REVISAL - noua versiune

Scrie răspuns
eugen01

Re: REVISAL - noua versiune

#406 Mesaj de eugen01 »

dinam

#407 Mesaj de dinam »

Buna ziua.
La firma la care lucrez s-au facut angajari incepand cu 01.08.2011 si pana in prezent si s-au transmis cu revisalul vechi.
Maine urmeaza sa se trimita toti angajatii cu versiunea noua.
Este ok?
Cele 90 zile sunt valabile si pentru angajatii care vin dupa 01.08.2011?
Daca nu, ce ar trebui sa faca firma sa nu riste amenda? Corectie?
Va multumesc.

balazse

#408 Mesaj de balazse »

In total sunt 3 cazuri diferite:
- nu aveai nici o angajare dupa 16.08.2011, precum dupa 16.08.2011 nu a avut loc nici o modificare al elementelor de la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) din hotarare - asta inseamna ca ai termen de 90 de zile calendaristice;
- nu aveai nici o angajare dupa 16.08.2011, dar dupa 16.08.2011 au avut loc modificari al elementelor de la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) din hotarare - asta inseamna ca ai termen de 19 de zile lucratoare (adica 20-1);
- aveai angajare dupa 16.08.2011 - asta inseamna ca ai avut termen de cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

aurel211252

#409 Mesaj de aurel211252 »

Salut.Problema mare "monser".Pai la ITM online ma autentific si e ok, iar cand sa trimit revisalul->am introdus util.si parola,imi spune ca utilizator sau parola incorecte.Ce trebuie facut ca sa"intru in voia ITM-ului asta" ca de 2 zile numai asta incerc sa fac o"autentificare si transmitere".Voi ce a-ti facut de a-ti reusit sau daca cineva dintre voi a patit asa ceva si a rezolvat-o,rog sa-mi dea si mie un sfat de nota 10...

galz845

#410 Mesaj de galz845 »

Parola, de multe ori, se vede foarte prost,poate de acolo ai problema...
Vezi si posibile erori in...http://www.sagasoftware.ro/?p=293

moisem127

#411 Mesaj de moisem127 »

Am reusit dupa ce am intrat pe adresa data ,multumesc din suflet Eugen01 , bine ca exista si oameni mai luminati !

eugen01

#412 Mesaj de eugen01 »

Aurel:
Problemă: deși aveți user și parolă de acces la siteul inspecției muncii și ați putut depune registrul, nu vă puteți autentifica pe site, la portalul de preluare a registrului în forma nouă, conformă cu HG 500/2011.
Motivul: necunoscut. Ține de cei ce au dezvoltat siteul de preluare sau au portat datele despre useri din portalul vechi în cel nou. Explicațiile oferite sunt fie puerile – cum ar fi cele despre inconsistența datelor, fie lipsesc cu desăvârșire.
Soluția pentru problemele anterioare: depuneți registrul la ghișeu însoțit de adresă de înaintare. Nu se garantează faptul că ulterior depunerii la ghișeu veți putea depune online chiar dacă solicitați o nouă parolă de acces la site.

sursa: http://www.sagasoftware.ro/?p=293

eugen01

#413 Mesaj de eugen01 »

moisem>
De acord, si eu multumesc oamenilor mai luminati care au dat, si dau dovada de rabdare in a deslusi si altora (inclusiv mie) hatisurile legislative, fie ele proceduri, fie acte normative.In ceea ce ma priveste eu imi recunosc, si asum, calitatea de incapatanat.

balazse

#414 Mesaj de balazse »

tomac scrie:Din păcate însă, specificațiile tehnice spun că: data încetare contract este "data de la care Salariatul îşi încetează activitatea pentru şi sub autoritatea unui angajator conform înscrisului din decizia de încetare", adică ziua următoare ultimei zi de muncă.
Totusi daca ne uitam in majoritatea cartilor de munca s-a trecut intotdeauna data de la care inceteaza contractul de munca, asta inseamna ca cei de la ITM nu au completat corect cartile de munca?

tomac

#415 Mesaj de tomac »

Cei de la ITM au trecut data din deciziile de încetare a contractului de muncă. Din decizia aia nu reiese că ultima zi lucrată de salariat e cea din decizie sau alta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#416 Mesaj de balazse »

Adica daca contractul de munca inceteaza incepand cu data de 22.09.2011, atunci in ReviSal trec la data incetare contract 21.09.2011? (scuze, dar innebunesc, si pana la urma fiecare punct de vedere are logica lui)

despag

#417 Mesaj de despag »

si trimitem revisalul exact in ziua incetarii?

balazse

#418 Mesaj de balazse »

Sau "la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă"

eugen01

#419 Mesaj de eugen01 »

Spre exemplu, nu poți spune că în cazul decesului salariatului, încetarea are loc "de la data" când în codul muncii se spune că are loc "la data". Mai mult chiar aplicația revisal nu permite în cazul contractelor de muncă pe perioadă determinată să aibe data încetării ulterioară ultimei zi din contract, ci va trebui ca data încetării să fie maxim data de sfârșit a contractului - adică o încetare "la data".Punctele de vedere ale ITM-ului pot să difere, dar codul muncii e unul singur, iar niște specificații tehnice nu îl pot modifica. Cel mai corect este ca ministerul muncii să clarifice această problemă a ultimei zi de muncă vs. data încetării printr-un punct de vedere clar, explicit. Până atunci însă, așa cum spunea Marian, eu și alți colegi de forum ne puteam da cu părerea sau să apreciem că e corect într-un fel sau altul.
(sursa: pagina 26)
HG 500 art.4 lit.d:
-elementele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. i) se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă;
Codul Muncii art.56 lit.i
-i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata

Pana la urma inteleg ca dezbatem unde/cand incepe ..sfarsitul si unde/cand se sfarseste inceputul !! :?
Acuma ...daca mai luam in calcul si data la care administratorul emite/semneaza Decizia...nu pot decat sa spun ca ...Balazse nu o sa fii singur !!

despag

#420 Mesaj de despag »

va rog ,
unde gasesc in versiunea HG 500/2011
salariatii detaliati ? si toate datele lor?

Scrie răspuns