Economisti, ni se pregateste ceva!!! Ceva rau , normal !

Scrie răspuns
paturcai

#136 Mesaj de paturcai »

In urma discutiilor (Doamne cand o sa mai si lucrez?) sunt de acord sa fac o "concesie" care consider eu se cuvine expertilor contabili: intocmirea la propriu a Bilanturilor contabile si a declaratiilor 101. Si cand spun la propriu, ma gandesc nu sa le fac eu economistul nenorocit, sau contabilul acela nenorocit cu studii medii si el sa vina sa puna stampila. Nu! Sa ii dau toate dosarele cu toate balantele si el sa intocmeasca bilanturile in cunostinta de cauza. El sa verifice cum s-au inregistrat documentele (in baza registrelor jurnal lunar), el sa stie care sunt nedeductibilitatile si daca s-au respectat normele iar raspunderea pentru intocmirea bilantului sa revina in totalitate expertului contabil, cat si pentru completarea declaratiei 101. Sa ia la verificat, la pigulit cum vrea el si sa le intocmeasca si sa raspunda. In mod natural daca descopera vreo anomalie, sa nu intocmeasca acel bilant. Mai simplu nici ca se poate! Asa ar dovedi ca sunt niste "elite".
In rest contabilitatea sa fie tinuta de contabili fie ei cu studii medii fie cu studii superioare fara 'osebire. Daca o firma doreste ca sa fie tinuta contabilitatea numai de o persoana cu studii medii este riscul lui. La fel si pentru cei cu studii superioare. Tot riscul lui. TOATE INREGISTRARILE SI TINEREA CONTABILITATII SA FIE OPOZABILE CELOR CARE TIN ACESTE EVIDENTE SI NU PATRONILOR. Adica nu sa raspunda patronul pentru ca eu contabil sunt nepregatit. Nu! Sa imi asum raspunderea si sa platesc in cazurile in care eu ii fac varza evidenta contabila. Sa raspund eu contabilul!
Asa se pot alege apele: cei care stiu si cei care nu.
Apele nu se aleg ca eu sunt membru CECCAR si altul nu este!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

eugen01

#137 Mesaj de eugen01 »

septimiu>

olanda??amsterdam??aia nu au simtul umorului...si se pare ca tu ai din belsug !!....
eu inclin spre Fort William (Scotia)...e...are de toate...munte, apa, liniste (nu traficul ala turbat de vapoare) de simtul umorului la scotieni ..ce sa mai vorbim, plus anumite distilerii pentru un anumit produs care aduce faima Scotiei... :oops: :)

paturcai

#138 Mesaj de paturcai »

Sa fie acea licoare, cola?

olteanz

#139 Mesaj de olteanz »

paturcai scrie: TOATE INREGISTRARILE SI TINEREA CONTABILITATII SA FIE OPOZABILE CELOR CARE TIN ACESTE EVIDENTE SI NU PATRONILOR. Adica nu sa raspunda patronul pentru ca eu contabil sunt nepregatit. Nu! Sa imi asum raspunderea si sa platesc in cazurile in care eu ii fac varza evidenta contabila. Sa raspund eu contabilul!
Nu-ti dori Paturcai asa ceva!!!!!!!! Sau daca doresti, gindeste numai ptr. tine. Vezi, asa se nasc ideile!!
1+1=3

paturcai

#140 Mesaj de paturcai »

Ba chiar este corect si mi se pare normal. Nu pot sa fiu un contabil inconstient sa nu stiu ce inregistrez si sa-l pun pe omul ala sa plateasca ca-s tampit.
Una este sa nu stiu, si alta este sa omit.
Omiterea nu este condamnabila, dar nestiinta este condamnabila.
Ma tin baierele ca si contabil, ma duc sa lucrez, nu stiu, ma limitez pana acolo unde fac fata si fac numai registrul de casa.
Ce este anormal in acest aspect OlteanZ?

olteanz

#141 Mesaj de olteanz »

Acestea-s eroisme!!
Daca ar fi totul asa de simplu nu am discuta zile intregi cum sa tratam contabil si cum sa tratam fiscal atitea aspecte. Hai sa discutam numai de forumul Saga si sa vedem fiecare de cite ori am incercat sa dam o solutie si nu am dat-o pe cea buna desi eram convinsi ca aveam dreptate, dar a venit X-ulescu cu argumente si ne-am schimbat parerea.
Putem discuta mult pe acest subiect. Un lucru e clar:pe patroni ii intereseaza sa "faca" cit mai multi bani, iar daca trebuie sa plateasca o amenda fii convins ca nu va spune ca el este de vina!! Si atunci as vrea sa aud cum il convingi ca nu este de vina contabilul, pentru ca a fost o omisiune si nu a fost nestiinta!.
1+1=3

paturcai

#142 Mesaj de paturcai »

