tichete masa
tichete masa
Buna ziua,stie cineva daca am un angajat cu norma partiala 4 ore functie de baza pot sa-i dau tichet de masa val 9 lei pe zi,sau nu pot deloc, daca da unde este stipulat.
Va multumesc pentru raspuns
Va multumesc pentru raspuns
Re: tichete masa
Citeste aici postarea lui TomaC (17 Noi 2007 18:20):
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... hete+norma
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... hete+norma
Pai la un angajat cu 8 ore dai un bon pe zi lucratoare. Aduna zilele lucrate cu 4 ore, sau numarul total de ore lucrate daca are zile cu ore de lucru diferite ex.3 sau doua,sau 5, imparte suma la 8 ore si rezultatul ( rotunjit dupa caz ) este
- nu-i asa-, numarul de bonuri ce i se cuvin in luna.
- nu-i asa-, numarul de bonuri ce i se cuvin in luna.
Nici unde nu se specifica textul de "norma", ca urmare daca lucreaza cu 1 ora/zi pentru fiecare zi primeste un tichet.
Scuze CiureaD, dar n-am inteles ce ai vrut sa mentionez cu "- nu-i asa-, numarul de bonuri ce i se cuvin in luna".
Scuze CiureaD, dar n-am inteles ce ai vrut sa mentionez cu "- nu-i asa-, numarul de bonuri ce i se cuvin in luna".
......rezultatul este : deci, tocmai, chiar .......
Nu-i asa, - o formulare atipica pt. un element evident rezultat din context.
Nu-i asa, - o formulare atipica pt. un element evident rezultat din context.
Ok. Dar totusi nu sunt 100% de acord cu impartirea la 8 ore.
De acord cu BalazsE:
Tichetele de masa se acorda unui angajat in baza unui contract individual de munca. Aceasta poate fi partial sau integral programul de lucru poate fi de 1 ora pe zi, el tot un bon primeste ca asa spune la Ordonanta.
Niciunde nu se specifica norma/timpul de lucru ci se spune: zile lucrate.
Pentru cei curiosi exista toate [prevederile legate de tichetele de masa aici:
http://www.numeris.com.ro/tichete_masa.htm
Tichetele de masa se acorda unui angajat in baza unui contract individual de munca. Aceasta poate fi partial sau integral programul de lucru poate fi de 1 ora pe zi, el tot un bon primeste ca asa spune la Ordonanta.
Niciunde nu se specifica norma/timpul de lucru ci se spune: zile lucrate.
Pentru cei curiosi exista toate [prevederile legate de tichetele de masa aici:
http://www.numeris.com.ro/tichete_masa.htm
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Ce se intampla cu un angajator care are 8 angajati cu cate o ora pe zi ?
Cei 8 lucreaza -la un loc - cat unul singur cu 8 ore- si angajatorul trebuie sa de opt bonuri ?
Legea se refera la zile lucrate - drept ca si o ora pe zi este o zi lucrata dar tot conf. legii cu timp partial - dar in Romania timpul NORMAL zilnic de lucru este 8 ore.
Rog indicati ordonanta invocata ,
Cei 8 lucreaza -la un loc - cat unul singur cu 8 ore- si angajatorul trebuie sa de opt bonuri ?
Legea se refera la zile lucrate - drept ca si o ora pe zi este o zi lucrata dar tot conf. legii cu timp partial - dar in Romania timpul NORMAL zilnic de lucru este 8 ore.
Rog indicati ordonanta invocata ,
In postarea lui TomaC apare ordonanta invocata.
ciuread, asta cu ziua lucrata de 8 ore ce o invoci e ca si aia cu zilele de concediu de odihna de care poate beneficia omu'.
Dupa alt tau rationament , daca e angajat cu 2 ore pe zi , atunci el nu beneficiaza de 21 zile de CO pe an, ci doar de ....vreo 5 , nu ?
Dar omu' nostru din poveste huzureste tot 21 zile pe an .
Dupa alt tau rationament , daca e angajat cu 2 ore pe zi , atunci el nu beneficiaza de 21 zile de CO pe an, ci doar de ....vreo 5 , nu ?

Dar omu' nostru din poveste huzureste tot 21 zile pe an .

