd-o înăuntru pe fereastra acelei case, degrabă s-a întors la casa sa. Dimineaţă, sculîndu-se bărbatul şi aflînd legătura, a dezlegat-o şi văzînd galbenii s-a înspăimîntat, căci socotea că este vreo nălucire, temîndu-se ca nu cumva aurul ce vedea să fie vreo înşelăciune, de vreme ce nu aştepta de la nimeni şi de nicăieri vreun făcător de bine. Drept aceea, întorcînd galbenii cu vîrful degetului, privea cu dinadinsul şi cunoscînd că este adevărat, se veselea şi se minuna, iar de bucurie, plîngea cu lacrimi fierbinţi şi, cugetînd mult în sine cine i-ar fi făcut lui o asemenea facere de bine, nu se dumirea. Deci, socotind a fi purtarea de grijă a lui Dumnezeu, îi mulţumea neîncetat, dînd laudă Domnului Celui ce se îngrijeşte de toţi. Apoi îndată pe una din fetele sale, pe cea mai mare, a măritat-o după un bărbat şi i-a dat aurul cel primit din destul pentru zestrea ei.

Despre aceasta înştiinţîndu-se minunatul Nicolae, că a făcut după voia lui, bărbatul acela, i-a părut bine. Şi iarăşi se arăta gata a face aceeaşi milă cu a două fiică a bătrînului
Sursa:http://www.sfantulnicolae.info/viata.php
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

teodorg133

#349 Mesaj de teodorg133 »

Cand eram mici auzeam in fiecare an de la parintii mei: Daca esti cuminte, vine Mosu'!

In mintea mea de copil Mos Nicolae era un var mai tinerel al lui Mos Craciun care se antreneaza sa devina Santa. Da, stiu, poate sa para o logica ciudata, dar mi s-a parut ca Mos Nicolae e un fel de antrenament pentru Mos Craciun. O repetitie in care ma pregateam sa citesc lista tuturor lucrurilor merituoase pe care le implinisem peste an, lucruri pentru care voi fi rasplatita cu cel putin 2-3 cadouri de pe lista mea pe care o scriam constiincios lui Mos Craciun prin mama.

Observ ca sunt anumite lucruri care nu se schimba cu anii, ceea ce ma bucura. Imi dau o stare de stabilitate. Intodeauna ne dorim sa fim recunoscuti pentru lucrurile bune pe care le facem. Cu o vorba buna, cu o atentie, cu o diploma din cand in cand, mai ales daca nu am depasit faza 'academica' a vietii. Sfantul Nicolae si Mos Craciun sunt 'pretexte' frumoase si inocente care ma intorc cu gandul la anii copilariei.

M-am trezit astazi ca mi-am curatat instinctiv ghetele si le-am asezat langa usa. Am inceput sa ma gandesc la lucrurile bune pe care le-am facut si de care sunt mandra.

Acum ma duc la culcare si o sa astept cu nerabdare sa se faca dimineata sa vad cu ce ma rasplateste Mosul ca am fost 'fetita cuminte'.

Tu ai fost copil cuminte anul acesta? Sa nu-mi spui ca ai primit o nuielusa cadou. Nu te cred!

La multi ani Nicolae si Nicolete! Sunteti norocosi ca aveti asa o zi frumoasa care ne aduce zambetul pe fata.

:P

Imagine
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

nesea

#350 Mesaj de nesea »

Stimata doamna Teodora Direci;cu ocazia sarbatoriri zilei de nastere va doresc: MULTI ANI FERICITI !Sa aveti parte numai de bucurii,sanatate si putere de munca!

danilevicis

ASTAZI S-A NASCUT HRISTOS!

#351 Mesaj de danilevicis »

ASTAZI S-A NASCUT HRISTOS!
Minunea intruparii Lui mai presus de legile firii a uimit intreg pamantul, a innoit toata lumea, a rupt istoria omenirii in doua si, strabatand cele douazeci de secole, ni se face cunoscuta noua astazi. Astazi S-a nascut Mesia!
Astazi se manie Irod, dar se veselesc noroadele. Se tulbura Ierusalimul, dar salta de bucurie marginile lumii. Se indoiesc carturarii lui Israel, dar cred semintiile pamantului. Se leapada de El fiii, dar Il primesc robii.
sursa: razboiintrucuvant.ro
Imagine
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

danilevicis

IN IORDAN BOTEZANDU-TE TU, DOAMNE....

#352 Mesaj de danilevicis »

Imagine

Dupa cum puteti vedea si pe internet banking, in Grecia 6 ianuarie, este zi nebancara, nelucratoare, si in institutiile statului grec. Este o sarbatoare la fel de importanta ca si Sf Pasti.

