Ne jucam de-a DECLARATIA 112 conform ANAF

gramac921

Ne jucam de-a DECLARATIA 112 conform ANAF

#1 Mesaj de gramac921 »

Contribuabilii "exerseaza" depunerea declaratiei unice pana la 7 februarie. Formularul se depune oficial doar dupa aceasta data

ANAF informeaza ca depunerea declaratiei unice privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Formular D112) poate fi facuta de la data de 7 februarie, termenul limita fiind 25 februarie, pentru obligatiile declarative aferente lunii ianuarie 2011

Conducerea ANAF a decis ca, pana la aceasta data, contribuabilii sa poata simula depunerea D112 in perioada 31 ianuarie (incepand cu ora 8.00) – 4 februarie (pana la ora 14.00), declaratia urmand sa fie procesata ca si cand operatiunea ar fi reala, astfel incat sa se permita verificarea tuturor elementelor depunerii electronice, atat de catre contribuabili, cat si de catre functionarii A.N.A.F, C.N.A.S., C.N.P.A.S., A.N.O.F.M.

Orice operatiune realizata inainte de data de 7 februarie nu va fi considerata depunere efectiva. La incheierea perioadei de exersare, sistemul informatic va fi reinitializat, respectiv vor fi sterse fisierele si golite bazele de date create in perioada simularii.

ANAF reaminteste ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii ianuarie, cu termen de declarare la 25 februarie 2011, contribuabilii care au calitatea de angajatori sau asimilati vor utiliza un singur formular (D112) privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, formular ce va fi transmis numai autoritatii fiscale competente.

Pana la data de 1 iulie 2011 contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin internet, fie la ghiseu, in ultima situatie prezentand Anexa 1 semnata si stampilata, celelalte informatii urmand sa fie livrate pe suport electronic (CD).

Cine incepe primul " joaca" de-a 112 ? :D

septimiuv

Re: Ne jucam de-a DECLARATIA 112 conform ANAF

#2 Mesaj de septimiuv »

mda, varianta de test
eu nu m-as juca pe firma mea cu cretinii de la ANAF

gramac921

#3 Mesaj de gramac921 »

hmmm..."La incheierea perioadei de exersare, sistemul informatic va fi reinitializat, respectiv vor fi sterse fisierele si golite bazele de date create in perioada simularii"

cine stie ce sume raman "agatate" prin fisa de platitor ...dupa asa zisa "golire" a bazelor de date ... :mrgreen:

danilevicis

#4 Mesaj de danilevicis »

:shock:
Sa se joace ei intre ei, cu firme Test, prevad o harababura :lol:
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

vladescue78

#5 Mesaj de vladescue78 »

eu am o intrebare legata de declaratia asta 112.am o firma care a avut angajati pana la 30.11.2010.nu i-am depus 010 de scoatere a salariatilor pt ca sigur angajeaza acum infebruarie 2011.pt luna decembrie am putut depune 100 si 102 cu contributiile pe 0.acum ce naiba fac, cu declaratia asta?ca am vazut ca trebuie sa scriu numele salariatilor si toate datele lor

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Se depune cu zero, vezi aici anexa 7 cu instructiuni de completare, pagina 3:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/de ... letare.pdf

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Da, se trec salariatii toti si se pune la zile lucrate: suspendate (toate zilele din luna in care nu realizeaza venituri), aferente concediului fara salariu
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

stire

#8 Mesaj de stire »

m-am "jucat " si eu cu aceasta faimoasa declaratie , nu-mi genereaza xml , am dat validare si-mi da mesaj ca poate fi generat fisierul xml , iar cand "apas" pe butonul generare xml nu face nimic :?: gresesc undeva ?
Never say never !

stire

#9 Mesaj de stire »

am reusit pana la urma sa-mi genereze xml , dar imi da eroare la validarea in programul faimos pentru ca ............respectiva ambasada nu are numar de la reg comertului .............am renuntat , sincer :roll:

E: angajator (1)
eroare atribut: rgCom: format rgCom eronat (-)

Le-am trimis mail sa vad cand o sa-mi raspunda , pentru ca exista cab care nu au nr. de la reg comertului si au angajati
Never say never !

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Incearca sa nu treci nimic la numar registrul comertului.

tomac

#11 Mesaj de tomac »

balazse scrie:Se depune cu zero, vezi aici anexa 7 cu instructiuni de completare, pagina 3:
Și dacă nu ai salariați, dar ai obligația depunerii acesteia pentru că figurezi în vectorul fiscal? Ai încercat să completezi D112? O să vezi că nu merge.
Și există cel puțin o situație în care cazul e posibil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#12 Mesaj de balazse »

N-am incercat.
Eu doar am subliniat ceea ce scrie in instructiunile de completare.

draganl150

#13 Mesaj de draganl150 »

tomac scrie:
balazse scrie:Se depune cu zero, vezi aici anexa 7 cu instructiuni de completare, pagina 3:
Și dacă nu ai salariați, dar ai obligația depunerii acesteia pentru că figurezi în vectorul fiscal? Ai încercat să completezi D112? O să vezi că nu merge.
Și există cel puțin o situație în care cazul e posibil.

Eu Chiar am aceasta situatie....Am incercat si nu merge...:((( ce i de facut????

tomac

#14 Mesaj de tomac »

1.Nu mai citați tot mesajul anterior. S-a inventat butonul "Răspunde". Cel de citare se folosește în alte condiții.Am obosit să tot explic chestiunile astea.
2.Întrebați-i pe cei de la ANAF.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

josand

#15 Mesaj de josand »

La mine a mers 112 fara angajati :roll: ... Maine merg sa depun....
O zi buna,
Dana

Scrie răspuns