declaratia 392
declaratia 392
Salut,
Am si eu o intrebare. La declaratia 392B, la achizitii se trec si facturile pentru cumpararile din strainatate. Am cumparat niste accesorii din Italia si vad ca Saga nu ia in considerare aceste facturi.
Multumesc,
Am si eu o intrebare. La declaratia 392B, la achizitii se trec si facturile pentru cumpararile din strainatate. Am cumparat niste accesorii din Italia si vad ca Saga nu ia in considerare aceste facturi.
Multumesc,
Re: declaratia 392
nu se trec
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine
-
Am o vanzare de active cont 7583 pe care dupa parerea mea nu trebuie sa o includ in cifra de afaceri. Intrebarea mea este: trec CA fara contul 7583 si la livrari includ si factura emisa ptr vanzarea activului? daca fac asa atunci vanzarile mele din declaratia 392 nu mai corespund cu CA din aceasta declaratie.
Va multumesc anticipat
Va multumesc anticipat
corectghineae609 scrie:trec CA fara contul 7583 si la livrari includ si factura emisa ptr vanzarea activului?
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)
La 392b, la Livrari de bunuri si prestari de servicii catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA intra si marfa vanduta catre pf (incasata cu bon fiscal din casa de marcat)? A intrebat cineva la Finante si raspunsul a fost afirmativ.
In cadrul instructiuni lor privind complet 392B, la sectiunea "Livr de bunuri si prest de serv." e mentionat:" Rd 1-coloana "VAloare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in jurnalul pt vanzari.." Eu stiam ca jurnalul pt vanzari si cel pt cumparari sunt obligatorii pt platitorii de TVA, nu pt neplatitorii de TVA. S-a modificat cumva?
In cadrul instructiuni lor privind complet 392B, la sectiunea "Livr de bunuri si prest de serv." e mentionat:" Rd 1-coloana "VAloare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in jurnalul pt vanzari.." Eu stiam ca jurnalul pt vanzari si cel pt cumparari sunt obligatorii pt platitorii de TVA, nu pt neplatitorii de TVA. S-a modificat cumva?
multumesc. am inteles. toate cele bune!
In decembrie 2010 am emis o factura de avans, in acest caz in declaratia 392A, cifra de afaceri va fi diferita de suma de la livrari, pentru ca cifra de afaceri nu contine contul 472, corect? Daca factura emisa nu are TVA, reprezentand chirie, atunci rubrica de TVA va fi 0 ? Multumesc
Sunt PFA cabinet medical individual, medic dentist, trebuie sa depun declaratia 392B? Va multumesc!
- fagarasa176
Cititi si http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/fo ... B_2011.pdfFormularul "Declarație informativă privind livrările de bunuri, prestările de
servicii şi achizițiile efectuate în anul ...." se completează de către persoanele
impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispozițiilor art. 153 din Legea
nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror
cifră de afaceri realizată la finele anului calendaristic, excluzând veniturile obținute
din vânzarea de bilete de transport internațional rutier de persoane, este inferioară
sumei de 35.000 de euro, calculată în echivalent lei, potrivit legii, respectiv inferioară
sumei de 119.000 lei.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!