Pe 6 ianuarie praznuim Botezul Domnului, cunoscut in popor sub denumirea de Boboteaza. Botezul Mantuitorului in Iordan, poarta si denumirea de "Epifanie" sau "Teofanie", termeni care provin din limba greaca si inseamna "aratare", "descoperire". De ce aratare sau descoperire? Pentru ca in momentul in care Hristos a fost botezat, cerurile s-au deschis, Duhul lui Dumnezeu S-a coborat in chip de porumbel si a stat peste El, iar Tatal a marturisit: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!" (Matei 3, 17). In acest sens, Sfantul Ioan Gura de Aur spune: "Hristos n-a ajuns cunoscut tuturor cand S-a nascut, ci cand S-a botezat".
sursa: crestinortodox.ro

Boboteaza din 1939, la Bucureşti: Ziariştii străini participau la aruncarea crucii în Dâmboviţa Consemneaza Nicolae Iorga
Imagine
SURSA: basilica.ro

nesea

#353 Mesaj de nesea »

Stimate domn Nelu Paturca,cu ocazia sarbatoriri zilei de nastere va doresc cu mult drag:LA MULTI ANI!Sa aveti parte numai de zile senine,fericire si multa iubire. :lol: :roll: :cry:
La multi ani; doresc tuturor forumistilor cu numele IOAN si IOANA. Cu drag Ligia
Ptr.domnul HOTOIUD;sa ne traiti MULTI ANI FERICITI!

teodorg133

#354 Mesaj de teodorg133 »

SA TRAITI CU NUMELE TOTI "IONII" SI "IOANELE" ACESTUI FORUM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Imagine

SI PENTRU DL. PaturcaI... :oops: .....MULTA SANATATE SI LINISTE IN SUFLET IN ACEASTA TUMULTOASA PERIOADA !!!!

Imagine

Imagine
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

paturcai

#355 Mesaj de paturcai »

Multumesc pentru urari.
Va doresc La Multi ANi! tuturor si ... succes la completarea declaratiei 112
:-)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

septimiuv

#356 Mesaj de septimiuv »

la multi ani
ne faci cumva cadou de ziua ta un 010 nou in excel? :roll: :lol:

sanduc850

#357 Mesaj de sanduc850 »

La multi ani!

paturcai

#358 Mesaj de paturcai »

He, he, he.
Da, ce timpuri erau odata.....
Multumesc pentru urari si pentru gandurile frumoase la toti.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ciobanum147

#359 Mesaj de ciobanum147 »

Noroc si fericire le trimit celor ce sarbatoresc ziua numelui-LA MULTI ANI ! :P

danilevicis

#360 Mesaj de danilevicis »

SINAXAR 2 FEBRUARIE
Imagine
În această zi Biserica sărbătoreşte un eveniment important din viaţa pământească a Domnului Nostru Iisus Hristos (Luca 2:22-40). După patruzeci de zile de la naşterea Sa, Pruncul Sfânt a fost dus la Templul Ierusalimului, centrul vieţii religioase a naţiunii. După Legea lui Moise (Lev. 12:2-8), femeia care a născut un prunc de parte bărbătească nu avea voie să intre în Templul Domnului timp de patruzeci de zile. La împlinirea acestora, mama venea cu fiul la Templu şi aducea jertfă Domnului un miel sau un porumbel pentru sacrificiul purificării. Preasfânta Fecioară, Maica Domnului, nu avea nevoie de purificare deoarece ea a născut fără stricăciune pe Izvorul Curăţiei şi Sfinţeniei. Cu toate acestea, ea s-a supus cu smerenie Legii timpului.

În acea vreme, Părintele şi dreptul Simeon (prăznuit pe 3 februarie) trăia în Ierusalim. Lui i s-a proorocit că nu va muri până nu va vedea pe Mesia cel promis. Prin har de sus, Sf. Simeon s-a dus la Templu chiar când Sfânta Fecioară Maria şi Sf. Iosif veneau cu Pruncul Iisus să împlinească Legea.

Simeon Iubitorul de Dumnezeu l-a luat pe prunc în braţe şi mulţumind Domnului, a rostit cuvintele pe care le auzim repetate la fiecare slujbă a vecerniei: "Acum slobozeşte pe robul Tău, după cuvântul Tău, în pace, Că ochii mei văzură mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feţei tuturor popoarelor, lumină spre descoperirea neamurilor şi slavă poporului Tău Israel." (Luca 2:29-32). Sf. Simeon i-a spus Sfintei Fecioare: "Iată, Acesta este pus spre căderea şi spre ridicarea multora din Israel şi ca un semn care va stârni împotriviri. Şi prin sufletul tău va trece sabie, ca să se descopere gândurile din multe inimi." (Luca 2:34-35).
Sursa: Calendar ortodox 2011

Scrie răspuns