EROARE LA CALCUL DIFERENTEI DIN REEVALUARE A VALUTEI
EROARE LA CALCUL DIFERENTEI DIN REEVALUARE A VALUTEI
LA ANUMITI CLIENTI , PROGRAMUL IMI DA EROARE ADICA NU IMI CALCULEAZA DIFERENTELE DIN REEVALUARE A VALUTEI LA SFARSIT DE LUNA A CLIENTILOR IN VALUTA , IMI SPUNE CA TREBUIE SA REGLEZ DE LA SITUATIE CLIENTI SOLD FINAL DEORECE NU ESTE EGAL CU SOLD NEACHITAT LA ZI. SI IMI SPUNE SA REGLEZ! CUM SE FACE ACEASTA REGLARE !
VA MULTUMESC !
VA MULTUMESC !
- fagarasa176
Re: EROARE LA CALCUL DIFERENTEI DIN REEVALUARE A VALUTEI
Mai jos cu 2 subiecte aveai raspunsul...
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=12790
Folosesti butonul cautare
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=12790
Folosesti butonul cautare

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Eu vă mulțumesc atunci când încetați să mai postați mesaje scrise integral cu majuscule. Este absolut nepoliticos. Vă rog, pe viitor, să postați mesajele scrise normal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua !
Va multumesc pentru raspunsul concret pe care l-am primit , in legatura cu intrebarea mea.
In ceea ce priveste celalalt "raspuns" , cred ca pentru a da o mana de ajutor in rezolvarea unei probleme , nu prea conteaza faptul ca e scrisa cu litere mici sau mari. Daca v-a deranjat , vreau sa va spun ca a fost fara intentie , chiar nu am crezut ca pot deranja pe cineva!
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsul concret pe care l-am primit , in legatura cu intrebarea mea.
In ceea ce priveste celalalt "raspuns" , cred ca pentru a da o mana de ajutor in rezolvarea unei probleme , nu prea conteaza faptul ca e scrisa cu litere mici sau mari. Daca v-a deranjat , vreau sa va spun ca a fost fara intentie , chiar nu am crezut ca pot deranja pe cineva!
Va multumesc!
"Răspuns" de ăsta au primit de la mine toți cei care au postat mesaje scrise cu majuscule.
În caz că nu ați observat: nu a fost un răspuns, a fost un mic avertisment.
În caz că nu ați observat: nu a fost un răspuns, a fost un mic avertisment.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua,
Am marea rugaminte sa ma indrumati si pe mine in urmatoarea problema:
Un asociat a creditat casa in valuta cu o anumita suma in 2009 si la sfarsitul anului am facut reevaluarea la contul in valuta din banca dar la casa in valuta unde am avut urmatoarea NC...5314.1=4551.1 xxxEur , la sfarsit de an am omis sa fac reevaluare Eur .
Si acum in 2010 cand fac reevaluarea la banca in valuta in apare si nota contabila 665=4551.1 xxxxron.....deci programul imi face calculul la diferentele de curs valutar din 2009 si pentru acest cont 4551.1....dar imi apare acum.
In 2009 nu mi-a aparut si nici eu nu am fost atenta. Acum nu stiu daca sa preiau si aceasta cheltuiala din 2009(sau sa o debifez) in 2010... sau sa fac reevaluarea numai din 2010....tinand cont de faptul ca NC 665=4551.1 xxx lei
nu mi-a afectat imp. pe profit...deci........s-a platit in plus la impozit,......nefiind luata in calcul diferenta de curs valutar despre care spuneam.
Va multumesc si astept parerea dvs.
Am marea rugaminte sa ma indrumati si pe mine in urmatoarea problema:
Un asociat a creditat casa in valuta cu o anumita suma in 2009 si la sfarsitul anului am facut reevaluarea la contul in valuta din banca dar la casa in valuta unde am avut urmatoarea NC...5314.1=4551.1 xxxEur , la sfarsit de an am omis sa fac reevaluare Eur .
Si acum in 2010 cand fac reevaluarea la banca in valuta in apare si nota contabila 665=4551.1 xxxxron.....deci programul imi face calculul la diferentele de curs valutar din 2009 si pentru acest cont 4551.1....dar imi apare acum.
In 2009 nu mi-a aparut si nici eu nu am fost atenta. Acum nu stiu daca sa preiau si aceasta cheltuiala din 2009(sau sa o debifez) in 2010... sau sa fac reevaluarea numai din 2010....tinand cont de faptul ca NC 665=4551.1 xxx lei
nu mi-a afectat imp. pe profit...deci........s-a platit in plus la impozit,......nefiind luata in calcul diferenta de curs valutar despre care spuneam.
Va multumesc si astept parerea dvs.
SAGA este foarte constiincioasa:
Daca nu ati facut acele reevaluari corect si in locul in care trebuia acum SAGA le face in clocul dvs.
Urmariti cu atentie CU ATENTIE si observati unde anume calculeaza SAGA eronat. De fapt nu eronat ci ea se duce si cauta sa vada daca si-a facut treaba.
