declaratia 394
le declari in semestrul 2, iar daca sunt probleme vei reface declaratia 394. Logic ar fi trebuit declarate in semestrul 1. Cati furnizori de combustibili ai? 100? Ii debifezi manual din D394. Vedeti sa debifati si acei furnizori la care aveti doar bonuri fiscale si le-ati facut receptii (prin ecranul de Intrari), insa nu aveti facturi. Stiu ca unii mai practica sa inregistreze in contabilitate asa ceva...vranceam scrie:Facturile emise in sem 1 si inregistrate in sem 2 cum stiti care sunt ca sa le debifati avand in vedere ca au fost inregistrate cu data dintr-o luna aferenta sem 2 sau verificati dosarele manual pt a le depista.In plus sunt multe bonuri fiscale de combustibil inregistrate pe intrari care treb debarasate de facturi si debifate.
OMFP nr. 702/ 14.05.2007
INSTRUCTIUNI
de completare a formularului 394 "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national"
cod MEF 14.13.01.02/ f
Declaratia se completeaza si se depune semestrial de catre:
- persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art.153 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul Fiscal si care sunt obligate la plata taxei conform art.150 alin.(1) lit.a si alin. (2) din Codul Fiscal, pentru operatiuni impozabile in Romania conform art.126 alin.(1) si taxabile cu cota de 19% sau 9%. Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform Titlului VI al Codului Fiscal, este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost emise in semestrul de raportare;
- persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art.153 din Codul Fiscal care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile cu cota de 19% sau 9%. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost primite in semestrul de raportare. Declaratia nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare sau in cazul operatiunilor pentru care se aplica taxarea inversa.
INSTRUCTIUNI
de completare a formularului 394 "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national"
cod MEF 14.13.01.02/ f
Declaratia se completeaza si se depune semestrial de catre:
- persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art.153 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul Fiscal si care sunt obligate la plata taxei conform art.150 alin.(1) lit.a si alin. (2) din Codul Fiscal, pentru operatiuni impozabile in Romania conform art.126 alin.(1) si taxabile cu cota de 19% sau 9%. Declaratia se depune pentru orice operatiune taxabila pentru care, conform Titlului VI al Codului Fiscal, este emisa o factura, inclusiv pentru avansuri. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost emise in semestrul de raportare;
- persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania conform art.153 din Codul Fiscal care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile cu cota de 19% sau 9%. Declaratia trebuie sa contina toate facturile care au fost primite in semestrul de raportare. Declaratia nu se depune pentru facturile emise prin autofacturare sau in cazul operatiunilor pentru care se aplica taxarea inversa.
-
-
-
Am si eu o problema, si nu stiu cum este bine. Am avut o factura de la o agentie de turism cu tva scutita fara drept de deducere. Furnizorul respectiv este platitor de tva. daca pun declaratia pe discheta il baga si pe el i declarati, dar cand listez imi pune la numar terti cu unul mai putin. este corect asa, sa apara doar pe discheta si pe hartie nu?