returnare bani incasati de la un client

timoce808

returnare bani incasati de la un client

#1 Mesaj de timoce808 »

Buna ziua.
Am urmatoarea problema:
Am facturat catre un client in luna ianuarie servicii in suma de X lei, bani pe care i-am si incasat prin banca.
Acum, am vrea sa returnam acei bani datorita faptului ca serviciile nu s-au dus la bun sfarsit.
Am facut o factura storno cu aceeasi suma, iar banii ii vom returna prin casierie. Insa din casierie, nu pot plati clientul deoarece nu pot selecta factura din care sa scad suma respectiva. Care ar fi procedura corecta (notele contabile corecte)?

Va multumesc anticipat.

balazse

Re: returnare bani incasati de la un client

#2 Mesaj de balazse »

Mergi pe factura de storno si apesi pe "incasare...".
Totusi ar fi bine sa existe niste documente anexate langa factura de stono care sa stea la baza facturii de storno.

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Singurele facturi care nu se pot storna "legal" sunt cele de prestari servicii.
Ele ar trebui sa treaca firesc pe cheltuieli nedeductibile fiscal.
Vorba lui SeptimiuV: vine un zugrav si-mi zugraveste firma. Imi face factura. Peste 2 luni imi face storno la factura. Ce face ia cu el zugraveala de pe pereti?
Pe acelasi exemplu:
O firma de transporturi efectueaza un drum cu marfa - la comanda mea - catre un client caruia ii livreaza marfa.
Firma de transport imi face factura, eu o achit. Peste 3 luni - la cererea mea - firma de transport storneaza factura (platita fiind). Cum e posibil asa ceva? Firma aia a platit un salariu, a consumat niste combustibil, etc, etc. Serviciul este o chestiune imateriala.
Oh Doamne, toate astea mi se trag de la Eugen01...
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

timoce808

#4 Mesaj de timoce808 »

pe langa factura storno mai am si un referat de aprobare pentru stornarea facturii fiscale .. ideea este urmatoarea: am facturat niste servicii care, nu s-au mai dus la indeplinire in tottalitate. In acest sens, am decis sa se storneze factura respectiva.
Este corect sa apara in registrul de casa urmatoarea nota:
5311 = 4111 -x lei ? adica sa apara cu minus, avand in vedere ca eu le returnez banii? evident ca nu am gasit alta modalitate de a reflecta corect returnarea banilor.
Va multumesc inca o data.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

In mod normal n-ar fi trebuit sa "facturezi" daca nu ai finalizat lucrarea (dar asta voi stiti).
Vei primii o chitanta de la client care in contabilitate v-a aparea 5311 = 4111 cu minus.
Dpdv tehnic, cel mai bine ar fi ca restituirea banilor sa o faci din "iesiri" cu ajutorul butonului "incasare...", pentru a nu deterioara situatia clienti.

bujenitac942

#6 Mesaj de bujenitac942 »

Multumesc pentru raspuns,si scuzati ca am scrie cu majuscule.

Scrie răspuns