Are undeva o logica cea ce spune CiureaD, de aceea am si zis ca nu sunt 100% de acord, deoarece daca ne gandim bine ii ofer aceeasi beneficiu unui om care lucreaza 1 ora/zi, ca si celuilalt care lucreaza 8 ore/zi, care daca ne gandim logic nu prea este corect.
Pana la urma nu stiu sa fie stipulat ca trebuie sa acord numarul maxim de tichete pentru fiecare angajat.
Pana la urma nu stiu sa fie stipulat ca trebuie sa acord numarul maxim de tichete pentru fiecare angajat.
Vorbim degeaba...
O zi lucrata poate avea intre 1 ora si 8 ore. Dar tot o zi de munca se numeste.
Tichetele se dau pentru o zi de lucru.
Nu pot sa gasesc in Ordonanta astfel de fineturi: am angajati care lucreaza 1 ora si care lucreaza 8 ore, cum facem cu tichetele?
Daca la ordonanta spune ZILE LUCRATE ma conformez; daca s-ar fi gandit altfel si ordonanta ar fi fost modificata altfel.
La fel de adevarat este ca si daca un angajat munceste 1 ora el va primi proportional dupa munca prestata: nu va avea acelasi salariu ca si cel care presteaza 8 ore.
Oricum departajarea se va face la calcularea pensiei: cel care a avut program intreg va avea o pensie de 8 ori mai mare decat cel care a muncit 1 ora (admitand ca cel care munceste 1 ora nu mai are si alt/e loc/uri de munca).
Sa nu devenim comunisti oameni buni.
O zi lucrata poate avea intre 1 ora si 8 ore. Dar tot o zi de munca se numeste.
Tichetele se dau pentru o zi de lucru.
Nu pot sa gasesc in Ordonanta astfel de fineturi: am angajati care lucreaza 1 ora si care lucreaza 8 ore, cum facem cu tichetele?
Daca la ordonanta spune ZILE LUCRATE ma conformez; daca s-ar fi gandit altfel si ordonanta ar fi fost modificata altfel.
La fel de adevarat este ca si daca un angajat munceste 1 ora el va primi proportional dupa munca prestata: nu va avea acelasi salariu ca si cel care presteaza 8 ore.
Oricum departajarea se va face la calcularea pensiei: cel care a avut program intreg va avea o pensie de 8 ori mai mare decat cel care a muncit 1 ora (admitand ca cel care munceste 1 ora nu mai are si alt/e loc/uri de munca).
Sa nu devenim comunisti oameni buni.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
eh...vorbim de un beneficiu care este acordat de stat, punerea lui in fapt fiind la latitudinea angajatorului.Sunt de parere ca zi lucratoare = 1 TM indiferent de norma de munca.Daca legiuitorul ar fi mentionat despre ore, nu stiu cum ar fi trebuit calculat numarul de TM in cazul orelor suplimentare.Sau cum ar fi trebuit interpretat termenul prevazut la art.17 alin.5 din CM.balazse scrie: ii ofer aceeasi beneficiu unui om care lucreaza 1 ora/zi, ca si celuilalt care lucreaza 8 ore/zi,
Angajatorul, are libertate la diferentiere salarii sau diurna.Pot fi doi angajati cu aceeasi norma dar salarii diferite (sau diurne diferite).Despre diurna diferita am aflat pe acest forum.
paturcai, de acord cu ceea ce ai scris..
suntem 3500 de angajati la o firma cu norme si timp diferit de lucru.. etc toate cazurile.. altii lucreaza doar de noapte .. dar la toti li se da tikete de masa la fel. pt zile lucrate in luna, chiar daca ziua a fost de 1 ora pe zi sau 2 sau 8 pe zi sau daca a lucrat numai de noapte.
.
si ca sa nu fie discutii si carcoteli intre salariati diurna au stabilit-o la fel pt toti 32 lei pe zi.
suntem 3500 de angajati la o firma cu norme si timp diferit de lucru.. etc toate cazurile.. altii lucreaza doar de noapte .. dar la toti li se da tikete de masa la fel. pt zile lucrate in luna, chiar daca ziua a fost de 1 ora pe zi sau 2 sau 8 pe zi sau daca a lucrat numai de noapte.

si ca sa nu fie discutii si carcoteli intre salariati diurna au stabilit-o la fel pt toti 32 lei pe zi.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
-
Buna ziua!
Daca nu va suparati in ce act normativ s-a stabilit diurna la 32 de lei?
Multumec!
Daca nu va suparati in ce act normativ s-a stabilit diurna la 32 de lei?
Multumec!