declaratia 394
Ai introdus facturi pentru un client pe care nu l-ai avut creat în SAGA. Pentru asta trebuie ca în secţiunea Date furnizori/clienţi să ai introduse toate codurile fiscale şi denumirile tuturor celor care sunt în relaţie cu tine. Identifică acel client al cărui cod fiscal nu îl ai introdus.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Inregistrati multiple la 394
Am primit si eu acelasi mesaj. Am urmarit in SAGA codul fiscal pentru care mi s-a dat respectivul mesaj si am observat ca la furnizor aveam denumirea "FURNIZOR COM SRL" si la client doar "FURNIZOR SRL"(fara COM). Intra in clienti sau furnizori, si modifica numele sa fie la fel in ambele parti, da actualizare, apoi transmite din nou catre 394. Sterge din decl. 394 preluarea initiala prin butonul verde "Sterg Agent" si preia din nou fisierul creat. Mie mi-a facut bucata fata de la facturare si a creat pe acelasi cod fiscal doi furnizori. Si la chestia asta da acelasi mesaj de eroare. Eu am facut asa si a mers. Succes!fagarasa scrie:Nu stiu cum sa procedez.
La salvarea declaratiei in programul de la finante imi spune ca am inregistrari multiple si imi da si cod fiscale.Intradevar am furnizori care imi sunt si clienti.Ce pot sa fac?
am uitat sa precizez declaratia este lucrata in saga si preluata in prog de la finante.
Va rog sa imi dati si mie o idee.Nu pot sterge clientul sau furnizorul pt a numai fi multiple.
- floream317
seara buna tuturor!!!!!
Tomac, nu mai jignit (nu sunt eu chiar asa sensibila,stai linistit). Doar m-am simtit putin respinsa si am pus asta pe seama faptului ca sunt la inceput si am foarte multe de invatat. Eu am vazut ca voi sinteti foarte promti in raspunsuri si asta este de apreciat. Eu am citit si varianta cu disketa spusa de septimiuv si vroiam sa stiu daca asa a facut. si pentru ca mi-ai pus ambitia la incercare
, n-am mai intrebat nimic,am facut ce a zis septimiuv si......azi am depus-o la adm. si a mers. iata ca am mai invatat ceva datorita explicatiilor voastre. hai ca parca incep sa ma mai luminez. eu vreau sa imi cer scuze daca v-am suparat asa....un picutz si sa va multumesc pentru rabdare.
Nu mai esti suparat,da?
Va urez o noapte cit mai usoara!
Tomac, nu mai jignit (nu sunt eu chiar asa sensibila,stai linistit). Doar m-am simtit putin respinsa si am pus asta pe seama faptului ca sunt la inceput si am foarte multe de invatat. Eu am vazut ca voi sinteti foarte promti in raspunsuri si asta este de apreciat. Eu am citit si varianta cu disketa spusa de septimiuv si vroiam sa stiu daca asa a facut. si pentru ca mi-ai pus ambitia la incercare

Nu mai esti suparat,da?