Sa ma explic:
La data la care creditarea s-a facut in valuta in contul 5314 = 4551 nu ati tinut cont de rpevederile legale si nu ati mai facut reevaluarea; SAGA se duce si cauta sa vada cand s-a lucrat cu valuta si va vine in ajutor.
Urmariti sa vedeti daca ce face SAGA si daca vedeti vreo diferenta corectati-o.
Exemplu:
Eu am facut intotdeauna manual diferentele de curs in Banca in valuta pana la aparitia acestei comeni din SAGA si de fiecare data sunt atent ca nu cumva SAGA sa puna ceva in plus. Daca pune, am grija sa modific sau sa DEBIFEZ nota pe care SAGA o face.
Acolo unde am lasat SAGA sa faca automat diferentele de curs NU AU MAI FOST PROBLEME.
Incazul in care aceasta cheltuiala nu este semnificativa (foarte mare, uriasa) lasati-o in seama exercitiului curent, daca este uriasa (semnificativa) faceti in loc de 665 = 4551 folosindu-va de 1174 = 4551 urmand ca 1174 sa-l inchideti la sfasitul unui exercitiu financiar trecandu-l pe seama rezultatului reportat in anul urmator in luna Ianuarie.
1171=1174 in Ianuarie dupa aprobarea situatiilor financiare si repartizarea rezultatului cf OMPF 3055
Daca nu ati facut acele reevaluari corect si in locul in care trebuia acum SAGA le face in clocul dvs.
Urmariti cu atentie CU ATENTIE si observati unde anume calculeaza SAGA eronat. De fapt nu eronat ci ea se duce si cauta sa vada daca si-a facut treaba.
Sa ma explic:
La data la care creditarea s-a facut in valuta in contul 5314 = 4551 nu ati tinut cont de rpevederile legale si nu ati mai facut reevaluarea; SAGA se duce si cauta sa vada cand s-a lucrat cu valuta si va vine in ajutor.
Urmariti sa vedeti daca ce face SAGA si daca vedeti vreo diferenta corectati-o.
Exemplu:
Eu am facut intotdeauna manual diferentele de curs in Banca in valuta pana la aparitia acestei comeni din SAGA si de fiecare data sunt atent ca nu cumva SAGA sa puna ceva in plus. Daca pune, am grija sa modific sau sa DEBIFEZ nota pe care SAGA o face.
Acolo unde am lasat SAGA sa faca automat diferentele de curs NU AU MAI FOST PROBLEME.
Incazul in care aceasta cheltuiala nu este semnificativa (foarte mare, uriasa) lasati-o in seama exercitiului curent, daca este uriasa (semnificativa) faceti in loc de 665 = 4551 folosindu-va de 1174 = 4551 urmand ca 1174 sa-l inchideti la sfasitul unui exercitiu financiar trecandu-l pe seama rezultatului reportat in anul urmator in luna Ianuarie.
1171=1174 in Ianuarie dupa aprobarea situatiilor financiare si repartizarea rezultatului cf OMPF 3055
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
va multumesc foarte mult.
-
Am citit toate raspunsurile referitoare la aceasta pb.de calcul a diferentelor de curs valutar si va multumesc ca ne ajutati si pe noi ceilalti truditori ai programului SAGA.Rugamintea mea este cum as putea sa utilizez aceasta comanda de calcul diferente curs valutar de acum incolo (abia acum am descoperit ac.facilitate de calcul automat al diferentelor de curs desi utilizez SAGA de aproape 6ani,este minunat ac.program) ,avand in vedere ca pana acum le-am calculat manual diferentele de curs si daca dau preluare imi apar tot felul de erori si eu nu mai am sold la furnizori sau soldurile de banca in valuta sant deja actualizate manual ,fiind notele contabile introduse deja .Mi-e teama ca o sa imi dau toate inregistrarile peste cap.Astept o sugestie sa aflu cum ati procedat cand ati inceput prima data sa utilizati aceasta comanda de calc.difer.curs
adaugi o firma noua, preiei soldurile acolo incepand cu 2011 si rezolvi problema
-
Multumesc Septimiu pt.raspuns ,prompt ca intodeauna,asa m-am gandit si eu.Ideea este ca daca la noua firma (de fapt cea veche) ii dai acelasi cod fiscal si ii modifici denumirea putin se afecteaza cu ceva vechea firma ?(salvare baza de date,etc).
nu se afecteaza cu cea veche pentru ca sunt baze de date diferite, chiar daca au aceeasi denumire si acelasi cui
-
Unde gasesc aceasta facilitate in Saga? Eu am calculat manual la decembrie la cursul de 4.3197 lei la eur si nu stiu daca e bun cursul..popescuc314 scrie:Rugamintea mea este cum as putea sa utilizez aceasta comanda de calcul diferente curs valutar de acum incolo (abia acum am descoperit ac.facilitate de calcul automat al diferentelor de curs desi utilizez SAGA de aproape 6ani,este minunat ac.program) ,
Va multumesc!
-
La inchidere luna sus in dreapta ,deasupra declaratiei 392/094 trebuie selectat la configurare soc.operatii in valuta.
-
Da, acum am vazut..dar la o reevaluare de leasing (ct 167) tot numai manual o pot face, nu?
Multumesc!
Multumesc!