concedii medicale
-
concedii medicale
daca am un concediu medical initial in luna ianuarie in perioada 05-31.01.2011 , cum trec in primele 5zile din fs iar urmatoarele 14 zile din cci.Am introdus acelasi concediu de 2 ori si mi-a aparut eroare in d112 ca nu poate fi acelasi concediu si initial si in continuare .
Re: concedii medicale
ba da dar nu ati completat cum trebuie la continuare. mai uitati-va o data.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Am un salariat angajat cu timp partial 2 ore pe zi, care are Cm boala din 09.01.2011 pana la 31.01.2011.
CM e dat din spital. Salariatul a fost operat si are doua perioade completate perioada de spitalizare 09.01.2011-17.01.2011 si cm la externare 18.01.2011- 31.01.2011.
Cu toate acestea are codul de indemnizatie 01.
Nu am completat niciodata in Saga concedii medicale.
M-ati putea ajuta?
Multumesc.
CM e dat din spital. Salariatul a fost operat si are doua perioade completate perioada de spitalizare 09.01.2011-17.01.2011 si cm la externare 18.01.2011- 31.01.2011.
Cu toate acestea are codul de indemnizatie 01.
Nu am completat niciodata in Saga concedii medicale.
M-ati putea ajuta?
Multumesc.
Operatii>StateSalarii>click pe salariat>clickModific>click Concedii Medicale.
(Inainte sa validam statul de plata verificam prin vizualizare corectitudinea datelor introduse)
(Inainte sa validam statul de plata verificam prin vizualizare corectitudinea datelor introduse)
-
Procedura de introducere a Cm in Saga o stiu. Ce nu cunosc este daca salariatul beneficiaza de CM fiind angajat doar 2 ore pe zi, eu zic ca da.
Apoi stiu ca primele 5 zile sunt suportate din FS si urmatoarele din CCI. Ei aici nu stiu cum si unde trebuiesc introduse in Saga.
Unde ma incurc sunt: Zile baza, Venit baza, Media zilnica, %acordat, Indemnizatia zilnica, Nr. aviz medic, Conventie medic/ Unitate.
Pentru serie si numar initial nu e cazul , e clar ca nu exista acesta in cauza fiind primul.
Multumesc pt ajutor.
Apoi stiu ca primele 5 zile sunt suportate din FS si urmatoarele din CCI. Ei aici nu stiu cum si unde trebuiesc introduse in Saga.
Unde ma incurc sunt: Zile baza, Venit baza, Media zilnica, %acordat, Indemnizatia zilnica, Nr. aviz medic, Conventie medic/ Unitate.
Pentru serie si numar initial nu e cazul , e clar ca nu exista acesta in cauza fiind primul.
Multumesc pt ajutor.
Oricete ore ar lucra intr-o luna acea persoana, datorita faptului ca a contribuit beneficiaza de indemnizatie de concediu medical.
Cand ai un certificat medical suportat atat din FS, cat si din CCI, vei introduce acelasi certificat pe doua pozitii, o data pentru zilele suportate din FS si o data pentru zilele suportate din CCI.
Cand incepi sa introduci certificatul medical si introduci data in casuta "de la..." in partea stanga-jos iti apare calcule, iar in partea dreapta-jos iti apar informatiile pentru "zile baza...", "total sume..." si "media zilnica...". Procentul v-a trece programul automat prin selectarea indemnizatiei. Conventia il treci de certificatul medical, la fel ca si unitatea.
Cand ai un certificat medical suportat atat din FS, cat si din CCI, vei introduce acelasi certificat pe doua pozitii, o data pentru zilele suportate din FS si o data pentru zilele suportate din CCI.
Cand incepi sa introduci certificatul medical si introduci data in casuta "de la..." in partea stanga-jos iti apare calcule, iar in partea dreapta-jos iti apar informatiile pentru "zile baza...", "total sume..." si "media zilnica...". Procentul v-a trece programul automat prin selectarea indemnizatiei. Conventia il treci de certificatul medical, la fel ca si unitatea.
-
Draga balazse,
am citit cu atentie raspunsul tau si am urmatoarele probleme:
1. Cm este dat din spital din 9.01 pana pe 31.01.2011.unde persoana in cauza a fost operata. Este trecut cod de indemnizatie 01, cu toate ca a fost urgenta medico -chirurgicala.
2 Nu am mai avut Cm pana acum dar eu stiam ca primele 5 zile sunt suportate din FS si urmatoarele 5 din CCI.
3 Am trecut in Saga 9-14.01.2011 suportate din FS, 15-31.01.2011 suportate din CCI.
Am completat asa cum ai spus venituri de baza si media zilnica.
4 Nu am inteles la conventie medic si unitate ce trec?
5 Am generat PDF din declaratia 112 si imi da eroarea urmatoare: Codul indemnizatiei trebuie sa fie 09 pentru D8.CNP al copilului completat!
Te rog mult ajuta-ma ca nu inteleg !
Multumesc.
am citit cu atentie raspunsul tau si am urmatoarele probleme:
1. Cm este dat din spital din 9.01 pana pe 31.01.2011.unde persoana in cauza a fost operata. Este trecut cod de indemnizatie 01, cu toate ca a fost urgenta medico -chirurgicala.
2 Nu am mai avut Cm pana acum dar eu stiam ca primele 5 zile sunt suportate din FS si urmatoarele 5 din CCI.
3 Am trecut in Saga 9-14.01.2011 suportate din FS, 15-31.01.2011 suportate din CCI.
Am completat asa cum ai spus venituri de baza si media zilnica.
4 Nu am inteles la conventie medic si unitate ce trec?
5 Am generat PDF din declaratia 112 si imi da eroarea urmatoare: Codul indemnizatiei trebuie sa fie 09 pentru D8.CNP al copilului completat!
Te rog mult ajuta-ma ca nu inteleg !
Multumesc.
- fagarasa176
1. la faza asta pierde 25%
soarta
2. corect
3. corect
4. pe mijlocul paginii imediat deasupra "Medic Sef sectie/Semnatura/Parafa" ai "nr. Conventie..........cu CAS........."
5. nu inteleg ce legatura are cod 09 cu cod01...probabil ai ales din greseala 09 in loc de 01 ???

