firma are profil transport intern si international .Am carduri de MOL cu care alimentez in Romania ,Slovenia si Italia .
La sfarsit de luna primesc un centralizator cu anexa facturile pe fiecare tara in parte .
Cele din afara tarii -SLOVENIA SI ITALIA le inregistrez cu T taxare inversa si contez pe 6022 suma totala cu tva.
La incasarea TVA de pe Slovenia il fac venit .Tva-ul de la facturile de motorina si taxe drum il recuperez printr-o firma.
La momentul incasarii TVA -ului il inregistrez ca si venit .
La dec TVA mi se inreg la rindul 14.
Dar la decl 390 nu il inregistreaza .
Am un dubiu aceste facturi se raporteaza in decl 390?
achizitie motorina SLOVENIA-D390
Re: achizitie motorina SLOVENIA-D390
Nu-l inregistrati in 390 din simplul motiv ca facturile emise catre dvs. sunt purtatoare de TVA, au cota tarii in care se intampla alimentarea/indestularea. Se considera ca o achizitie locala in tara respectiva.
Cred ca mai demultisor ati facut o confuzie.
"T" folositi NUMAI DACA FACTURA NU CONTINE TVA si este din UE.
Exact asta scrieti in post: Am o firma care imi recupereaza TVA-ul.
Recapitulam:
Pentru facturile care contin TVA emise de furnizorii din UE nu mai folositi "T" pentru ca se considera cumparari locale si nu achizitii intracomunitare.
Achizitiile intracomunitare trebuie sa se faca pe baza de contract/comanda SI SA FACEM DOVADA ca ele au fost transportate din tara furnizorului in Romania (CMR, sau cum le-o mai zice acum).
Ce v-a luat asa de mult timp sa deveniti abonat SAGA?!
Bine-ati venit pe forum!
Cred ca mai demultisor ati facut o confuzie.
"T" folositi NUMAI DACA FACTURA NU CONTINE TVA si este din UE.
Exact asta scrieti in post: Am o firma care imi recupereaza TVA-ul.
Recapitulam:
Pentru facturile care contin TVA emise de furnizorii din UE nu mai folositi "T" pentru ca se considera cumparari locale si nu achizitii intracomunitare.
Achizitiile intracomunitare trebuie sa se faca pe baza de contract/comanda SI SA FACEM DOVADA ca ele au fost transportate din tara furnizorului in Romania (CMR, sau cum le-o mai zice acum).
Ce v-a luat asa de mult timp sa deveniti abonat SAGA?!

Bine-ati venit pe forum!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!