tratament fiscal al pierderilor de consum
tratament fiscal al pierderilor de consum
va rog sa ma indrume cineva daca stie in legatura cu legislatia privind tratamentul fiscal al pierderilor tehnologice in prelucrarea sticlei.....multumesc....m-ar interesa limitele maxime admise la pierderi
Re: tratament fiscal al pierderilor de consum
De la zero la infinit ...
"Nu sunt considerate perisabilităţi pierderile tehnologice care sunt cuprinse în norma de consum proprie necesară pentru fabricarea unui produs sau obţinerea unui serviciu." Pct. 35. din Normele la art. 21 al.3 d)
"Nu sunt considerate perisabilităţi pierderile tehnologice care sunt cuprinse în norma de consum proprie necesară pentru fabricarea unui produs sau obţinerea unui serviciu." Pct. 35. din Normele la art. 21 al.3 d)
Marian Apetre
- fagarasa176
Vb lu salam...fara numar...fara numar... 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
deci pierderile pot reprezenta oricat?....adica din consum pentru realizarea produsului finit....si care lege reglementeaza acest lucru...te rog sa-mi precizezi
mde...oricum trebuie sa existe o fisa tehnologica.Spre exemplu, in cazul unei masinarii in care pe o parte bagam materie prima, iar dupa un timp, pe partea cealalta iese produsul finit, ar trebui sa avem un PIF (Punere in Functiune) in care o comisie tehnica (administrator, inginer, contabil, eventual reprezentul firmei de la care am achizitionat respectiva imobilizare) certifica faptul ca masinaria respecta specificatiile tehnice din cartea masinariei.De obicei in cartea tehnica gasim faptul ca masinaria are o eficienta de 80% (sa zicem).Deci in data de XX.xx.XXXX bagam 100 de kg de materie prima, si daca dupa timpii de prelucrare se optin 80 de KG de produs finit(semifabricat etc..) inseamna ca cele 20 de kg sunt pierderi tehnologice acceptate legal(dovedim cu Cartea Tehnica si cu PIF-ul).Ca si NC vom avea 601 = 301 (100kg) si 345 = 711 (80 Kg) valoarea celor 80 Kg de Produs Finit este egala cu valoarea celor 100 de Kg de mp.(Tinem evidenta PF la costul MP consumate).
- fagarasa176
Care lege?gondorg56 scrie:si care lege reglementeaza acest lucru...te rog sa-mi precizezi

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- danilevicis
Corect ce spune eugen, iar dpdv fiscal, ai deductibilitate nelimitata la pierderile tehnologice.
Codul fiscal -norme este cel care reglementeaza.
ART. 21
Cheltuieli
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare. Vezi Norme metodologice
Codul fiscal -norme este cel care reglementeaza.
ART. 21
Cheltuieli
(1) Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare. Vezi Norme metodologice
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Aceasta parte din NM, se refera la perisabilitati (perisabilitatile fiind reglementate de legiuitor)....ei bine...aici e marea nebuloasa !!!inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare
multumesc frumos ptr ajutor...