Va urez o noapte cit mai usoara!
MARIA
- floream317
Poate ajuta pe cineva adica pe cei intarziati cu depunerea ca mine, am gasit un link unde se gasesc usor codurile fiscale cl/furn la care nu stiti decat denumirea
http://semnal.onrc.ro/cgi-bin/bilant.cgi
http://semnal.onrc.ro/cgi-bin/bilant.cgi
Trebuie sa pun RO in fata codului fiscal, pt firmele inreg in scopuri tva, in momentul in care le introduc in nomenclator din Fisiere>Furnizori/Clienti din SAGA? Am observat ca daca le pun RO, atunci imi apare acel RO in ecranul declaratiei 394, si pot selecta doar tertii cu RO.
Si inca ceva: cum fac in cazul in care am si facturi si bonuri fiscale de la acelasi furnizor? (in sensul ca atunci cand ma grabesc,iau decat bonul, nu mai cer si factura, chiar daca valoarea este mai mare)
De data asta am stat si am cautat fiecare bon in parte si l-am debifat, dar ma gandesc ca ar fi mai util la Intrari > TIP document, pe langa Factura, Aviz, etc. sa existe si Bon fiscal/Chitanta si acestea sa fie automat excluse din 394.
Si inca ceva: cum fac in cazul in care am si facturi si bonuri fiscale de la acelasi furnizor? (in sensul ca atunci cand ma grabesc,iau decat bonul, nu mai cer si factura, chiar daca valoarea este mai mare)
De data asta am stat si am cautat fiecare bon in parte si l-am debifat, dar ma gandesc ca ar fi mai util la Intrari > TIP document, pe langa Factura, Aviz, etc. sa existe si Bon fiscal/Chitanta si acestea sa fie automat excluse din 394.
1.Este opţional, dar recomandabil, fiind o modalitate eficientă de a distinge între plătitori de TVA şi neplătitori.
2.Şi dacă se face modificarea şi tu iei bon fiscal că te grăbeşti urmând ca apoi să iei factura, ce document alegi când înregistrezi?
O soluţie, în cazul furnizorilor ar fi ca acolo unde operaţi la intrări bonuri fiscale, la nr.document să scrieţi BF0001 de exemplu, aşa putând distinge corect între facturi şi bonuri.
2.Şi dacă se face modificarea şi tu iei bon fiscal că te grăbeşti urmând ca apoi să iei factura, ce document alegi când înregistrezi?
O soluţie, în cazul furnizorilor ar fi ca acolo unde operaţi la intrări bonuri fiscale, la nr.document să scrieţi BF0001 de exemplu, aşa putând distinge corect între facturi şi bonuri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
La metoda cu BF in fata m-am gandit si eu si chiar o aplic in lipsa altei alternative.
Daca iau BF si apoi cer factura, normal ca o sa mi se scrie pe factura "achitat cu BF nr...." (pt ca ma voi duce cu bonul respectiv ca sa-mi intocmeasca factura) si o sa inregistrez factura ca document de intrare si bonul ca document de plata.
Daca iau BF si apoi cer factura, normal ca o sa mi se scrie pe factura "achitat cu BF nr...." (pt ca ma voi duce cu bonul respectiv ca sa-mi intocmeasca factura) si o sa inregistrez factura ca document de intrare si bonul ca document de plata.
Am vazut la ADMINISTRATIA FINANCIARA o adresa transmisa de Ministerul Finantelor cu data de 26.07 prin care se dadea explicatii legate de faptul ca NU SE MAI DEPUNE D394 deoarece ordinul care o reglementa702/2007 s-a abrogat dar nu am retinut prin ce.Am vrut sa o xeroxez sa o pun aici dar au vociferat si ei blocati intrucat in ziua primirii adresei au fost intrebati cate s-au depus si daca sunt probl urmand ca mai apoi sa-i anunte ca nu mai este obligatoriu.Acesti elaboratori de legi nu sunt intregi la cap.Am introdus 6 luni fact cu fact la o firma cu CA mare si tva DE RAMBURSAT LUNAR sute de pozitii,preluata de curand ca evidenta...........
- floream317
Ce amenda?floream317 scrie:pai si mie de ce mi-a mai primit-o azi? mai vroia sa imi dea si amenda dar s-a razgindit. ce oameni.....

"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius
- floream317
vreau sa spun ca vroia sa ma trimita la cam.7 unde se dau amenzile si pina la urma m-a lasat in pace dar sarise si o colega a ei sa imi dea amenda. nu am stiut ce spui tu asa ca.....,asta s-a intimplat la sectorul 3 unde este clar ca se da amenda ptr. ca in hol, cind am intrebat unde se depune, mi-a zis si aia de amenda, deci.....isi cam fac de cap.
MARIA