Achizitie intracomunitara de la un neplatitor de TVA
-
Achizitie intracomunitara de la un neplatitor de TVA
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma indrumati si pe mine.
O firma inscrisa in ROI achizitioneaza un mijloc fix din Bulgaria de la o firma neplatitoare de tva. In acest caz inregistrez la Intrari valuta ca o simpla factura(F).....fara taxare inversa cu tva zero...si nu fac D390 ci numai D 300 (la randul 24)??
Ce ziceti am gandit bine?
Va multumesc
Am rugamintea sa ma indrumati si pe mine.
O firma inscrisa in ROI achizitioneaza un mijloc fix din Bulgaria de la o firma neplatitoare de tva. In acest caz inregistrez la Intrari valuta ca o simpla factura(F).....fara taxare inversa cu tva zero...si nu fac D390 ci numai D 300 (la randul 24)??
Ce ziceti am gandit bine?
Va multumesc
-
Re: Achizitie intracomunitara de la un neplatitor de TVA
Revin in problema achizitiei mj. fix din Bulgaria. Firma din RO este inregistrata in ROI.
In factura sunt mentionate datele :
1)Tax ID :147109420....in Vies are număr valid de înregistrare pentru TVA ..deci am taxare inversa si fac d390. In Saga imi spune ca firma nu este platitoare de tva deci nu fac D390.
2) Vat ID:BG147108420....in Vies nu are număr valid de înregistrare pentru TVA deci nu fac D390, Iar in Saga firma este neplatitoare de tva...deci nu fac D390.
3) Vat Percent:0%
De ce in factura sunt trecute si Tax Id 147109420 si Vat id:BG147108420 cu vat percent 0%???.
Nu stiu ce sa trec la cod operator 147109420 care este valid sau 147108420 care este invalid . Adica care este codul fiscal corect care trebuie trecut , in functie de acesta eu intocmesc D390 sau fac numai D300 la rd.24?
Ma iertati dar nu inteleg . Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc
In factura sunt mentionate datele :
1)Tax ID :147109420....in Vies are număr valid de înregistrare pentru TVA ..deci am taxare inversa si fac d390. In Saga imi spune ca firma nu este platitoare de tva deci nu fac D390.
2) Vat ID:BG147108420....in Vies nu are număr valid de înregistrare pentru TVA deci nu fac D390, Iar in Saga firma este neplatitoare de tva...deci nu fac D390.
3) Vat Percent:0%
De ce in factura sunt trecute si Tax Id 147109420 si Vat id:BG147108420 cu vat percent 0%???.
Nu stiu ce sa trec la cod operator 147109420 care este valid sau 147108420 care este invalid . Adica care este codul fiscal corect care trebuie trecut , in functie de acesta eu intocmesc D390 sau fac numai D300 la rd.24?
Ma iertati dar nu inteleg . Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc
Eu zic sa iei legatura cu ei, poate ca din greseala au inversat 9 cu 8 la "Vat ID".
-
ok....asa o sa fac dar ideea este ca de ce ID VAT 147109420(ca ma gandesc ca acesta ar trebui sa fie cel corect)...este număr valid de înregistrare pentru TVA in vies iar in saga imi zice ca este firma neplatitoare de tva?
Cu multumiri.
Cu multumiri.
Problema este ca mai nou la verificare se verifica doar firmele din tara, din pacate.
-
ok....va multumesc foarte mult.
-
Ma gandeam ca facand verificarea in 390...la intracomunitare deci...verifica tertii din UE.
La 394...era din tara....Si de aia sunt nedumerita.
Acum am luat legatura cu ei cum m-ati sfatuit si dvs. si asa era....eroare 9 in loc de 8.Dar in Saga la fel zice ca e firma neplatitoare de tva.
Multumesc inca o data si o zi buna.
La 394...era din tara....Si de aia sunt nedumerita.
Acum am luat legatura cu ei cum m-ati sfatuit si dvs. si asa era....eroare 9 in loc de 8.Dar in Saga la fel zice ca e firma neplatitoare de tva.
Multumesc inca o data si o zi buna.
Referitor la butonul de verificare, am primit raspunsul ca le urmatoare versiune se va corecta acel bug, adica firmele din UE se vor verifica din VIES.
-
ar fi super...
multumesc pentru promptitudinea cu care ne ajutati de fiecare data.
multumesc pentru promptitudinea cu care ne ajutati de fiecare data.
Buna ziua!
Nu am mai avut cazul acesta si nu stiu cum trebuie inregistrat. As avea nevoie de ajutorul dvs. Firma platitoare de tva inregistrata in ROI, primeste o factura de la furnizor din UE neplatitor de tva, factura avand tva. Cum trebuie sa inregsitrez in Saga aceasta factura?
Multumesc mult!
Nu am mai avut cazul acesta si nu stiu cum trebuie inregistrat. As avea nevoie de ajutorul dvs. Firma platitoare de tva inregistrata in ROI, primeste o factura de la furnizor din UE neplatitor de tva, factura avand tva. Cum trebuie sa inregsitrez in Saga aceasta factura?
Multumesc mult!
Am citit ca se introduce ca si taxare inversa cu codul operatiunii A , fara cod fiscal, doar codul tarii, dar trebuie avut in vedere sa pun baza iar programul adaugand tva imi va rezulta o suma diferita fata de totalul facturii cu tva, pt. ca in acea tara se aplica tva 20%.
Este totusi corect din punct de vedere fiscal ca un furnizor din UE aparand cu cod invalid de tva in VIES sa factureze catre o firma din Romania(cu cod valid tva si inregistrata in ROI)?
Dacă el îți facturează cu TVA, acel TVA pentru tine e o taxă nerecuperabilă ce se include în prețul bunurilor/serviciilor cumpărate. Și dacă aplici taxare inversă aplici la valoarea totală a facturii. Taxarea inversă se aplică cu taxa din România. Și nu-ți mărește valoarea facturii externe. Practic taxarea inversă e o plată a TVA prin decontul de TVA.
De ce nu ar fi "corect din punct de vedere fiscal"? Poți explica? Ce te face să crezi că nu ar fi?
De ce nu ar fi "corect din punct de vedere fiscal"? Poți explica? Ce te face să crezi că nu ar fi?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Eu nu vad ca e corect sa vanda cu tva din moment ce nu are cod valid de tva in VIES. Le-am inapoiat factura si am cerut sa imi dea o factura cu cod valid de tva. Daca nu este inregistrat in ROI cum vinde cu tva?
Firma beneficiara a achizitiilor din Romania recupereaza tva din UE prin D318, dar neavand cod valid de tva nu poate recupera nici un tva. In mod normal, eu vad ca trebuia sa fie inregistrata in ROI, avand in vedere ca firma din Romania este inregistrata in ROI cu cod valid de tva.