2. corect
3. corect
4. pe mijlocul paginii imediat deasupra "Medic Sef sectie/Semnatura/Parafa" ai "nr. Conventie..........cu CAS........."
5. nu inteleg ce legatura are cod 09 cu cod01...probabil ai ales din greseala 09 in loc de 01 ???

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Multumesc,
acum am vazut conventia nr.
5. Asta este eroarea care o da nu stiu ce este D8. Vrea cod indemnizatie 09. Eu am completat 01, cum este pe CM. Plus ca vrea CNP copil! Nu inteleg de ce!
acum am vazut conventia nr.
5. Asta este eroarea care o da nu stiu ce este D8. Vrea cod indemnizatie 09. Eu am completat 01, cum este pe CM. Plus ca vrea CNP copil! Nu inteleg de ce!
- fagarasa176
D8 este "Codul numeric personal al copilului"
Nu se poate sa vrea el.....el face ce ii dai tu....uita'te mai atent...pun pariu ca ai gresit ceva
PS: si eu am 2 CM...un CM cod 01 si unul cod 06 si nu am nici o problema in D112
Nu se poate sa vrea el.....el face ce ii dai tu....uita'te mai atent...pun pariu ca ai gresit ceva

PS: si eu am 2 CM...un CM cod 01 si unul cod 06 si nu am nici o problema in D112
Ultima oară modificat Joi Feb 24, 2011 11:54 am de către fagarasa176, modificat 1 dată în total.
-
Am completat conventia medic/ unitate , am valiad declaratia 112 si mi-a dat ok!!!!. Se pare ca asta vroia de aparea acea eroare.
Multumesc fff mult.
Mai am ceva intrebari dar nu sunt legate de Cm? Unde as putea sa vi le adresez fagarasa176?
Multumesc fff mult.
Mai am ceva intrebari dar nu sunt legate de Cm? Unde as putea sa vi le adresez fagarasa176?
- fagarasa176
Pe forum este ok...sper sa va pt ajuta 

-
Multumesc,
o sa revin imediat ce salvez pe CD 112.
o sa revin imediat ce salvez pe CD 112.
-
CM trebuie vizat de medicul de familie, completat in dreptul Platitorului si transmis la Casa de Asigurari de Sanatate Judeteana cu un intreg dosar. Tot pe forum am citit.
Bun e forumul ăsta.. 

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)