Care este monografia contabila pentru o factura de la ENEL, unde societatea are de platit, pe langa consumul normal de energie electrica, si cheltuieli cu deconectarea si conectarea la retea
Multumesc
deconectarea si conectarea Enel
Re: deconectarea si conectarea Enel
628 alte servicii executate de terti
parerea mea...
parerea mea...
Apropo de ENEL:
1. Pe factura apare FURNIZOR -S.C. .... Transilvania Nord S.A. si dedesupt PRIN AGENTIA ..., mentionez ca agentia are CF diferit de furnizor. Care este de fapt furnizorul real care ar trebui trecut si in 394?
2. Voi cum inregistrati acea ,,contributie cogenerare inalta eficienta", aparuta de la 1 aprile, o includeti in costul kilowatului sau o inregistrati separat ca orice alta taxa inventata de Boc?
1. Pe factura apare FURNIZOR -S.C. .... Transilvania Nord S.A. si dedesupt PRIN AGENTIA ..., mentionez ca agentia are CF diferit de furnizor. Care este de fapt furnizorul real care ar trebui trecut si in 394?
2. Voi cum inregistrati acea ,,contributie cogenerare inalta eficienta", aparuta de la 1 aprile, o includeti in costul kilowatului sau o inregistrati separat ca orice alta taxa inventata de Boc?

vezi ca nu boc a inventat taxa de cogenerare, ci UE
lasati antenele si realitatea ca nu face bine la neuroni
lasati antenele si realitatea ca nu face bine la neuroni

Nu, nu ma uit la antene, nici la realitati de orice fel, ca nu prea am vreme de privit cum stau altii la taclale. TV-ul meu merge pe Disney Channel si Minimax, singurele posturi care fac sa merite sa platesc factura de cablu. Stiu ce reprezinta tocmai de la conducerea Electrica, iar daca si ei sunt constienti de faptul ca aceasta taxa este aberanta, de ce n-as fi si eu? Nimeni nu-i obliga pe guvernanti in nici un fel, hai sa lasam legendele...
Se stie ca producerea de „energie verde” este sprijinită nerambursabil de Uniunea Europeană, prin felurite linii de finanţare, astfel că justificarea ANRE - că banii vor fi folosiţi pentru susţinerea producătorilor de energie electrică şi termică ce consumă mai puţine materii prime şi emit mai puţine noxe - nu are nicio logică. Iar faptul că sumele vor fi colectate de la populaţie de către Electrica, apoi vărsate în conturile Transelectrica, ce la rându-i va decide cui să le împartă - ridică şi mai multe semne de întrebare... De ce as sustine eu financiar o centrala producatoare de energie care nu-mi va apartine mie ci stiu eu cui?
Oricum, intrebarile mele erau de natura contabila, dar daca tii sa politizam subiectul, sa stii ca nu merita.
Se stie ca producerea de „energie verde” este sprijinită nerambursabil de Uniunea Europeană, prin felurite linii de finanţare, astfel că justificarea ANRE - că banii vor fi folosiţi pentru susţinerea producătorilor de energie electrică şi termică ce consumă mai puţine materii prime şi emit mai puţine noxe - nu are nicio logică. Iar faptul că sumele vor fi colectate de la populaţie de către Electrica, apoi vărsate în conturile Transelectrica, ce la rându-i va decide cui să le împartă - ridică şi mai multe semne de întrebare... De ce as sustine eu financiar o centrala producatoare de energie care nu-mi va apartine mie ci stiu eu cui?
Oricum, intrebarile mele erau de natura contabila, dar daca tii sa politizam subiectul, sa stii ca nu merita.
eu o includ in costul Kw.Consider ca e o ok, pentru ca o asimilez ecotaxei (taxa verde;sau la combustibili taxa de drum... parca).O fi obligatia furnizorului sa o evidentieze, dar pentru mine e o simpla cheltuiala, nu o achit eu direct in trezorerii.
(simpla parere)
(simpla parere)
Orice taxă facturată astfel este taxă nerecuperabilă și se include în costuri. Am tot repetat asta pe aici, de atâtea ori că mai am puțin și mă plictisesc să mă repet.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.