salarii
- fagarasa176
-
Re: salarii
Am angajat cu data de 3martie o persoana cu norma intreaga...este corect daca fac desfacerea cu data 22 martie?cred ca nu din cauza ca preavizul nu se incadreaza in 15 zile lucratoare...dar daca isi da demisia,se poate ca in contract scrie 15 zile calendaristice...nu as vrea sa gresesc...multumesc!
daca isi da demisia nu mai e vorba de nici un preaviz.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Cu acordul partilor, art.55 lit.b din Codul Muncii.
Se poate si cu demisia, daca partile se inteleg cu data incetarii atunci nu mai este nevoie de acordul partilor, adica de art.55b.
-
in cazul demisiei, daca va fi cazul voi putea sa il mai angajez vreodata?
daca aleg demisia(ne intelegem)-- apoi face el cerere ca isi da demisia cu data de 22 martie...si eu fac decizia de desfacere a CIM cu art 79...si nu mai trebuie preaviz...
daca aleg 55b -- mai fac preavizul de 15 zile lucratoare?...nu, din cate am inteles...si aici la fel, face cerere ca vrea sa ii desfac CIM cu data de 22 martie...
am inteles bine???
daca aleg demisia(ne intelegem)-- apoi face el cerere ca isi da demisia cu data de 22 martie...si eu fac decizia de desfacere a CIM cu art 79...si nu mai trebuie preaviz...
daca aleg 55b -- mai fac preavizul de 15 zile lucratoare?...nu, din cate am inteles...si aici la fel, face cerere ca vrea sa ii desfac CIM cu data de 22 martie...
am inteles bine???
Ce-ar fi sa citesti si codul muncii?
Il gasesti aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=4340
Daca l-ai fi citit la demisie apare:
Chiar daca ii desfaci contractul de munca cu art.79 sau 55b in ambele cazuri il mai poti reangaja. Daca alegi 55b nu mai este nevoie de preaviz.

Il gasesti aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=4340
Daca l-ai fi citit la demisie apare:
Pana la urma nu este nevoie de 15 zile neaparat pentru preaviz la demisie, depinde ce scrie in contract (de altfel se poate data acea cerere daca se doreste, acum daca este vorba cumva de subventie pe care l-ati primit si inca este in perioada in care nu ii puteti desface voi contractul atunci mai bine isi da demisia).Art. 79. - (1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Chiar daca ii desfaci contractul de munca cu art.79 sau 55b in ambele cazuri il mai poti reangaja. Daca alegi 55b nu mai este nevoie de preaviz.
-
credeti-ma ca l-am citit inainte sa postez...multumesc!
-
Daca va intelegeti pentru demisie vezi ca respectivul sa-si dea demisia ( sa fie inregistrata ) nu cu data de 22 martie ci cu 15 zile calendaristice mai indarat.
-
am inteles si multumesc!...si sa spunem ca face cerere de desfacere a CIM din motive personale (55b)...pot sa nu-l pontez o saptamana? ca nu a venit la munca...si acum e plecat, abia cealalta saptamana a zis ca vine sa depuna cererea!
Sa-si faca cerere de concediu fara plata, sau concediu de odihna, sau si una si alta. La lichidare trebuie sa ii platesti zilele de concediu de odihna neefectuate. Suntem in martie deci cel putin 6 zile sunt aferente lui 2011.
-
este angajat de pe 3 martie..deci sunt si mai putine zile de concediu...el nu este in zona...de asta intrebam de pontaj si absente nemotivate...daca se poate pana vine el saptamana viitoare sa nu il pontez, apoi isi depune cererea si gata!
atentie insa...revisalul trebuie sa-l depui cel tarziu in ziua lichidarii drepturilor salariale (adica in ziua desfacerii CIM) si ar fi bine sa ai cererea de demisie sau 55b in mana...in ce baza faci lichidarea?
Sfatul meu e sa ti-o trimita prin fax, mail, etc...
Sfatul meu e sa ti-o trimita prin fax, mail, etc...
-
asa urma sa fac...trimit revisalul dupa ce am cererea in mana...intrebarea mea era legata mai mult de absente si apoi direct desfacerea CIM...multumesc!