Si cum putem face departajarea intre contabilii care fac varza o contabilitate si muncesti de iti sar capacele sa o pui pe picioare? Asa daca intre timp nu a aparut vreun control care sa constate acest lucru.
Nu ti s-a intamplat sa vina o firma la tine pentru ca un asa-zis contabil nu i-a tinut corect contabilitatea si a fost pus in situatia sa refaca contabilitatea?
Eu am fost pus in aceasta situatie si asta pe o perioada de 3 ani, pentru ca clientul respectiv a fost la o firma de contabilitate cu super experti contabili.
AM si scris pe forum la data respectiva despre un superprogram de contabilitate si despre faptul ca acei super contabili nu au inchis TVA-ul corect l;uni de zile si ca au facut in anul urmator stornari de facturi de vanzare de marfuri fara sa inregistreze si intrarea acelor marfuri in gestiune.
exemplu:
Au facut:
minus 4111 = minus 707
minus 4111 = minus 4427
Si asta a fost tot.
Dar marfuri sa le bage inapoi in gestiune nu! Si imi spui mie ca e patronul de vina? Patronul era chiar pe langa. Ce sa inteleaga el implicatiile neinregistrarii cheltuielii negative privind marfurile primite inapoi.
S-a lucrat astfel ani de zile, mai mult de 3 ani.
Cand am vorbit cu doamna expert, mi s-a spus: ce dvs. n-ati gresit niciodata? Ba da, dar nu atat de grav, si nu pe o perioada atat de mare de timp.
Stiti ce amenda mi-au spus cei de la controlul de fond ca vor sa aplice? 25.000 lei.
Nu mai vorbin ca s-au uitat depunerea declaratiei VIES 1 an de zile.
Ce spui OlteanZ?

septimiuv

#143 Mesaj de septimiuv »

despre ce firma de contabilitate e vorba? ca am un feeling :lol:

albul498

#144 Mesaj de albul498 »

felicitari paturcai,se pare ca noi avem curaj ptr a raspunde de actele pe care le intocmim.Si eu sant de acord cu propunerea ta,ptr ca am intalnit fel si fel de experti care spuneau ca sant f destepti.....si cand am preluat o balanta de la un asemenea expert ce credeti ca am gasit? (balanta si toate actele erau facute de mana)la un simplu calcul la total totalsolduri finale nu-mi dadea totalul scris de expert,era o diferenta f mare care provenea (in urma verificarii actelor) din repartizarea rezervelor legale

albul498

#145 Mesaj de albul498 »

am reusit astazi sa trimit scrisoarea cum am promis insa nu am un raspuns,dar am trimis si pe email la realitateatv,nasul b1tv si otv poate reusim sa ne facem auziti

mogaa

#146 Mesaj de mogaa »

Felicitari dragi colegi pentru initiativa.

paturcai

#147 Mesaj de paturcai »

Cum se numeste firma de contabilitate:
General Expert COnsulting srl
Cum il chema pe programul de contabilitate respectiv care nu stia sa inchida TVA-ul, si din aceasta cauza nu stiau nici superexpertii sa-l inchida?
Nici nu stiu daca mai are importanta.
La vremea cand am scris i-am dat numele si am refuzat sa spun despre firma care-l foloseste. Acum am dat numele firmei.
Nu-i furmos dar e deontologic, ca si altii sa ocoleasca aceasta firma.

Nu vreau ca OlteanZ sa creada altceva:
Ii dau un alt caz:
Eu sunt Ciomu si ii tai pasaricul unui pacient. Cine sa raspunda de pasaricul taiat? Boc?

olteanz

#148 Mesaj de olteanz »

Trebuie sa fim precauti in afirmatii. Oricum avem mari responsabilitati, nu cred ca este cazul sa solicitam ceva in plus. Exemple de contabilitati varza sint cu nemiluita, din nefericire. Oare de ce? Sa fie de vina tanti Frusina de la colt?
1+1=3

paturcai

#149 Mesaj de paturcai »

Aha.
Ia sa vedem: COntabilul inscris la CECCAR a spus:
Personal cred ca e bine ...
... pentru unii. Acesti "unii" sunt membrii CECCAR, membri ce erau distrusi de concurenta neloiala, asta pentru ca tanti Frusina din colt le lua doar 100 de lei pentru 5 hirtii facute aiurea. Multi s-au fript la primul control dar nu au avut ce sa-i faca lu' tanti pentru ca nu aveau contract, tanti nu semnase documente etc...
Asa ca, au venit si la mine, iar eu a trebuit sa corectez hirtiile lu' tanti Frusina, lucru care imi omoara timpul si nici nu este aducator de venituri.
http://www.money.ro/intern-1/lege-soc-4 ... reaga.html
Cine sa fie autorul? Cine sa fie?
Eu fac concurenta neloiala?
Eu? Care muncesc pe bani mai putini decat un expert contabil? Asta inseamna concurenta neloiala? Cheltuielile mele sunt mai mici ca nu "cotizez" si imi permit sa castig fara sa-mi pun in calcul "cotizatiile" catre CECCAR.
Ultima oară modificat Joi Mar 04, 2010 4:31 pm de către paturcai, modificat 1 dată în total.

septimiuv

#150 Mesaj de septimiuv »

nu am avut feelingu' bun :lol:

Scrie răspuns