indemnizatie asociat unic

radup935

#16 Mesaj de radup935 »

sa inteleg ca asociatul unic este obligat sa incheie contract cu cas si cass. si daca nu a incheia si functioneaza de ceva multa vreme?nu am auzit pana acum sa fie luat cineva la raspundere cum ca nu si-a facut contract ca asociat unic cu cas si cass.

mihaelam

#17 Mesaj de mihaelam »

Da. Iar la CASS daca nu a cotizat de la inchiderea ultimului contract de munca va trebui sa plateasca si penalitati

tomac

#18 Mesaj de tomac »

Legat de virarea sumelor datorate de asociatul unic, acestea se pot vira si de catre societate. Le puteti considera ca un fel de retineri din indemnizatia cuvenita asociatului unic, insa la intocmirea OP-ului, la Platitor (in partea de sus) treceti firma pentru ca banii sa plece din contul firmei, iar la beneficiar (in partea de jos a OP) la cod de identificare fiscala a beneficiarului treceti CNP-ul administratorului. Asa sumele virate din firma vor fi corect evidentiate la CAS, CASS, etc. ca fiind virate in contul persoanei fizice. Ceea ce mai ramine din indemnizatie, dupa ce virati aceste sume la institutiile care le colecteaza, restul de plata, il platiti administratorului ca indemnizatie neta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns