revisal urgent

despag

revisal urgent

#1 Mesaj de despag »

am urmatoarea problema :
la data de 01.07.2011 se termina perioada determinata din cim , si vreau sa le prelungesc pe perioada nedeterminata.
astazi trebuie sa fac act aditional si sa trimit revisal ?
sau alt cim ?(angajarea s-a facut in martie 2011)

balazse

Re: revisal urgent

#2 Mesaj de balazse »

Extras din Ordinului Ministrului Muncii Solidarităţii Sociale şi Familiei nr. 20/2007 (pe care il poti gasi aici:http://www.inspectiamuncii.ro/):
III. Mentiuni cu privire la transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic
...
2. Termenele de transmitere a registrului in format electronic sunt urmatoarele:
c) 5 zile de la data la care au intervenit modificari ale elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 161/2006.
Extras din Hotararea Guvernului nr. 161/2006:
Art. 3
(2) Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariaţilor: numele, prenumele, codul numeric personal (CNP);
b) data angajării;
c) funcţia/ocupaţia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din România (COR) sau altor acte normative;
d) tipul contractului individual de munca;
e) data şi temeiul încetării contractului individual de munca.
Cum cele mentionate n-au fost modificat prin HOTARAREA nr. 37 din 15 ianuarie 2010, au ramas in forma celor de mai sus.
In concluzie ai termen de 5 zile de a transmite modificarea care a avut loc cu un act aditional. Daca ii faci un alt contract atunci termenul este de cum scrie in HOTARAREA nr. 37 din 15 ianuarie 2010 este:
2. La articolul 3, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (2^1) şi (2^2), cu urmatorul cuprins:
"(2^1) La angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la alin. (2) lit. a)-d) se inregistreaza in registru cel tarziu în ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

despag

#3 Mesaj de despag »

si cum e mai bine :
alt contract de munca sau act aditional ?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Cum iti place tie. Unii sustin ca ar fi bine alt contract (dar atunci trebuie sa faci si desfacerea contractului), iar altii ca ii bun si actul aditional.

despag

#5 Mesaj de despag »

daca in cim scrie la durata 02.03.2011 - 01.07.2011
se considera ca lucreaza si pe 01.07.2011 ?
de cand intra in vigoare actul aditional ?
sau la ce data se semneaza de catre parti ?
am mai avut odata discutia asta .... :D

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Se intelege ca lucreaza inclusiv in data de 01.07.2011.
Actul aditional intra in vigoare incepand cu 02.07.2011 (deoarece daca nu s-ar modifica atunci s-ar desface incepand cu 02.07.2011), si poate fi semnata oricand inainte de 02.07.2011.

cristeae

#7 Mesaj de cristeae »

Buna,va rog daca poate cineva sa ma ajute, trebuie sa fac o modificare in revisal si nu inteleg "data informatiilor" este data cand fac modificarea sau data cand a fost inregistrat contractul. Va rog este urgent.

bogeanua

#8 Mesaj de bogeanua »

Este vorba de data cand se face transmiterea revisalului.

cristeae

#9 Mesaj de cristeae »

Multumesc pentru raspuns, intre timp am transmis si mi s-a dublat contractul, imi apare un contract cu data de 17.02 si unul cu data contract 18.02. Nu stiu ce sa fac, am oroare de revisal, aveti cumva instructiuni de completarea registrului. Sunt disperata.

paturcai

#10 Mesaj de paturcai »

Mergeti in Revisal din SAGA si apasati F1 de pe tastatura.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

cristeae

#11 Mesaj de cristeae »

Multumesc pentru raspuns, in primul moment am crezut ca este o gluma, dar pe urma am verificat, de ce oare nu am intrebat mai demult, scuteam f.mult timp si evitam si greselile. Ce ma fac cu contractele dublate, o parere (fara f1 ). Multumesccccccccccccccccc.

despag

#12 Mesaj de despag »

ai contracte dublate fiindca ai scris ceva gresit :
de ex. cand ai angajat omul ai pus nr.de contract 1 ,sa zicem cel intern
iar cand ai trimis vreo modificare ai pus nr.de contract de la itm
si ai aceeasi persoana si incetata si activa.
vizualizeaza pagina itm online noteaza-ti exact datele de acolo si mai faci odata modificarile sau corectiile
vei primi un avertisment sau amenda la un eventual control.

paturcai

#13 Mesaj de paturcai »

Nu stiu daca se va primi amenda pentru contractele dublate. Mai ales ca cel care a scris programul a lasat prea multe chei primare care au influenta nefasta asupra utilizatorului/raportorului. In mod natural SAGA are o cheie primara (pentru un produs de exemplu) care identifica in mod unic un produs/proces. Adica ce-ar fi daca la Politie CNP-ul (sau la casa de Pnesii sau aiurea) nu ar fi cheia primara si ar fi si data nasterii si numele de familie? Ar fi un haos! Daca introduc corect CNP-ul am toate sansele ca datele legate de acel CNP sa fie corecte dar daca trebuie sa respect mai multe chei?! (In cazul revisal, cheile primare sunt redate mai jos; orice modificare la unul din acele campuri se considera inregistrare noua si se aduga la inregistrarile existente in loc sa se rescrie sau sa se completeze ceva)
Explicatii sunt cu duiumul:
Baza de date initiala a fost pe un calculator care a fost virusat.
La reintroducerea datelor nu am mai tinut cont de:
- data informatiilor
- data contractului
- numarul de contract
Aceste campuri sunt foarte importante.
Daca unul dintre acestea este altfel decat cel declarat initial atunci totul se va dubla.
Tot aici pe forum (imi cer scuze ca nu am retinut cine ne-a avertizat), atunci cand depunem Revisal trebuie sa avem grija ca SA DEBIFAM inainte de a salva pe discheta tot ceea ce nu are legatura cu un contract de munca nou.
Am un contract de munca nou, il inregistrez, cand ma pregatesc sa salvez pe discheta observ ca am bifate mai multe contracte cu "A" (adugare) si cu "M" (modificare. Daca eu nu am inregistrat decat un contract atunci nu am de ce sa am si "M" chiar daca SAGA mi-l arata.
Cum facem sa dispara contractele duble?
Copiem directorul SAGA cu totul pe o alta partitie a calculatorului (sa zicem ca este pe C; o vom copia pe D) intram in firma respectiva, ne ducem la salariatul care are contractul dublu, (dupa ce intram in Registru Evidenta salariati) deschidem pagina de internet la ITMonline si ne uitam la contracte. Unde vedem ca avem contractele duble (sigur este vorba de un numar de contract gresit, sau de data de incepere a activitatii), notam cu grija pe care dintre contracte le anulam (le inchidem) COPIEM exact la fel informatiile de pe ITMonline (data contractului numarul contractului, etc, etc, etc) SA FIE IDENTIC IN CALCULATOR CA LA EI, apoi in SAGA inchidem acele contractele cu acordul partilor cu data la care ele au fost deschise eroant. Salvam pe discheta si le inregistram pe ITMonline.
Atentie!
Debifam ceea ce nu ne trebuie. La salvarea pe discheta data de inceput va fi data cea mai veche pana la zi.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

balazse

#14 Mesaj de balazse »

Cred ca cel mai usor as fi sa asteptam versiunea on-line din 01.08.2011 si atunci ne punem pe "curatat".

eugen01

#15 Mesaj de eugen01 »

cred ca in loc de "apasare F1"...ar trebui sa apasam tasta P de la Paturcai !!!

Scrie răspuns