deplasare congres medic

opreac510

deplasare congres medic

#1 Mesaj de opreac510 »

buna seara, am un medic angajat la un SRL, care trebuie sa plece la un congres la Instambul. cum fac cu biletul de avion si plata congresului? :roll:
Plata congresului trebuie facut de catre ea, ca si membru al bla-bla.... nu de catre SRL.
Biletul cine il cumpara?
1. Ar fi ok daca le cumpara ea si ii dau o delegatie care sa o stampileze aia, si ii deduc toate cele ca si deplasare :?:
2. Deduc biletul / plata congres in baza diploma / certificat / atestat de participare a dr X la congres :?:

va multumesc anticipat!

eugen01

Re: deplasare congres medic

#2 Mesaj de eugen01 »

Daca srl-ul respectiv are ca obiect de activitate servicii medicale, si medicul respectiv este angajat, si daca congresul respectiv este pe teme medicale ...se poate considera deplasare in interes de serviciu cu deducerea tuturor cheltuielilor adica transport ,participare ,cazare , diurna. se deconteaza cu formularul tipizat insotit de un raport de deplasare. se pot da bani si in avans.
(o simpla parere)

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Daca se asigura si masa atunci nu stiu daca se mai poate acorda si diurna, zic eu.

opreac510

#4 Mesaj de opreac510 »

SRL este stomatologie, medicul este angajat, congresul este pe specialitatea medicului, dar nu pot decat fact de la biletul de avion sa fie pe SRL, ca la congres merge doctorul ca si membru societatea,..... bla bla
-de fact la bilet am rezolvat
- la congres ii dau o delegatie sa o stampileze, ca ii asigura aia de la congres masa si cazare (cred, sau pana acum asa au fost)

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

De acord cu Balazse.
Dar avand in vedere ca masa este inclusa in factura de cazare...eu zic ca se poate inchide un ochisor si sa i se dea si diurna.Si prin tara de obicei factura de cazare are inclus micul dejun.
Chiar daca se duce ca si membru al unei societati, din moment ce ii decontati biletul de avion, iar la intoarcere o sa completeze un raport de delegatie, si aduce si delegatia stampilata...parerea mea este ca poate fi tratata ca si o delegatie in interesul firmei.Dar poate interpretez eu prea permisiv art.21 alin.2 lit.i.Ma gandesc ca va fi o factura in care apare global participarea (inclusiv coffe break-ul, masa de pranz, masa de seara).Daca vom avea o factura pentru participare si facturi pentru masa de pranz, masa de seara...atunci nu vom putea deduce diurna....eventual putem face un artificiu sa le trecem pe cheltuieli de protocol (deductibilitate limitata)
(simple pareri)

comanescuv

#6 Mesaj de comanescuv »

Buna ziua,
Va rog sa imi dati un sfat cum sa inregistrez un bilet de avion si cazare suportate de firma mea pentru un medic din strainatate care a venit sa faca un training in Romania, la aparatele medicale pe care le vindem. Am decis ca e mai ieftin sa vina el aici decat sa trimitem o echipa intreaga la scoala.

Multumesc!

eugen01

#7 Mesaj de eugen01 »

Dupa natura...oscilez intre 624 si 625.Respectivul invitat, nefiind angajat al societatii (sau detasat?) nu sunt sigur de 625.Si ma gandesc ca sunt si..nedeductibile. :roll:

fagarasa176

#8 Mesaj de fagarasa176 »

eu zic ca direct pe protocol
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

comanescuv

#9 Mesaj de comanescuv »

Persoana venita in Romania pentru training lucreaza la firma mama din Germania dar nu e salariatul nostru.
Ma temeam de 623... multumesc tuturor pentru raspunsuri!

eugen01

#10 Mesaj de eugen01 »

ehhmmmm...doar de placerea dialogului...de ce protocol (623) si nu...cheltuieli pentru formarea si perfectionarea profesionala a personalului angajat (628) si ...total deductibile art.21 alin.2 lit.h din CF ?
:roll:

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

Pentru ca nu se perfectioneaza un angajat al firmei.
Nea Pandele vine in tarisoara noastra draga sa invete cum sa foloseasca aparatele vandute de SC X SRL...eu cel putin asta inteleg

eugen01

#12 Mesaj de eugen01 »

io...inteleg ca e vitzavercea...acuma...cat de boland poate fi un non roman, daca s-a luat in considerare varianta de a trimite "o intreaga echipa" ? :roll:

fagarasa176

#13 Mesaj de fagarasa176 »

comanescuv scrie:Buna ziua,
pentru un medic din strainatate care a venit sa faca un training in Romania, la aparatele medicale pe care le vindem.
Ia mai citeste matale odata :wink:

eugen01

#14 Mesaj de eugen01 »

mde..io inteleg ca citatul respectiv..e sinteticul, dupa care urmeaza punctul iar analiticul este:
Am decis ca e mai ieftin sa vina el aici decat sa trimitem o echipa intreaga la scoala.
Acuma si un cadru didactic..dar si un elev..tot la scoala se duc, doar ca e o mica diferenta.Cei drept...in limba romana nu avem precum in limba engleza distinctia dintre "bring me" si ..."fetch me"...adica sintagmele " vindem" si sa "faca" pot fi interpretate prin raspunsul ala "motocicleta era bicicleta...s.a.m.d." :) :roll:

balazse

#15 Mesaj de balazse »

Si eu sunt de parere ca 628 ar fi cel corect.

Scrie răspuns