lichidare stocuri marfa

gondorg56

lichidare stocuri marfa

#1 Mesaj de gondorg56 »

am urmatoarea situatie la o societate...a ramas cu un stoc de marfa greu vandabila,de fapt aproape imposibil de valorificat,destul de semnificativ....este platitoare de tva....activitate comerciala nu exista deocamdata....patronul ar dori sa-si inchida firma si acum intervine problema cu tva....ce alte solutii exista....in afara de suspendarea activitatii firmei pe 3 ani...cu alte cuvinte patronul nu ar dori sa fie nevoit la achitarea tva in cazul nevalorificarii stocului de marfa...as avea nevoie de sugestii...multumesc

tomab

Re: lichidare stocuri marfa

#2 Mesaj de tomab »

poti sa o vinzi la un pret minim, sub cel de vanzare. spui ca nu s-a putut vinde si ai fost nevoit/a sa o vinzi la acest pret.

florescuc278

#3 Mesaj de florescuc278 »

Am si eu o situatie: un SRL cu un punct de lucru (comert cu amanuntul articole copii) - gestiune cantitativ-valorica la pret de vanzare; la sfarsitul anului acest punct de lucru urmeaza sa se inchida, asa ca in perioada ramasa se vor acorda reduceri de pret la tot stocul existent. Va rog sa-mi spuneti cum pot acorda aceste reduceri? trebuie modificat pretul la fiecare articol in parte sau se pot acorda reduceri procentuale (precizez ca sunt cateva sute de articole)?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Aceasta este o vânzare de lichidare supusă unor reguli speciale. Consultați OG 99/2000.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

florescuc278

#5 Mesaj de florescuc278 »

Multumesc, am citit.
Administratorul nu vrea sa reduca pretul sub cel de achizitie, ci incet incet sa scada stocul de marfa, urmand ca in decembrie sa recurga la lichidarea stocului ramas.
Acum se vor aplica reduceri la aprox. 75% din articolele de pe stoc. Pot fi acestea incadrate la art. 16, lit.d) vânzãri promoţionale? - fara a fi astfel, necesara notificarea Primariei -deocamdata.
Conform art. 32 (1) În sensul prezentei ordonanţe, vânzãrile promoţionale sunt vânzãrile cu amãnuntul/vânzãrile cash and carry/prestãrile de servicii de piaţã care pot avea loc în orice perioadã a anului, fãrã sã facã obiectul notificãrii, cu condiţia ca:
a) sã nu fie efectuate în pierdere;
b) sã se refere la produse disponibile sau reaprovizionabile, precum şi la servicii vândute ori, dupã caz, prestate în mod curent;
c) produsele şi serviciile promovate trebuie sã existe la vânzare pe durata întregii perioade anunţate a vânzãrilor promoţionale sau comerciantul va informa consumatorii cã oferta este valabilã numai în limita stocului disponibil.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Eu aș da discount, reducere, pe bon. Și da, pot fi considerate vânzări promoționale.

florescuc278

#7 Mesaj de florescuc278 »

Va multumesc, acum revenind la prima intrebare:
In magazin, sunt mai multe procente de reduceri; am un client care achizitioneaza pe acelasi bon, diverse articole cu procente diferite. Cum acord practic discountul in Saga?
De aceea intrebam daca ar trebui modificat pretul la toate articolele (ceea ce ar dura f mult, la cate sunt).

tomac

#8 Mesaj de tomac »

În SAGA puteți acorda discount în mod individual pe articol. Alegeți la tip repartizare "Individual" și programul vă va permite să acordați reduceri diferite/articol.

steriel

#9 Mesaj de steriel »

Ma poate ajuta cineva, va rog, in urmatoarea problema? La o societate, platitoare de tva,gestiune cantitativ valorica la pret achizitie, am cateva marfuri achizitionate acum vreo 6 ani care nu s-au vandut si s-au mai deteriorat. Administratorul a hotarat sa vanda aceste produse. Daca de exemplu a achizitionat un produs la pret de 5 lei si acum vrea sa-l vanda cu 2 lei cum se procedeaza in saga in acest caz atunci cand vinde produsul(cum introduc factura)? Multumesc mult!

tomac

#10 Mesaj de tomac »

operând la preț 2 lei. cum ați vrea :shock:

steriel

#11 Mesaj de steriel »

Ma gandeam ca trebuie sa introduc prima pozitie cu produsul la 5 lei(acelasi cu pretul de achizitie) si o a doua pozitie cu discount 3 lei folosind contul 667. Multumesc!

Scrie răspuns